Alpy 2016 (Hohe Tauern)

Vzpomínky na krásnou dovolenou ve Vysokých Taurech, 28. 9. - 2. 10. 2016

,,Naloďte se na trajekt", řekla navigace uprostřed hor. Vypluli jsme rozbouřeným mořem na vzdálený ostrov. Vlastně tak to nebylo, trajekt byl ve skutečnosti vlak a mořem dlouhý tunel. Navigace byla z Alp tak paf, až ji došla slova. Zaplatili jsme pánovi v budce a nalodili navlakovali jsme se. Auta jsme zanechali opuštěná v nákladním prostoru a přesunuli se dopředu do osobního vozu. Využila jsem tak své schopnosti nabyté v Ostravě - Svinově, kde musím při přestupování přejít z jednoho konce dlouhatenského nástupiště na druhý.

Projeli jsme skrz horu a ocitli se v Mallnitzu. Kousek od nádraží jsme měli domluvené ubytování, takže jsme mohli sjet z vlaku rovnou na parkoviště, kdybychom ovšem věděli, kde přesně se nachází a kdyby část party nepotřebovala ještě rychle skočit do Billy.

Další tři dny jsme šlapali po horách. Úvodní výlet mi dal pěkně zabrat, v první hodině jsem dokonce měla sto chutí ho vzdát. Strašně špatně se mi dýchalo a co pět vteřin jsem musela smrkat. To je tak, když si někdo umí vybrat termín nemoci! Týden před dovolenou jsem strávila zalezlá doma s bacily a pár dní před odjezdem jsem to dokonce viděla na chřipku. Musím se tedy ve výsledku pochválit i za ty ne příliš slavné výkony, které jsem podávala. Hlavně že jsem se nevzdala při prvním zadýchaní, že jo! Věděla jsem totiž, že když se dostanu výš, bude to stát za to.




Kája

Komentáře