K čemu by mohla sloužit násada od smetáku

V zázemí kina máme vedle skutečně důležitých věcí, jako jsou náplně do bublinkovačů a různé čistící prostředky, také spousta a spousta zbytečností, o kterých mnohdy ani nemáme ponětí, jak se k nám dostaly. Příkladem je obrovská nástěnná mapa Frýdku-Místku, sbírka pochybných sáčkových čajů, tři krabičky cigaret nebo hvězda tohoto článku, násada na smeták.



Stojí vedle krabice na pet láhve a sbírá na sebe prach. Nedávno ji při jedné návštěvě objevil šéf a nesmírně ho pobavila. ,,K čemu to tady máte?" Než jsem se zmohla na jakousi bojovou odpověď, ukázal mi sám, jak se mám v případě nutnosti s takovou dřevěnou tyčí bránit. Postupně jsem přišla na to, že násada od smetáku je důležitá věc.

Po skončení filmu jsem se od jednoho z velice sympatických diváků dozvěděla: ,,Slečno, jste milá... škoda těch kil navíc." Odpověděla jsem vražedným pohledem. Daleko vhodnější by bylo popadnout násadu od smetáku a pořádně ho bouchnout. Jeho kamarády pro jistotu taky.

Pan vypnul film krátce po začátku a příšerně mi vynadal, že prý jsem mu doporučila něco, co vůbec není vhodné pro jeho čtyřletou dceru a blablabla. Není důležité to tady rozepisovat celé. Sečteno podtrženo, stálo mě to tři čtvrtě hodiny času a spoustu nervů, přestože se nic hrozného nestalo. Chlap se jen asi vyžívá v konfliktech. Místo dlouhého debatování, poslouchání sprostých nadávek z jeho strany a vysvětlování, že jsem nic špatného neudělala, ze strany moji, jsem měla dojít pro násadu od smetáku. Hned by bylo pro problému!

Kousek od stolečku mám na zdi dotykovou obrazovku, která mi umožňuje pouštět lidem filmy. Nad obrazovkou je velké upozornění, že na ni lidé nemají sahat. Mělo by být ale asi ještě mnohem větší! Nedávno mi k obrazovce přišli asi tak desetiletí kluci. Stáli těsně vedle mne, už to bylo nepříjemné. Situace se však zhoršila - kluci začali na obrazovku sahat. Důrazně jsem je upozornila, že to dělat nemají. Ani se na mne nepodívali a sahali dál. Řešení? Klepnout je přes ruce násadou od smetáku! Bylo by to určitě účinnější než opakované slovní odhánění.

Kolegyně měla jednu dobu svého stalkera. Pravidelně chodil do kina zrovna ve chvíli, kdy měla směnu a měl na ni docela podivné narážky. Podezírám ho, že se nám naboural do rozpisu směn a hlídal si, kdy pracuje jeho favoritka, my ostatní jsme ho na svých směnách nikdy neviděly. Po nějaké době ho to omrzelo, už ani nevím proč. Každopádně ho to mohlo přejít o něco dřív, kdybychom byly věděly o naši skvělé zbrani. Stačilo by ho přetáhnout násadou od smetáku při prvním náznaku podezřelého chování.

Největším problémem v kině však nejsou divní zákazníci, nýbrz duch. Ano, čtete správně. Máme tam ducha! Schovává nám peníze, plete nám mozky, posílá k nám zákazníky po půl osmé, zkrátka a dobře dělá všechno, aby nás vystresoval a aby nám večer nevycházela tržba. Klasická situace - slečna, která má odpolední, večer napíše, že ji nevyšly peníze, chybělo ji přesně tolik a tolik, nevěděla si s něčím rady, něco nestihla apod. Slečna z ranní další den vše překontroluje a žádný problém nenajde. Jiné vysvětlení než to s duchem nás ještě nenapadlo. Máte nějaké nápady, jak k vyhnání ducha využít násadu od smetáku? :-)



V kině musíme udržovat čistotu. A to tak důkladnou, že čas od času utíráme i stěny a strop a celkově drhneme místa, na která se se sto šedesáti centimetry dostáváme dost špatně. I v tomto ohledu by nám mohla pomoc násada od smetáku.

Z páté dimenze k nám sem tam zavítají pavouci. Někteří jsou velcí, jiní malí, všichni však mají něco společného: Umí rychle vyrábět obrovské pavučiny. Ruším jim je nerada, je to jako bořit zedníkům dům, našlapat ve špinavých botech na čerstvě umytou podlahu nebo třeba slepovat čerstvě pokošenou trávu, zkrátka a dobře je to ničení výsledku namáhavé práce, což moc nechci dělat ani chudáčkům pavoučkům. Pokud jste ovšem četli předchozí odstavec, víte, že v kině musíme udržovat důkladnou čistotu. Pavučiny většinou nespadají do představ o čistotě. A tak je musím nejlépe obden odstraňovat. Některé jsou však příliš vysoko. Čím bychom si mohly pomoct? ,,Násadou od smetáku!" křičí čtenáři a dmou se pýchou, na jak vynikající řešení přišli.



Kdyby u nás pracovala mažoretka, mohla by ve volných chvílích trénovat a ani by si nemusela nosit z domu hůlku. Trénovat by snad mohla i tanečnice u tyče. Byly by to sice velice improvizované podmínky, ale i tak by oběma slečnám mohla posloužit násada od smetáku.

Já jakožto bývalá ,,gymnastka" si občas postesknu po hrazdě. Dlouho jsem ji nepotkala ani na žádném hřišti, takže vůbec nevím, jestli třeba ještě umím výmyk. Přitom bych si jakousi jakože hrazdu mohla klidně vytvořit z násady od smetáku. Bohužel jsem ještě neměla správný záchvěv fantazie a nevymyslela jsem, kam bych ji zabodla. Zatím jsem vymyslela pouze visutou hrazdu, ale na té jsem nikdy necvičila, tak nevím, jestli bych ji ocenila. Teď mě ovšem napadá, že by na podobném principu mohla vzniknout houpačka. A to by byla vážně pecka, houpat se v práci!



Nemáš pepřák? Nevadí. Pujč si násadu od smetáku. Ještě párkrát se vyspinkám a pojedu na dovolenou s partou kluků. Kolegyni to trošku děsí, přikázala mi vzít si pepřový sprej. Ten bohužel nevedu. V mžiku jsme našly alternativu. O pár minut později jsme diskutovaly o smutné věci - kolegyni večer nejezdí domů autobusy. Uzavřely jsme to myšlenkou, že si tím vlastně vůbec nemusí dělat těžkou hlavu. Jít pěšky je přece zdravé a jako zbraň na úchyly si může půjčit... víte co.




Ještě stále jsem vás nepřesvědčila k zakoupení násady od smetáku? Ne? Tak to jsem asi špatný reklamní agent...



Kája

Komentáře