Salzburg 2016

Splnila jsem si jeden z cestovatelských snů: podívala jsem se do Salzburgu. Heč!

V Salzburgu jsem byla 17. 12. 2016


Odchod na kutě jsme nějak zazdili, najednou byla půlnoc a já si říkala, že spánek už snad ani nemá smysl. Byla jsem odhodlaná vydržet až do autobusu, ale nakonec mě to nějak zmohlo, že jsem usla ani nevím jak. Ve 3:20 mě probral zpívající mobil.

,,Já nikam nechci!"
protestovala jsem, než jsem si uvědomila, že mě nečekají otravné povinnosti, nýbrž příjemný výlet. Donutila jsem se vykopat z teplé postele, zabalila se do spousty vrstev oblečení a mohlo se vyrazit.

Na jednu stranu mě Praha nepřestává udivovat častými nočními spoji MHD, na druhou stranu občas kroutím hlavou, že je trapná, jelikož v noci nejezdí metro. Dosud jsem tento nedostatek vnímala jen večer po koncertě, teď se mě poprvé dotknul ráno. Museli jsme jet tramvají a autobusem!

A nakonec jsme tak nejeli. Zastávka autobusu byla tak chytře schovaná, že jsme ji našli pozdě, autobus nám ujel před nosem. Naštěstí o něco později jela tramvaj. Na místě jsme sice nebyli úplně včas, ale to vůbec nevadilo. I tak jsme tam byli dřív než vůbec stihli přistavit autobus!

V Salzburgu jsme vystoupili asi tak o půl jedenácté. Sranda mohla začít!


Prošli jsme se městem, vyšlapali k hradu, užili si krásný výhled, našli Mozarta a pozjišťovali, co se prodává na trzích. Ačkoliv nebyla moc velká zima, po tom všem jsme se cítili kapku promrzlí. Nadešel čas vyhledat kavárnu.

První kavárna narvaná, druhá kavárna narvaná, třetí kavárna narvaná... Vyhrálo Tchibo. Jak originální!

A pak se šlo utrácet. Řádně! Letos jsem byla dvakrát na dovolené v zahraničí a na obou jsem utratila méně, než jsem čekala, takže se mi doma nahromadily eura. Koupila jsem si Salzburgové tričko (pěkně s památkama, žádné I♥Salzburg!), kabelku s notama a samozřejmě hrnek z vánočních trhů.



Kája

Komentáře