Jak vytočit holku v 5D kině + Vyhlášení vítěze

Je to za mnou. Po 21 měsících práce v 5D kině jsem měla poslední směnu. Mám z toho hodně divný pocit. Přirostlo mi to tam za tu dobu k srdci, i když mě samozřejmě hodně věcí štvalo. Nejvíc asi všelijací prudící zákazníci. Chcete i vy umět vytočit holku v pět déčku? Inspirujte se!



Hloupé otázky

,,Budete promítat Já padouch 3?" ,,Kdy hrajete Piráty z Karibiku?"

Chápu, že ne každý ví, co je 5D kino a jak to v něm funguje. Sama jsem dřív měla jen matnou představu, že něco takového existuje. Je ale snad jasně vidět, že nejsme ,,normální" kino. Na pohled je vidět, že je maličké. V sále jsou čtyři sedadla! Místo programu s přesně rozepsanými časy tu je plátno s obrázky a názvy filmů, o kterých nikdo v životě neslyšel.

Musela jsem se hodně ovládat, abych místo klidného vysvětlování nezakřičela jen: Nikdyyyyyyy!

Podobné: ,,Už máte vytištěný program na červenec?" ,,Ne, my tady nemáme program, my..." Nedovolte slečně vysvětlit, proč ještě program nemá. Skákejte ji do řeči a buďte protivní.

,,A to je zadarmo?" ,,Cože, za to se platí?"
Ano, je to tady zadarmo, u nás neutratíte ani korunku! Majitel myslí na to, že se chtějí lidé bavit, a tak kina provozuje na svůj účet. My jsme dobrovolnice. Já jsem v kině trávila cca 25 hodin týdně čistě pro svůj dobrý pocit u srdce z toho, že pomáhám činit lidi šťastnými.

Podobné: ,,Osmdesát korun za pět minut? To jste se snad zbláznila!" Bez komentáře.



Jak udělat ze slečny absolutního vola

Pozorně ji poslouchejte a pak ji na základě vlastní zkušenosti setřete, že kecala. A to i kdybyste měli stejný názor. Co mám na mysli?

Kino holka by vám měla poradit s výběrem filmu. Sdělí vám ovšem svůj vlastní názor případně ohlasy jiných zákazníků. Na vás film může zapůsobit úplně jinak. Chcete-li holku z kina naštvat, omlaťte ji špatné doporučení o hlavu. ,,To vůbec nebylo strašidelné!" ,,To byla nuda..." ,,Hrůza, na to by děti vůbec neměly chodit."

Snad každý, kdo 5D kino ještě nezná, se ptá, jestli mu nebude špatně. Já jsem samozřejmě jasnovidec a odpovím mu úplně přesně. No dobře, teď vám kecám.
,,Trošku to možná pocítíte, může se vám točit hlava, ale není to nic hrozného. Většinou stačí na chviličku zavřít oči. A pro všechny případy tady máme tlačítko..."
Reakce typu A: ,,Vždyť to nic nedělá!" ,,Je mi dobře!" ,,Zbytečně jste nás strašila!"
Reakce typu B: ,,Fuj, mi je špatně!" ,,Hrozně se mi motá hlava!" ,,Jak do toho vůbec můžete někoho pouštět?"

Co třeba projevit nedůvěru v pečlivost brigádnice? Nejvíc miluju, když si lidi dvě hodiny prohlížejí brýle, kroutí hlavou a nakonec je důležitě vyleští do svého (upoceného) trička.



Příliš brzké nebo naopak pozdní příchody

Stepujte před kinem nejméně dvacet minut před otevíračkou. Přijdete ještě dříve než kino holka, což drásá nervy opravdu kvalitně. Z chystající se slečny pak celou dobu nespouštějte oči a přesně v 9:00 si důležitě odkašlejte.

Nebo můžete přijít cca deset minut před zavíračkou. Nezapomeňte si film vybírat zdlouhavě! Pořád se vyptávejte a buďte nejistí. Film skončí určitě pozdě, slečna bude muset ještě přepočítávat peníze a vytírat po vás a odcházet bude klidně i čtvrt hodiny po pracovní době!

Abych pravdu řekla, brzké a pozdní příchody jsou snad to nejhorší, co můžete udělat, vynecháme-li pár extrémů, jako když mě třeba jednou ženské okradly o tisícovku nebo když jsem se hodinu stresovala se řvoucím chlapem, jehož dcerka bude mít údajně doživotní trauma z té hrůzy, co jsem ji pustila. (Film byl vhodný pro děti jejího věku, vypnut po několika vteřinách... Problém měl spíš tatínek, holčička byla za chvilku zase veselá.)





Napsala jsi o kině i jiné články? 

No jéje, těch bylo. Chystám se je nějak dát dohromady, udělat z nich sbírku. Pak se o ni s vámi samozřejmě podělím.

Zatím si můžete připomenout články, které vyšly přímo na tomto blogu.

Co mi dalo kino
Problémy, se kterými se setkáváme při úklidu 




Kája 

Komentáře

  1. OPĚT fantastický článek, který mne dost inspiroval :-) Ale aspoň vím, jak nemám otravovat! :-D

    Moc děkuji za možnost účasti v soutěži a zároveň i za odkaz. Vážím si toho, jsem poctěn! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. V 5D kině jsem byla jednou v Mostě, když mě tam zatáhla kamarádka na horor. No, zážitek to byl fajn, ale pak mi bylo tak špatně, že jsem neměla daleko ke zvracení :D pravda je, že pro slabé žaludky to asi moc není :D ale jinak jako zážitek dobré :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zážitel je to opravdu super. :) Jednou za čas určitě doporučuju. Na druhou stranu nechápu, co z toho mají lidi, kteří chodí pořád dokola, filmy znají nazpaměť a tak... Že se jim chce utrácez!

      Vymazat
  3. Osobně mě 5D kino neláká. Nenudila jsi se tam? Když občas chodím naším obchodním centrem, tak tam ty holky většinou sedí u stolečku a čučí do mobilu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo kdyby jenom nudila. Totalní ponorka! Pocit méněcennosti! Fuj.

      Vymazat
  4. To jsem ráda, že je to všude takový :D Když jsem ještě pracovala v Electroworldu, někteří "zákazníci" (takoví si obyčejně nic nekoupili) byli taky na vraždu. Třeba pán, co mi přišel oznámit, že chce támhletu ledničku, která stojí 5000, za 2500. Vůbec jsem nechápala, co tím míní, než mi pán oznámil, že prý máme na všechno 50% slevu. Doteď nevím, kde to vzal. :D Když jsem mu vysvětlila, že si nás musel s někým splést, označil nás za lháře a zloděje a odkráčel.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.