Muzikantčina sbírka

Už zítra u nás vypukne velký festival, který nemá obdoby: Sweetsen fest. Další týden se po delší době předvedu jako houslistka. A tak teď chystám trička, ladím se na festivalovou vlnu a pilně cvičím. Mám z toho chuť ukázat vám své hudební předměty! Jelikož je hudba výrazná součást mne, rozhodně jich není málo.



Vstupenky

Koncertů jsem již navštívila mnoho. Vstupenky mám pouze z těch větších. Dražších. Těžko říct, který jsem si nejvíce užila. Možná letošní Apc nebo Sonatu 2014.




Trička

Fanouškovství je drahý koníček! Sehnat pěkné tričko za rozumnou cenu je těžké, hlavně když jste žena. Dámských triček je mnohem menší výběr než pánských! V pánském ovšem nikam nemůžu, aby si mě nespletli s dlouhovlasým klukem. Ne, není pravda, že na štíhlou postavu se dá obléct cokoliv!




Trofeje

Nejstarší je balónek od Dogy. Pět let se na něm podepsalo, už je chudák škaredý a má dírku, takže jsem ho ani nefotila. Na koncertě jsem byla v šestnácti, teprve jsem začínala a neměla jsem žádnou praxi. Další den jsem byla hrozně unavená, nemohla jsem hlavu udržet rovně a pískalo mi v uchu. Dnes se tomu směji.

Dále mám dvě paličky. Nejsou od nikoho extra významného. Tu hrubší rozbitější jsem ukradla jednomu známému při úklidu zkušebny. Druhou mám od frýdeckého bubeníka. Získala jsem ji docela vtipně.

Bubeník po koncertě odhodil paličky neurčitým směrem. Jedna z nich dopadla mimo pódium. Zvedla jsem ji. Nikdo o ni nejevil zájem, tak jsem si ji nechala.

Seděla jsem s holkami u stolu a pomlouvala všechny chlapy světa. Najednou ke mně přišel onen bubeník: ,,Co chceš s tou paličkou dělat?" Lekla jsem se. Myslí si, že jsem mu ji ukradla? Chtěla jsem se omluvit a vysvětlit mu, proč jsem si ji vzala, ale neměla jsem dost prostoru. Bubeník totiž pokračoval. Prý mi ji klidně podepíšou! A tak jsem mu paličku svěřila. Podepisování trvalo přibližně sto let, přestávala jsem věřit, že se s paličkou ještě někdy shledám.

Nejcennější je trsátko od kytaristy ze Sonaty Arcticy.  Bylo mi vtisknuto do dlaně. Celý koncert jsem stála u pódia, šklebila jsem se na celou kapelu a nesmírně si užívala. Cestou domů jsem každých pár minut kontrolovala, jestli jsem trsátko neztratila!





Placky

Čtyři placky jsou festivalové. Jednu jsem si koupila (trapné), druhou jsem dostala od moderátora (o něco lepší), poslední dvě jsem dostala za vystupování (zasloužené).

Placku kapelovou jsem také dostala, ale nevím od koho. Buď přímo od členů kapely, nebo od jejich blízkého známého. Nikdo už není schopen určit, jak to tenkrát dopadlo.

Další placky mám ze sborových soutěží a z hudebky.







Mini housle

Asi nejkrásnější dárek, jaký jsem kdy dostala!




Notovo!!!

Na závěr si dokážeme, že jsem totální maniak.








Jaký vztah k hudbě máte vy?


Kája



Komentáře

  1. Vstupenky také sbírám, triček mám plnou skříň (nosím pánská, takže to mám jednodušší), ale nemůžu si vybavit, že bych měla nějakou zajímavou trofej, tady mi štěstí nikdy nepřálo :( Taky máme doma poměrně hodně originálních CD a LP (obojí si pouštíme). Ráda bych na nějaký koncert zase vyrazila, nebyla jsem už dva roky a na pár let mám nejspíš ještě útrum (leda by se našlo něco pod širákem, abych tam mohla i s malým :D).

    OdpovědětVymazat
  2. Uvidím, kolik toho nasbírám já - není to špatný nápad na článek. I když mám takový blbý pocit, že s těmi třemi proprietami se mi těžce nevyplatí dělat machra :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přemýšlím, jestli vůbec mám nějaké takové hudební věcičky, co by mi dělalo radost prostě mít. Ale spíš ne. Pár letáčků k broadwayskému a londýnskému Fantomovi Opery (a letáček z Opery Garnier), nějaké pohledy z operních budov, které jsme s žumem navštívili, pohledy Národního divadla Brno (jsou krásné). A pak samozřejmě vstupenky, i když na koncerty, ale spíš na opery a muzikály. Hrozně ráda je syslím v kabelkách, abych je tam mohla náhodně po celých trsech nacházet. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu chválím hudební vkus :D a ty housle jsou skvělé :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.