Jak jsem nejela do Vídně na adventní trhy

Slyšte příběh, milí drazí, o tom nejlepším výletu do Vídně celé mé historie. Dala jsem dohromady ideální bandu složenou ze mne, mé sestry a tří skvělých mladých mužů. Naplánovala jsem den, čas, poradila ostatním, na jaký vlak si koupit jízdenky, vymyslela jsem, co všechno budeme dělat. Byla jsem špičková organizátorka, a tak výlet dopadl na jedničku s hvězdičkou. Nebo ne...?
Termín výletu: 2. 12. 2018




Plán: Vyjedu z Prahy, kamarádi z Ostravy. V Břeclavi přestoupím do jejich vlaku, společně dojedeme do Vídně.


4:30
Zvoní budík. Vstávám bez problémů. Celou noc jsem ze strachu, že zaspím, spala jen lehce a často jsem se probouzela.

5:00
Vycházím.

6:08
Autobus vyjíždí. Potom hurá na metro. Následovala pauza na hlavním nádraží. Vyplnila jsem ji hrou na klavír.





6:51
Vlak EC Metropolitan vyjíždí. Vytáhnu z batohu knihu a kávu a pouštím se do svých nejoblíbenějších činností. Občas si na chvíli dávám od čtení pauzu - ze špatné noci mi padají víčka, jsem ospalá. Nikdy ale neusnu, vždycky vím, co se kolem mne děje.


8:15
Za nedlouho budu vystupovat, napadá mě.


9:07
Co se děje? Kde to jsem? Jo - jedu vlakem a mám přestoupit. Za jak dlouho budeme v Břeclavi? Mrknu na tabuli. Zjistím, kolik je hodin a dozvím se, že následující stanice se jmenuje Kúty. Cože?!? Píšu SMS kamarádům, rychle sbírám věci a neuváženě vystupuji hned, jak je to možné. Zjišťuju, že Kúty nejsou nic jiného než kúty.




Po krátkém přemýšlení se rozhoduju navštívit Bratislavu. Nikdy předtím jsem tam nebyla. Aspoň zjistím, jestli tam opravdu mají jenom hrad a most, říkala jsem si. Vlak byl plný podivných lidí. Snad bude Bratislava lepší než Žilina, vyděsila jsem se. Žilina na mne loni opravdu neudělala dobrý dojem. 

Nádraží  Žilině charakterově odpovídalo. 
Prostor před nádražní budovou taktéž. 
Stejně tak situace, kdy vyběhl muž z pekárny a volal ,,pan bezdomovec!".
Jinak to ale bylo fajn. Bratislava je na mnohem vyšší úrovni! 









Procházela jsem se, kochala, fotila. Chvíli jsem koketovala s myšlenkou koupit si hrnek z bratislavských trhů, ale odradila mě cena. Po dvou hodinách procházení jsem byla promrzlá, nohy jsem necítila, přestože jsem v botách měla zateplené vložky. Byl čas sednout si na kávu! 

V kavárně došlo na můj typický problém: číšník na mne zapomněl. Vážně! Musela jsem se mu po čtvrt hodině připomenout, jinak bych si o svém kafíčku mohla nechat jen zdát. 


Po kávě jsem opět vyrazila do města. Tentokrát jsem ovšem nevyhledávala památky. Centrem mého zájmu bylo obchodní centrum Eurovea. Divné, co? Odkdy se já zajímám o obchoďáky? Důvod byl prostý: Šla jsem na návštěvu.

Kdysi dávno jsem měla na blog.cz oblíbenou blogerku a zároveň blogokámošku Geishu. Geisha nebyla zrovna poctivá blogerka. Když ji konečně vyšel článek, vždycky jsem v tom viděla důvod pořádat oslavu. Články ubývaly a ubývaly, až se Geisha úplně ztratila. Na čas. 

V září 2015 jsme slavily znovuobjevení. Spolu s ním jsem dostala pozvání do Bratislavy, kde Geisha začala studovat. A já... jsem pořád nějak nenašla čas za ní jet. Čím déle to trvalo, tím mi bylo jasnější, že společný víkend asi nenajdeme. Mrzelo mě to.

A tak to spánek ve vlaku vyřešil. Mohly jsme se vidět, juchů!


Jaká smůla, že byla Geisha zrovna v práci. Asistovala jsem ji podobným stylem, jako dřív ostatní asistovali mi, když jsem ještě pracovala v kině. Nicméně to bylo fajn. Přestože jsme se viděly poprvé, měla jsem pocit, že se známe. Kamarádi z blogu jsou zkrátka k nezaplacení. 





Z obchodního centra jsem jela rovnou na nádraží. Pobyt v Bratislavě byl u konce. 
Říká se, že neplánované akce jsou nejlepší. Nejsem si jistá, zda takto můžu mluvit o svém výletě. Šmatlání o milované Vídni by mi asi bylo o něco milejší. Na druhou stranu si v nejmenším nemůžu stěžovat. Viděla a zažila jsem tolik nového! 

Spánek ve vlaku doporučuje jedna Kája z jedné. 
Povedl se vám někdy takový omyl? 


Kája




Kam dál: 

Komentáře

  1. Ježiši :D My jedeme do Vídně zítra a tvůj zážitek mě tak vyděsil, že jsem se musela jít podívat, jestli jsme si koupili jízdenky bez přestupu. :D Ale aspoň jsi viděla Bratislavu, taky to tam mají hezké. :)

    I am Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už si radši budu na přestupy dávat budík.. :D

      Vymazat
  2. Jedinkrát jsem jela z Bojkovic sama s expřítelem. Přestup v Brodu. Vystoupila jsem fajn, ale kardinální chyba byla, že mi ex dovolil vybrat vlak - nastoupila jsem do rychlíku do Luhačovic místo do Hradiště ��

    Deníček blogerky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luhačovice jsou krásné, tak co. ;)
      Jó, v Brodě je to začarované, taky se mi tam podařilo pár failů, i když ne zrovna takových, že bych odjela jinam.

      Vymazat
  3. Strácať v Bratislave by si sa teda mohla aj častejšie .) Nabudúce to však bude mimo premotivovaných zákazníkov v útulnej čajovni, sľubujem! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, v čajovně kavárně, kterou znám ze Svátku čaje. Obsluhuje tam moc milý kluk. :D

      Vymazat
  4. A zbytek výpravy si užíval ve Vídni, ani za tebou nepřijeli? Z Blavy do Vídně je to co by kamenem dohodil. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč by za mnou jezdili? Navíc stejně měli jízdenku až na večer.

      Vymazat
  5. Jejda mane :D to se mi ještě nestalo. Když jedu někam dál, tak si dávám budík do sluchátek :D. Ale tak vidíš, udělala sis aspoň neplánovaný dobrý výlet:).
    Ostatní do té Vídně jeli?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeli. Oni už seděli v tom vlaku a dokonce si nějakou dobu mysleli, že jsem přistoupila, akorát jsem je nemohla najít... :D

      Vymazat
  6. Do Vídně se chystám už za 9 dní, jedu přes ni na Vánoce dom. Díky za tip, zkusím se prospat už někde kolem Říma, ať se mi ta cesta domů neprotáhne. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, bude to jistější. :D
      Tak tam pozdravuj a vyřiď, že příští rok si dám pozor!

      Vymazat
  7. Když si mi na Instáč psala "nezaspat Břeclav", chvilku jsem nechápala... Pak jsem si řikala, že se tam asi přestupuje, což nás v Regiojetu nečekalo... Takže tip to byl takový, řekněme na nic! :D Ale tak vidíš, pro Tebe očividně platí, že všechno zlé je k něčemu dobré, já bych asi zůstala na nádraží a brečela, nebo něco podobného... :D :D
    LifestyleBirdie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. RegioJet jede na moje představy moc pozdě. Možná ale je lepší přijet později, než jet jinam... :D

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.