#bloggerchallenge: Anděl páně

Dnešní úkol patří opět k těžším. Reveal your favourite movie and share why it's so great. Jelikož se na filmy moc nedívám, nemám z čeho vybírat. Váhala jsem mezi Pelíšky a Na samotě u lesa, když tu jsem si uvědomila, že má článek vyjít měsíc před Štědrým dnem, a vzpomněla jsem si na Anděla páně. 

Bez Anděla páně si nedokážu představit Vánoce. Sotva ucítím vůni perníčků, vzpomenu si na něj. A naopak - kdybych se na tuto pohádku podívala v červnu, okamžitě mě přepadne vánoční nálada, přestože bych předtím byla na koupališti a cpala se zmrzlinou. 

Uživatelé csfd.cz ocenili film 76 %, v komenářích řeší věci, o kterých by mě vůbec nenapadlo přemýšlet. Je to tak vždycky, když čtu připomínky k filmům či seriálům. Necítím se tedy dostatečně kompetentní k tomu, abych vám objektivně řekla, proč je Anděl páně dobrý film. Vysvětlím, co se na něm líbí mně. 

  • Čím jsem starší, tím více oceňuju nádhernou hudbu. 
  • Líbí se mi ztvárnění nebe. 
  • Z mého pohledu jsou vydařené vtípky narážející na Boha a Křesťanství. Přijde mi, že ačkoli si dělají z náboženství trochu legraci, nejsou nijak útočné ani uražlivé. Zkrátka jsou přiměřené.
  • ...vlastně mi humor sedí celkově. 
  • Zasněžená krajina je nádherná. 
  • Petronel a Uriáš jsou skvělá dvojka. 
Vím, že jsem po prvním shlédnutí nepochopila, jakého hříšníka Petronel napravil. Nerozuměla jsem tomu ani po vysvětlení, až s přibývajícími roky mi konečně docvaklo, jak Petronel svou zkušeností vyrostl. I spousty dalších, ač méně důležitých věcí, jsem si všimla až dodatečně. Přijde mi, že má film určitou hodnotu pro dětského i pro dospělého diváka. Kdo ví, třeba v něm časem najdu ještě něco nového. Zatím se na něj dívám každý rok a zatím to neplánuju změnit. 

Kája

Jaký film doporučují spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Souhlasím :-) Myslím, že Anděl Páně je nejlepší pohádka, jaká tu v poslední době vznikla a taky se vždycky ráda podívám :-) "Tos musel říkat třicet? Nemoh jsi říct tři?" "Moh jsem říct tři sta!"

    OdpovědětVymazat
  2. Mám tuhle pohádku ráda a líbí se mi to, že při každém sledování si všimnu zase něčeho jiného, třeba mě baví jiná postava... Dvojka už mě tolik nebaví

    OdpovědětVymazat
  3. Zřejmě jsem jediný, kdo tento film nikdy neviděl, ani mě to nijak neláká. Z mého pohledu k Vánocům bezvýhradně patří Grinch, Sám doma a mimo jiné i Tři oříšky pro Popelku.

    OdpovědětVymazat
  4. Naprosto s tebou souhlasím, Anděl Páně, Pelíšky a Na samotě u lesa jsou srdcovka <3. Poprvé jsem AP viděla poměrně pozdě, ale moc se mi zalíbil a pravidelně se na něj dívám každé Vánoce. Líbí se ti více jednička, nebo dvojka? Já se nemohu rozhodnout, každé má něco.

    OdpovědětVymazat
  5. A jak se ti líbila letošní nová pohádka, pokud jsi ji viděla? Dle ČSFD hodně rozporuplné reakce, mi se celkem líbila. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.