#bloggerchallenge: Letěla bych do Londýna

Výzva říká: Share a places you've visited before and would like to visit again. Pokusila jsem se vybrat tři. Ve skutečnosti bych se vracela všude, možná by mi stačilo na dovolenou střídat dvě tři destinace a byla bych spokojená. Byla by ale škoda jich nevidět víc. 

Londýn

Brzy to bude deset let, co se na gymplu začalo špitat o zájezdu do Londýna a já jsem se pokoušela zpracovat rodiče, aby mi ho zaplatili. Nevěřila jsem, že by to mohlo klapnout, byla jsem hrozně překvapená, když jsem na narozeniny dostala průvodce Londýnem se vzkazem, že se tam podívám. 

V Londýně a jeho okolí jsme strávili čtyři dny. Zájezd byl hrozně uspěchaný. Nejvíc na mne zapůsobily výlety do Brightnu a Hastingsu, tam jsem poprvé spatřila moře. Samotný Londýn mám v mlze, proběhli jsme ho během dvou dní, což je hrozně málo času. Proto jsem si už dávno usmyslela, že se tam vypravím ještě jednou. Tentokrát na vlastní pěst. A letadlem - 24hodinová cesta autobusem byla nepohodlná. 

Braunwald 

Švýcarská vesnice v kopci, kde nejezdí auta. Funguje zde jen elektrotaxi, které rozváží lidi od lanovky k jejich domovům. Jediný obchod, jediná kavárna a všude kolem hory. Kouzelnější místo jsem snad ještě neviděla. Jen jedno bylo nepříjemné: Celé Švýcarsko je drahé a tady byla navíc na všechno vysokohorská přirážka. Nikde jinde jsem nejedla dražší vajíčka. 

Krkonoše 

Než jsem se stěhovala do Prahy, plánovala jsem, že budu jezdit na výlety do Krkonoš. Jenže skutek utek, byla jsem tam jen jednou, a to se svými žáky na škole v přírodě. Co si budeme povídat, jako učitelka s osmnácti draky jsem si hory neužila ani zdaleka tak, jak bych si je užila sama. 


Kája

Na jaká místa by se chtěli vrátit spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Jezdit na dovolenou k moři místo na chalupu by se mi taky líbilo. Do Švýcarska bych se ráda podívala a do Krkonoš vrátila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, moře vs. chalupa, to by vedla jednoznačně ta chalupa. :)

      Vymazat
    2. Myslela jsem mít chalupu/letovisko u moře :-D

      Vymazat
    3. Jo takhle. Tak to je hodně dobrá myšlenka!

      Vymazat
  2. Nikdy jsem nepochopila, proč existuje ta vysokohorská přirážka. Pod horou prodávají Kofolu za 30, v hospodě u vrcholu hory je za 80. Jak to? Na světě je ještě tolik věcí, které si neumím odůvodnit. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někde to nechápu, když tam vede silnice. Ale když tam musejí vše nosit pěšky nebo mají vlastní elektrárnu, tak to chápu.

      Vymazat
    2. Prostě si to můžou dovolit. Jiná možnost stravování tam není...

      Vymazat
  3. V Londýně jsem nebyla, ale před 2 lety jsem navštívila Skotsko. Bylo to nádherné, ale bohužel jsem onemocněla a Edinburgh jsem prošla v horečce.. 16 hodin na trajektu, stejný čas v autobuse, při nemoci nic moc :( ale i tak to byl fajn výlet!

    OdpovědětVymazat
  4. Velice rád bych někdy navštívil Londýn. Sice nemá takovou prioritu jako NY, ale chtěl bych podívat na ty nejlepší lokality, o kterých jsem se na hodinách angličtiny učil. Jednou jsem ke školnímu výletu do Londýna měl hodně blízko. Nakonec vybrali někoho jiného. Dosud jsem ČR nikdy neopustil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, tolik hodin jsme o tom poslouchali ve škole, že to musíme vidět na vlastní oči!

      Vymazat
  5. Človek by neveril, že na žiadnom z tvojich miest som nebola :-D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.