#bloggerchallenge: Moje generace

Nad dnešním úkolem jsem kulila oči: Share a quote that sums up the way you feel about your generation. Nevím, co si o své generaci myslím. Nepřijde mi horší ani lepší než generace jiné.

Ta dnešní mládež! lamentovali dospělí, když jsme coby čerství adolescenti dělali blbiny v čajovně. 
Ta dnešní mládež! lamentuju já, když vidím, jak se partička středoškoláků směje něčemu na mobilu. 
Ta dnešní mládež! budu lamentovat za třicet let, až budu jako vyhořelá učitelka držet dozor v jídelně. 
Ta dnešní mládež! lamentovaly naše prababičky...

Mládež se chová hloupě v každé době. V každé době jsou pětadvacítky v očích žen středního věku nevyzralá telata. A v každé době jsou důchodci v očích mladých lidí zpomalení, hloupí a konzervativní. Letošní maturanti jsou sice v některých ohledech jiní než maturanti před deseti lety, ale nemyslím si, že by to bylo nutně jinou generací. Spíše jinou dobou.  

Moje generace se narodila v době, kdy bylo běžné mít doma pevnou linku a telefonní číslo hledat ve Zlatých stránkách. Moje generace na prvním stupni smutnila po smrti Tamagotchiho a sbírala samolepky a pogy, na druhém stupni chatovala přes ICQ a zakládala si deníčky na Blog.cz. V porovnání s dnešními dětmi jsme trávili hodně času venku, a tím jsme se vystavovali vyššímu riziku úrazu či nedej bože únosu. Nebyli jsme závislí na smarphonech, ale zároveň jsme nemohli využívat jejich výhody. (Např: Když jsem byla nemocná a chtěla jsem zjistit, jaké máme úkoly, nemohla jsem napsat do společné konverzace, musela jsem zavolat alespoň dvěma lidem. A na táborech jsme fotily trapnými jednorázovými foťáky.)

Moje generace je stejně skvělá jako ty předchozí i následující. :-) 

Kája

Jak vidí naši generaci spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Souhlas! Záleží na době, vnichž lidé žijí. Nelze určit, která generace je lepší nebo horší. Jak jsem již u sebe psal - přijde mi to jako škatulkování.

    OdpovědětVymazat
  2. Ja skôr ďakujem za dobu, do ktorej som sa narodila. Fakt som veľa času strávila vonku a nebola som tam sama. Teraz mnohokrát sme sami vonku a keď aj náhodou sú nejaké deti von a sú staršie ako škôlkari, tak sú na mobiloch :-( Trochu mi je smutno z tejto obrazovkovej doby, hoci má svoje nesporné výhody... ale to je dobou, nie generáciou.....

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.