9 důvodů, proč ráda běhám

Mám radost. Letos trhám v běhu jeden rekord za druhým. Dovolte mi se z té radosti trochu vypsat. Podělím se s vámi o deset důvodů, proč mě vlastně běhání baví. Pro případ, že byste zatoužili po další běžecké literatuře, přiložím na konec článku odkazy na mé starší texty a taky tip na knihu.





1. Utíkám starostem
Když běžím, připadám si někdy jako Křemílek/Vochomůrka. Vybavujete si, jak se vždycky rozběhl a jeho čepice zůstala na místě? Já místo čepice ztrácím starosti. Objevila jsem to v páťáku před absolventským koncertem. Měla jsem všeho nad hlavu, běh mi pomáhal se nesesypat.

2. Dostávám dobrou náladu
Endorfiny jsou super věc. Hotová droga. I když je mi zrovna výborně, po běhu je mi ještě lépe. Týká se to samozřejmě každého sportu. Pomoc může i obyčejná chůze. Jenomže co si budeme povídat, běh mám nejradši, takže nálada se mi nejvíce zvedá právě po něm.

3. Protahuju si hrudní košíček (Kdo další viděl Na samotě u lesa stokrát?)
Dlouho po běhu se mi výborně dýchá. Jsem taková uvolněná...

4. Běžecké oblečení je super! 
Hlavně ty barvičky! Normálně bych na sebe růžovou nevzala, na běhaní ji srdečně vítám. Líbí se mi i zářivě zelené tričko z loňské Hornické desítky. Taková barva se hodí jen na sportovní oblečení a na zvýrazňovače. Tento týden jsem si koupila skvělou vychytávku. Je jí běžecká sukně. Černá, s trochou růžovou na okrajích... a pod ní jsou růžové kraťásky. Cítím se teď při běhu jako princezna! Ne, princezna ne. Královna!

5. Mám ze sebe dobrý pocit. 
Dělám něco pro své zdraví, kondičku a možná i postavu. To se hodí, ne?

6. Mám lepší kondičku
Dobíhat autobus? Vyjít se zavazadly nekonečně dlouhé schody od nádraží? Nebýt moc pozadu za Fíkem na procházce bez vodítka? Žádný problém.

7. Můžu chodit na závody a jiné běžecké akce
Jelikož jsem od narození soutěživý tvor, atmosféra závodů se mi neskutečně líbí. Ráda někoho předbíhám.Vůbec mi při tom nevadí, že nemám mezi opravdovými sportovci šanci vyhrát.

8. Mám se čím chlubit
Říct, že jsem byla běhat, je mnohem zajímavější, než přiznat, že jsem se celé odpoledne dívala na seriály. Když zaběhnu rekord a někomu to řeknu, vyvolám obdiv a jsem pochválena. A tak dále...

9. Líbím se svému ortopedovi
V rámci jeho lékařských možností, samozřejmě. To, že jsem skončila s gymnastikou, ho značně zklamalo, okamžitě jsem ho ale přesvědčila, že jsem svědomitá, když jsem se zmínila o aktivním běhu.



Jaký sport máte rádi vy?







Kája

Komentáře

  1. To je strašně super! :) Je fajn, když člověk má něco takového. :) Já běhávala chvíli a docela ráda, ale jinak mám raději kolo a chůzi. :) Hlavně ta chůze mě doprovází poslední dobou pořád. Chodím fakt hodně, každý den do práce a z práce, o víkendech pořád nějaké procházky a je to skvělý. :) Nejlepší je, že k chůzi nebo běhu člověk vlastně vůbec nepotřebuje. :)

    blog Days of Daysy
    Agregátor blogů - zviditelni svůj blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chůzi přirozeně provozuju mnohem více než běh, ať už za účelem dostat se někam nebo se jen tak procházek.
      Přesně tak, žádná drahá výbava, žádné vstupné nebo omezená otevírací doba. Když máš chuť, můžeš jít/běže. :)

      Vymazat
  2. skvelé zhrnutie :) presne pre tieto dôvody behávam tiež :) i keď teraz trošku zanedbávam,ale teším sa, keď sa do toho pustím opäť :)
    MakeUpByVeo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář a přeji ti hodně radosti s naběhaných kilometrů. :)

      Vymazat
  3. Já taky moc ráda běhám :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Já také ráda běhám i přes překážky :).

    Přesně, vyčištíme si během běhu hlavu, nabereme síly a vdýchneme čerstvý vzduch :).

    Já ježdím na koních, hraji tenis a ráda běhám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na koni jsem nejela už asi sto let, ráda bych si to někdy zopakovala. Snad někdy až budu s dětmi na škole v přírodě...
      Tenis jsem hrála jenom jednou! :D
      Za to jezdím na koloběžce a plavu. A hodně chodím...

      Vymazat
  5. Miluju běžkyně, mají nejhezčí reprodukční orgány!

    OdpovědětVymazat
  6. Zrovna běhání vysloveně nesnáším - ale to asi proto, že když už vyběhnu, běžím s žumem jeho 7 kiláků do kopce, což samozřejmě nemůžu udýchat.
    Ale koloběžku, tu miluju. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.