Kam bych se ráda podívala?

V říjnu 2015 jsem na blogu zveřejnila seznam pěti míst, na která bych se ráda podívala. Nevěřila jsem, že by se mi mohlo něco vyplnit. A víte co? Čtyři lokality jsem zvládla během tří let! Pátá zůstává stále nenavštívená - a abych pravdu řekla, trochu spadla z lopaty, už nepatří mezi mé největší priority. Co mezi nimi vlastně aktuálně je? Přečtěte si, kam bych se ráda podívala!




Původní seznam 

Původní seznam vypadal následovně:

  • Londýn podruhé
  • Švýcarsko
  • Salzburg
  • Německo
  • Finsko 

Ve Švýcarsku jsem byla dokonce třikrát, poprvé v zimě 2017. Salzburg jsem navštívila v prosinci 2016, Německo (Drážďany) v prosinci 2017 no a nejvíce vytoužené Finsko loni v červenci. Jediné, co se nekonalo, je Londýn. Pokud jste četli seznam vánočních cestovatelských cílů, možná si pamatujete, že se na něm Londýn vyskytl. Během adventu by mě skutečně celkem zajímal, jinak mě ale momentálně nijak zvlášť neláká, takže mě nesplnění cesty nemrzí. 



Nový seznam 

Začněme reálně: 

Nový kout Alp 

Alpy jsou rozsáhlé. Hodně. Zatím jsem z nich viděla jenom Vysoké Taury, Dolomity a Glarnské Alpy. Mám ještě hodně co objevovat. Uvidím něco nového v Rakousku? Ve Švýcarsku, Slovinsku či Francii? Je mi to jedno. Určitě tam bude nádherně. 


Budapešť 

Myslela jsem si, že zoufalá z cizího jazyku budu v Bruselu, ale nebylo tomu tak. Veškeré nápisy byly uváděny ve francouzštině a ve vlámštině, která je v mnohém podobná němčině, takže jsem se jakž takž orientovala. V Budapešti mě nejspíš nic takového nečeká. Všechno bude úplně, ale úplně cizí.


Tulipánové Nizozemí 

O přání podívat se do Nizozemí na tulipánové pole jsem se snad ještě s nikým nedělila. Obávám se, že bych se nesetkala s pochopením. Jednou bych se tam ale opravdu ráda podívala. Miluju kytky (když se o ně nemusím starat...). Na jaře, když toho nejvíce kvete, jsem ve svém živlu. Mezi nizozemskými tulipány bych se cítila jako v ráji.


Pokračujme nereálněji. 



Asie 

Čína? Vietnam? Thajsko? Japonsko? Stejně jako u Alp, i tady je mi to celkem jedno. Já vím, že každá země je jiná a každá má svou kulturu, z pohledu Češky, která ještě nepřišla do bližšího styku s žádným národem, to vychází na stejno. Důležité je, aby se v dané zemi pěstoval čaj a abych měla příležitost se podívat na nějakou plantáž. 


A jdeme do nereálna.


Aljaška 

Z knih a filmových dokumentů je tak lákavá, že bych se nejradši hned teď sbalila a vyrazila. Bohužel to nejde, protože nemám platný cestovní pas. A taky kvůli dalším drobnostem, jako jsou třeba finance. Nemluvě o tom, že tamější příroda asi potřebuje nějakou přípravu... 



Kde na to mám brát???

Poslední čtyři roky nemám problém s financováním dovolených. Všeho ale s mírou, že ano. I když normálně moc neutrácím a při cestování se snažím všechno zařizovat co nejlevněji, nemůžu si cestovat, jak se mi zamane. Musím přece myslet na budoucnost. Trochu jsem z toho ve stresu. Jestliže chci za nějaké dva tři roky bydlet ve vlastním domě... jak to mám udělat? Neměla bych s cestováním na nějaký čas seknout?

Nechce se mi o tom uvažovat. Spoléhám na to, že nějak bude...
Až si to jednou budu vyčítat, klidně mi tyto řádky omlaťte o hlavu!




A co vy? Kam se chcete podívat?

Kája




Komentáře

  1. Já bych chtěl stihnout Londýn do brexitu, hledám vhodného spolucestujícího! :-D

    S tou Budapeští se nějak roztrhl pytel, v poslední době tam bylo nebo se tam chystá plno známých, ale mě zatím neláká.

    Jednou bych se chtěl podívat třeba na Dominiku, ale to je takový cíl spíše na svatební cestu. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou krásné cestovatelské sny :)) A věřím, že když budeš opravdu chtít, tak se ti všechny splní :) Vím, že s těmi financemi to není vždycky úplně ideální, ale ono to vždycky nějak dopadne ;)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná, že kdybych méně pila čaje, nebo tak něco... :D

      Vymazat
  3. Já bych se moc ráda podívala do Sydney, Maledivy ale to (asi - určitě :D) nevyjde :D. S těmi tulipány máš u mě určitě pochopení. Také se mi vždycky hrozně moc líbí fotky s tulipánovými pláněmi <3. Taky bych se tam ráda podívala. Určitě by z toho byly krásné fotky =).
    Mamka byla ve Vietnamu:).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, přesně, bylo by pro foťák hoodně náročné!
      To se má. :)

      Vymazat
  4. Lepší je roadtrip do neznáma!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.