10 důvodů, proč mám jaro ráda tak moc (+ nášup vykvetlých fotek)

Kdo mě zná, moc dobře ví, že za nejkrásnější období v roce považuju jaro. Každý rok zrhuba od listopadu opakuju, že už ho chci a že se ho nemůžu dočkat. 10 důvodů, proč miluju jaro tak moc, jsem sepsala už loni, ovšem jen do sešitu. Letos jde článek konečně do světa! Kromě důvodů obsahuje i hromadu fotek.


1. Teplo! 

Na jaře mi konečně přestanou mrznout prsty, jako tomu je celou zimu. V březnu obvykle dochází k odhazování tlustých vrstev oblečení a obouvání lehčích bot. V dubnu můžu zimní výbavu s klidným svědomím "zalétovat". Určitě se všichni shodneme, že jít ven jenom v mikině je mnohem pohodlnější, než v mikině, teplé bundě, šátku a čepici! 


2. Světlo! 

Podzimní rovnodennost je pro mne start horšího období v roce, protože tma začíná převládat nad světlem. V dubnu se klidně probudím v pět a jsem čilá. Odpoledne se nemusí nikam spěchat, světlo vydrží celkem dlouho. Kam se hrabe prosinec a leden, kdy se stmívá už ve čtyři! 

(Chudinky děti na severu. Jdou do školy, je tma. Vracejí se, je tma. A kdy chodí ven?) 


Jarní fotografie

Jarní fotografie

Jarní fotografie


3. Sluníčko! 

K tomuto bodu musím poznamenat, že už se mi po něm v zimě nestýská tolik jako dřív. Mám dojem, že v průběhu posledních let výrazně zlepšila smogová situace. Pamatuju si, jak jsem za smutných gymnaziálních let koukala na oblohu a hledala tu matnou žlutou skvrnu, která snad měla být slunce, od kterého nás odřízla vrstva špinavého vzduchu.

To se už (tolik) neděje, ale stejně je sluníčka víc na jaře. A co to znamená? Příval energie a dobré nálady! Všechno je s ním hezčí a snadnější.


4. Pihy 

Kdysi dávno jsem chodila s klukem, kterému pihy vadily a nutil mě mazat se co nejvíc opalovacím krémem. Naštěstí jsem časem sama dospěla k jinému názoru: Pihy jsou super! Naskočí mi s prvním jarním paprskem. Když je vidím v zrcadle, mám velkou radost. Těžko říct, jestli mi sluší nebo je mám jenom spojené s jarem... ale mám je ráda.


Fotografie jaro

Fotografie jaro

Fotografie jaro


5. Opálení...

Opaluju se rychle (a bohužel i dost rychle blednu). Stačí mi být chvilku venku a už mám pěknou barvu. A kdy první opálení přichází? Samozřejmě na jaře! 

6. Všechno začíná 

Příroda se probouzí a všechno jako by se dávalo po zimním klidu do provozu. Začátky mám radši než konce. Na jaře plánuju, co všechno budu dělat, v závěru roku už můžu jenom vzpomínat a hodnotit. 


Fotografie jaro


Fotografie jaro

Fotografie jaro


7. Kvete to! 

Radost pohledět! Kvete to i v létě, ale méně. 


8. Voní to! 

Dokonce i přes roušku. Nejradši mám vůni pampelišek a šeříku. 


jaro foto

jaro foto

jaro foto


9. Je co fotit

Focení kytiček je moje úchylka. Na jaře foťák maká o sto šest.


10. Darjeeling First Flush 

Čaj z Indie výjimečné chuti. Doslova poklad. Sezonní záležitost, která se dá naplno vychutnat opravdu jen zjara. Delší skladování se nedoporučuje, protože se pak snižuje jeho kvalita. V dubnu piju Darjeeling, v červnu přichází éra japonského želeného čaje Shincha. 


jaro foto

jaro foto

bluemerle šeltie


Kája

Komentáře

  1. Také mám moc ráda jaro, vůni rozkvetlých stromů a květin a hlavně jejich focení :-) všechno je hned optimističtější po pochmurné zimě.
    Moc pěkné fotky :-) pozdravuj Elišku ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké fotky! Ta poslední s Eliškou je jak do soutěže :) Taky mám ráda jaro, hlavně kvůli tomu světlu, je to mnohem více veselejší, až na ty alergie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alergii mám naštěstí jenom na určitý druh antibiotik. :)

      Vymazat
  3. Nádherné fotky! A k jaru máme, koukám, stejný vztah. :) Mimochodem na ty čaje jsi mě nalakala. Musim se po nich podívat. :)
    Měj se pěkně! Sabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuju skočit do Dobré čajovny! Nebo si alespoň pohlídat, jestli je čaj opravdu letošní. Loni jsem totiž nakupovala neuváženě v Oxalis. Čaj nebyl čerstvý, což je u jarního Darjeelingu škoda.

      Vymazat
  4. Ty sasanky jsou krásné! Mně letos zase unikly :-/
    Můj favorit je tedy podzim (mlha, déšť, padající listí, mmm...), ale možnost odložit budnu má taky něco do sebe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To, co popisuješ, je pro mne symbol smutku. :D Je vtipné, jak to má každý jinak.

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.