Nepij z plastu, pij z elegantní láhve Retap z Econea.cz

Fuj, ty moje láhve už jsou pěkně nechutné, říkala jsem si nedávno. Vyčistit plastové láhve s klasickým "cumlem" a závitem není zrovna jednoduchá záležitost. Jaké štěstí, že se mi naskytla příležitost vyzkoušet jakoukoli láhev z nabídky obchodu Econea.cz výměnou za recenzi na blogu. E-shop je mi už delší dobu sympatický, a tak ho ráda podpořím. Mrkněte, jakou láhev jsem si vybrala.


Retap Skleněná láhev (0,5 l)

Po zkušenostech s plastovými láhvemi jsem sáhla po sklu. Jednak kvůli chuti, je to jako pít doma ze sklenice, především ale kvůli hygieně. Ať se snažím, jak se snažím, plastové se mi nedaří udržovat v ideálním stavu. Obzvlášť jednu, která je určena na smoothie. Uzávěr je k tomu přizpůsoben dobře, vymýt láhev je ovšem nemožné. Smoothie jsem v ní měla několikrát a vždycky jsem litovala. Musela jsem pracně drhnout a několikrát ji nechat umýt v myčce. 

Nyní jsem si vybrala skleněnou láhev Retap. Vyrábí se ve třech variantách: 0,3 l, 0,5 l a 0,8 l. Zvolila jsem prostřední variantu. Větší objem nepotřebuji, mám ve zvyku vodu průběžně dolévat. Co se týče barvy víčka, azurová byla jistá

Láhev je vyrobená z borosilikátového sklakteré by mělo odolat nárazům i škrábancům. Ublížit by mu snad neměl ani pád ze stolu, testovat to samozřejmě nebudu.  


Byla to dobrá volba? 

První dojem byl jasný: Jé, ta je krásná! V porovnání třeba se zelenou láhví s logem závodu je jednoduchá a elegantní. Po vzhledu jsem hodnotila hmotnost. V porovnání s plastovou lahví je o něco těžší, ale ne tolik, aby to nějak vadilo. Do hor, kde každý gram navíc překáží, tuto láhev stejně nosit nebudu. Jak už jsem říkala, nehodlám pokoušet odolnost skla. 

Dostat se dovnitř byl oříšek, což mi trochu dělalo starosti. Jak mám dodržovat pitný režim, když se k vodě nedostanu? Návod sliboval, že po naplnění bude otevírání snadnější. Byla jsem trochu skeptická, ale ejhle, voda vážně pomohla! I tak si budu muset na bezzávitový systém zvyknout, je to pro mne novinka. Co se týče těsnosti, při štěrkání nevytekla ani kapka. Potopa v kabelce zjevně nehrozí. 

Momentálně nebudu láhev používat často. Vybírala jsem ji ještě jako bezdětná, představovala jsem si, jak skvěle bude vypadat, až ji vytáhnu někde "mezi lidma"... a teď se kromě krátkých kočárkových procházek pořád válím doma. Kdybych si byla uvědomovala, jak moc se můj život změní, sáhla bych asi znovu po plastu. Retap bude zatím spíše "sváteční" láhev. Ale co, nezkazí se, počká na mne. Věřím, že bude sloužit dlouho. Třeba spolu za tři roky půjdeme do práce. 

Závěr: Byla to dobrá volba! 


V čem nosíte nápoje vy? A co vlastně pijete, stačí vám kohoutková voda? 

Kája

Související články 

  • Kupovat si každý den novou minerálku není zrovna eko, stejně tak káva s sebou v jednorázových kelímcích. Zatočit se s tím snaží projekt Otoč kelímek. Více se o něm dozvíte v článku: Otoč kelímek! Ale ne dnem vzhůru... 
  • Chránit přírodu je třeba, ale zdá se mi, že to dost lidí dělá jen tak na oko, aby vypadali dobře. Své okolí pak kritizují za drobné přešlapy: Ekologie je móda aneb Nehroťte to.

Komentáře

  1. Moc pěkná flaška :) jak se říká, v jednoduchosti je krása.
    Já na tréninzích piji spíše lehce sladké nápoje, dodává mi to energii. Ale když hraji zápas, beru si s sebou i čistou vodu a spíše piju tu.
    Jednou za čas si koupím plastovou láhev na pití, když ji vypiju, vypláchnu a dávám si do ní pití podruhé, potřetí, počtvrté... Do té doby, než zplesniví :D. Také nerada plýtvám.
    Leník

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se snažím používat plastovou opakovaně, ale je pravda, že věčně nevydrží, jednou chci zkusit právě sklo. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.