První Vánoce se synáčkem a abnormálně bohatý Ježíšek

Mám Vánoce ráda, ale poslední roky jim chybělo kouzlo. Zatímco advent jsem si vyloženě užívala, když došlo na očekávané, nijak zvlášť uchvácená jsem nebyla. Letos se to obrátilo. V prosinci jsem měla covid a musela jsem být v izolaci, advent proto jen tak prošel kolem. Za to Vánoce, ty jsem si vyloženě užila. Příští rok budou určitě ještě lepší, když už z nich bude mít synáček rozum. 

Přípravy na Vánoce

První adventní neděli jsem celá nadšená vyrazila k rodičům péct perníčky. Představovala jsem si, jak budu v dalších dnech pokračovat, projdu se večer nazdobeným městem, posedím v čajovně, až se konečně otevře, a tak dále, a tak dál. Jenomže co se nestalo. Při pečení perníčku jsem se nakazila covidem a bylo po ptákách. 

Mezi lidi jsem nemohla a péct v naší hrozné troubě se mi nechtělo. A i kdybych měla troubu dobrou, covid mě tak zničil, že bych se stejně do ničeho nepustila. Teplota se mi vrátila dokonce i dva dny po skončení karantény. Jestli to byl dozvuk korony, nebo něco jiného, netuším. 

Cukroví jsem už nepekla, nazdobené město jsem si užila jen u příležitosti odběru krve. To byste nevěřili, jak je teď pro mne obtížné být někde na sedm! Dřív bych na poliklinice vysedávala klidně o půl šesté. Adventní atmosféru jsem nasávala jen díky zapáleným svíčkám na věnci.



Dárky jsem dávala dohromady už v listopadu, těsně před Vánoci jsem jen vyzvedla poslední balíček a bylo hotovo. S balením jsem se moc nepárala, věci jsem jen hodila do tašek. Používáme je pořád dokola, nějaké se mi určitě vrátí v únoru, až budu mít narozeniny. 

Pohodový Štědrý den 

Štědrý den byl skvělý a tak trošku lenivý. Pořádek jsem udělala s předstihem, i plenky jsem nachystala tak, abych na ně o svátcích nemusela sáhnout. Stačilo průběžně umývat nádobí, aby se nehromadilo, a večer dodělat večeři. Měli jsme hrachovou polévku a bramborový salát s treskou. Druhý chod byl v odlehčené verzi: salát tradičně bez majonézy a ryba jen tak opečená na másle, žádné obalování. Abychom do večeře vydrželi, dali jsme si v poledne česnekovou polévku s chlebem. 

Odpoledne jsme vyrazili na sváteční procházku. Po dlouhé době jsem šla s kočárkem, normálně dávám miminko do šátku nebo nosítka. Je to pro mne praktičtější na venčení i nakupování a také je jisté, že se procházka obejde bez křiku. V kočárku to někdy není ono. Tentokrát miminko skoro celou dobu spalo, bylo to fajn. Díky spánku pak bylo večer milé a večeři i rozbalování dárků zvládlo s úsměvem.


Štědrý den byl pohodový, další dny byly náročnější, chodili jsme po návštěvách. Babičky a prababičky toužily vidět svého vnuka a pravnuka. Ten rozdával úsměvy na všechny strany, ale večer bylo poznat, že mu to dávalo zabrat. Během Vánoc dělal frajera ve slavnostním body nebo v košili. 


Heč, měla jsem bohatého Ježíška! 

Ještě teď padám na zadek z toho, co všechno jsem dostala. Letošní Ježíšek byl mimořádně bohatý a hlavně měl hodně dobrý vkus. Dárky jsem dostala ve třech vlnách a toto jsou ty nejlepší: 

Začneme prakticky - klávesnice. Píše se mi teď mnohem lépe, jen to dělá větší hluk než přímo na ntb.



Nemám ráda hromadění věcí, výjimkou jsou knihy a čajové nádobí. Moje nová konvička...



Společný dáreček pro mne a syna, nový šátek. Budeme fešáci! 



Momentálně můj nejoblíbenější hrnek. Ideální objem a milý potisk. 


Dále jsem dostala čaje, knihy, kalendář, poukázky do DM, čokolády, ponožky... zkrátka fajn drobnosti. 

Krémová historka

Mám suchou pokožku, kvůli zimě a kojení obzvlášť. Proto jsem se dívala kvalitním krému na obličej. Bylo to koncem listopadu, když jsem šly s mamkou do drogerie. Zalíbily se mi krémy od Purity Vision. 
„Proč si vždycky musíš zkazit překvapení!" zhrozila se mamka. Domyslela jsem si, že má pro mne takový krém nachystaný jako dárek od Ježíška. Řekla jsem si, že to teda do Vánoc ještě nějak vydržím se obyčejnými mazadly a k pokladně jsem zamířila pouze s čaji pro kojící ženy. 

Po svátcích jsem přemýšlela, jak zužitkuju poukázky do DM. Koupím si něco speciálního, nebo si je nechám na běžné nákupy? V tu ránu mi to došlo: Vždyť já jsem nedostala onen krém, který jsem si nesměla v listopadu koupit! Zkazila jsem si jedno překvapení, tak mi mamka připravila druhé... Teď už krém mám a každý večer se poctivě mažu. Vegan, bio, fair trade, mohla bych si přát něco lepšího? 

Vlevo běžné krémy, vpravo ten od Ježíška



Letošní Vánoce byly nejlepší za spoustu posledních let. Děťátko jim dává jiskru, přestože je ještě tak maličké. Těším se na příští svátky, budou skvělé! A advent snad bez covidu a karantény... 

Kája

Komentáře

  1. Tak tohle počtení bylo moc milé. když vynechám nepříjemné části o koroně :) Eliška je kočka a miminku jsem oblečení chválila v duchu už na Instagramu. Taky se mi líbí tvůj nový hrneček!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jó, část o koroně musela být, protože mi dost zkazila celkové naladění, v jednu chvíli jsem chtěla letos Vánoce úplně bojkotovat. Jsem ráda, že jsem se přesto přenesla. :)
      Děkuji. :)

      Vymazat
  2. Je fajn, že sis Vánoce užila skvěle, i když advent byl náročný.
    Nejkouzelnější Vánoce byly, když jsme se ségrou ještě věřily na Ježíška. Ne, není to tím, že teď kupujeme dárky, ale tím, že tam byla ta magie. V domě je Ježíšek, připravuje dárky. Pamatuji si, že jsem říkala, že na Štědrý den nemusíme zamykat dům, Ježíšek nám ho přece pohlídá :D
    Dostala jsi super dárky, hrneček je kouzelný :)
    Body jsou kouzelné, určitě byl fešák!
    Jak říkáš, příští Vánoce budou ještě veselejší :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti. :)
      Když ještě chodil opravdový Ježíšek, bylo to nejlepší, ale i těch pár let potom bylo fajn. Když Vánoce došly do bodu "kup si a pak mi dej účet", nějak to řpestalo být ono. :D

      Vymazat
  3. Moje Vánoce byly letos kouzelné díky přítelkyni, se kterou jsme si udělali Štědrý večer již o den dříve. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O den dříve se Vánoce teprve chystají. :-p :D

      Vymazat
    2. No, musel jsem posunout tvorbu salátu na 22. 12. :-D

      Vymazat
  4. Ta konvička je opravdu krásná! Propracovaná do posledního detailu, delikátně jemná, a přitom ani trochu kýčovitá. Ježíšek projevil skutečně skvělý vkus :-)

    OdpovědětVymazat
  5. No, u nás prvé Vianoce boli s polročným mimi a najviac ho vtedy bavili svetielka na stromčeku, čo vlastne aj tie druhé Vianoce, ale už sa tešil aj z darčekov a večere (prvýkrát jedol rybu), no a už teraz sa teším na tie tohtoročné, to už bude "veľký" 2,5 ročný chlap, takže verím, že si to užije a ja s ním teda tiež :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.