Bloglovin, Toggl a Canva, tři pomocníci z internetu

Zjistila jsem, že navzdory mým domněnkám o jeho popularitě existuje spousta blogerů, kteří neznají Bloglovin. Protože ho ráda využívám, seznámím vás s ním. Představím také další dva pomocníky z internetu, Toggl a Canvu. Do komentářů mi pak můžete napsat, jaké vychytávky používáte vy. 


S Bloglovinem mi neunikne žádný článek! 

Dříve jsem blogovala na Blog.cz, který jednu dobu umožňoval sledování aktivity oblíbených blogerů. Tuto funkci jsem si oblíbila, před jejím spuštěním jsem blogy jeden po druhém obcházela, což bylo dost nepraktické. Když seznam nejnovějších článků od oblíbenců zmizel, nebyla jsem jediná, koho to mrzelo. Ve vášnivé diskuzi někdo doporučil Bloglovin. Platformu, která ukončenou vychytávku nejen dokonale nahradila, ale dokonce ji i předčila. 

Nově zveřejněné články vidím po přihlášení na úvodní stránce. Ty, které přečtu, zešednou, takže mám jasný přehled o tom, které blogy jsem už navštívila a na kterých mám ještě resty. Články můžu rovněž přidávat do oblíbených nebo do vlastních sbírek, abych se k nim mohla kdykoli vrátit. 

Bloglovin existuje i v podobě mobilní aplikace (pro Android i iOS). Platforma toho umí více, já ji ovšem na nic jiného nevyužívám, mimo jiné možná proto, že se nekamarádím s angličtinou. 

Follow
 

Jak dlouho pracuju? Toggl mi to stopne! 

Stejně jako Bloglovin i Toggl má funkce, které nevyužívám. Jde mi pouze o Toggl Track, na kterém si stopuju práci. Doporučil mi ho jednou klient, pro kterého jsem něco psala. Od té doby nedám na Toggl dopustit! Používám ho, i když zrovna nejsem placená od hodiny. Občas ho vlastně zapnu i při psaní článku na blog nebo ke studiu. Připadá mi totiž zajímavé sledovat, kolik času čemu věnuji.

Práci lze stopovat nebo zapisovat ručně. Činnosti se dají přiřazovat ke klientům a projektům, takže mám v odpracovaném čase pořádek. Když se nudím, koukám na grafy a těším se tím, jak jsem pilná. 😇

Obrázek? Canva to jistí!

Už ani nevím, jak jsem mohla na internetu fungovat před objevením Canva.com. Vlastně vím - články neměly úvodní obrázek, na instagram jsem fotky házela, jak mi přišly pod ruku a řešit nějakou upoutávku na FB? Ach, proč bych to dělala. S Canvou je to všechno dost jednoduché. Více než nástroj na grafiku ji sice používám především jako zdroj obrázků, ale i tak. (Někdy čerpám též z Pixabay.com.)

Kdybych ji chtěla využívat na maximum, musela bych si zaplatit prémiové členství, což dělá nějakých 2600 Kč ročně. Bez placených šablon a obrázků se ale klidně obejdu. 



Jaké pomocníky z internetu používáte vy? A znáte ty "moje"? 

Kája

Komentáře

  1. O Bloglovinu jsem slyšela, ale nevěděla, na co přesně je. Díky za objasnění :)
    Ve wordu mám odkazy oblíbených blogů (na blogu jsem je měla vlevo na liště, na bloggeru už jsem taky našla, jak se to dělá, takže je tam mám nově taky), které každý týden obcházím a koukám, kde je nový článek :)
    Ostatní dvě aplikace neznám, ale vypadají zajímavě.
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takové obcházení jsem provozovala hodně dávno. Pamatuju si, jak jsem jeden oblíbený blog aktualizovala několikrát denně a trvalo hrozně dlouho, než tam konečně něco vyšlo.

      Vymazat
  2. Bloglovin vedu taky, skládám si tam blogy, které mě zaujmou. Zkoušela jsem i Feedly a podobné služby, ale Bloglovin je jenom jeden :-)

    Můj inkoustový salát

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem na něj tehdy narazila. Budu se v tomto smyslu opakovat, ale tebe jsem už do Bloglovinu házela hodněkrát. :D

      Vymazat
  3. Den, kdy jsem poznala Canvu mi změnil život :D Fakt!

    Bloglovin nepoužívám, ani nevím proč. Možná kvůli tomu, že ne všichni moji oblíbení blogeři ho mají. Blogy sleduju postaru. Co pár dní se na ně podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blogy můžeš libovolně přidávat, u mnoha jsem se stala první odběratelkou. ;)

      Vymazat
  4. O Bloglovin vím, ale nějak mě vždycky odrazoval ten název :-D Možná na něj ale časem taky dojde, ono obcházet blogy je sice docela romantika, ale není to úplně nejúčelnější. A Canvu jsem neznala, díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Bloglovin som kedysi používala, teraz už nie, a ké Canva je moja veľká kamarátka, robím tam aj upútavky na svoje knihy a tiež ju využívam bez platenia. ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že i ta neplacená verze toho nabízí hodně...

      Vymazat
  6. Místo Bloglovinu používám rss čtečku Feedly, logika bude obdobná. Už si to nedokážu představit jinak. Čtečku mám v počítači i na mobilu a je to taak pohodlné!

    Canvu znám, i když si raději ilustruji články vlastními fotkami. Toggl jsem zkoušela kvůli práci (reportuji čas na projektech), ale tolik mezi nimi přeskakuju, že jsem to vzdala - pořád bych jen klikala! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si to jinak nedovedu představit a překvapuje mě, že tolik lidí "obíhá".

      Vymazat
  7. Canva je základ a za ty peníze je to fakt zadarmo. Já už se bez ní prostě neobejdu. Parádní článek a skvělé shrnutí.

    OdpovědětVymazat
  8. Díky tobě jsem si Bloglovin založila taktéž! :)

    Canvu znám, tvořím v ní běžně :) A jinak celý blog si organizuje na Trello, což je taková nástěnka :) Nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že jsem tě inspirovala.
      Trello používám pracovně, pro svoje vlastní účely ne.

      Vymazat
  9. Priznám sa, že som nepoznala ani jeden. Zaujal ma ten prvý. Tu je síce možnosť dať si blogy na čítanie, ale občas neviem, ktoré články som čítala a ktoré nie, takže toto by bolo pre mňa lepšie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má to svoje mouchy, Bloglovin je šikovnější. ;)

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.