#bloggerchallenge: Poslouchejte dobrou hudbu!

Výzva rozhodla, že si dnes dáme hudební okénko. Name five singers that you think your readers should listen to. Zpěváky, kteří vystupují sólově, neposlouchám, a tak vyjmenuju celé kapely. 

Nesleduju aktuální dění, takže neručím za to, že si kapely udržují dřívější kvalitu. Měla bych se v tomto ohledu trochu vzdělávat. Tak jako tak se snažím synovi pouštět různorodou hudbu. Štístko a Poupěnka mají sice pěkně písničky, ale obávám se, že kdybychom to s nimi přeháněli, oba bychom zblbli. 

  1. Sonata Arctica. Finové. Míra metalu "tak akorát". Poctivá hudba, zároveň melodická, líbivá. Zpěvák Tonny Kakko je super showman, jeho výstupy na podiu je radost pozorovat. 
  2. Apocalyptica. Zase Finové. Spojení klasiky a metalu. Láska na první poslech. 
  3. Divokej Bill. Sama jsem trochu překvapená, že ho tady píšu, ovšem řekněte mi, kdo si rád nezazpívá Čmeláka? Fascinuje mě především velikost kapely a její různorodost, spojuje na první pohled neslučitelné nástroje. Kytary a akordeon, to fakt? Divokej Bill dokazuje, že to jde. 
  4. Čechomor. Mám ráda lidovky, kdybych nehrála v orchestru, hrála bych asi v nějaké cimbálovce. Čechomor předvádí tradici v trochu modernější formě a já je ráda zpívám s nimi. Finská kapela Korpiklaani se taktéž opírá o lidovou tvorbu, avšak její podání je poněkud metalovější. 
  5. ....a poslouchejte The Beatles. Ti jsou totiž úplně nej, i když už dávno nejsou. 

Dříve jsem byla aktivní fanynka, chodila jsem na koncerty. Dnes mě velké koncerty ani moc nelákají, i když věřím, že třeba na Apocalypticu ještě někdy určitě zajdu. Na živo je to přece jen jiný zážitek. Dávno ale účast na koncertech neberu jako jakousi fanouškovskou povinnost. 

Už v roce 2018 jsme Sonatu Arcticu s kamarádkou moc nehrotily. Ke klubu jsme přišly až v čas, kdy se otevíralo, nestepovaly jsme tam dvě hodiny předem, po vstupu dovnitř jsme si v klidu zašly na záchod a odložily si věci do šatny, neletěly jsme bláznivě chytat nejlepší místa k pódiu. 

Zdejší malé koncerty mě lákají stále. Jde obvykle o milou společenskou událost, kde potkám spoustu známých. A pogo u nás v Sokolíku nepřekoná ani poskakující Forum Karlín! 

Snad mi ten Ježiši punk letos vyjde... 

No nic, jdu pustit Svěráka. 

Kája

Jakou hudbu doporučují spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. 4/5 som už aspoň počula :-D Sonatu si skúsim dohľadať, myslím, že by to bolo niečo pre mňa, ja tie "temné" severné tóny môžem :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.