#bloggerchallenge: Žiju si po svém

Dnešní téma výzvy trošku odbudu. Zní: Describe five good things and five bad things that happend to you las year. Špatné věci se mi s vámi příliš sdílet nechtějí, takže je shrnu do pár krátkých vět. Dobré popíšu s chutí, aspoň si připomenu, že život umí být i fajn. 


To nejhorší se odehrávalo v zimě a na jaře. Vyvrcholilo to psychiatrií a předepsanými antidepresivy. Rozhodně nemůžu říct, že je od té doby všechno růžové, ale rozhodně se dost věcí změnilo, a to nejen proto, že díky účinkům antidepresiv beru problémy s větším nadhledem. 

Když se to vezme kolem a kolem, je vlastně super, že jsem ty prášky dostala. Jejich efekt totiž sahá dál než jen k úpravě serotoninu či co to vlastně přesně v hlavě dělá. Revoluci ve mne vyvolalo už to, že jsem na ně dostala předpis. Bereš prášky na hlavu! hrklo ve mne a konečně jsem vzala život do svých rukou, manipulacím od jiných nedbaje. Byl to impuls přehodnotit přístup k sobě samé, k lidem okolo, k mezilidským vztahům. Snad jsem na dobré cestě. 

Jaké další pěkné věci se staly nebo dějí? 
  • Každý den mám radost ze synáčkových pokroků. Rozvíjí se před očima, nyní především po sociální stránce. Vyrostl z mimina, je z něj šikovné batole, i když ještě běhá po čtyřech. 
  • Úspěšně jsem zakončila ročník na vysoké škole. Přestože mi říkali, že studovat s miminem je šílenství a sama jsem se několikrát bála, že to neklapne. 
  • Trhla jsem osobní rekord na Urban Challenge. A já jsem na ty výkony... 
  • Zítra budu poprvé hrát na koncertě se symfonickým orchestrem v prvních houslích, huráá!
Kája


Jak se s tématem poprali spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Teší ma čítať, že ti antidepresíva pomohli a pomáhajú. Pomáhajú aj mne aj keď som z nich dosť utlmená. Ale beriem ich už deväť rokov, takže som si zvykla. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Utlumená, a přesto máš vydané knihy a pomaličku připravuješ výstavu. To by mě teda zajímalo, kolik bys toho měla na kontě, kdybys utlumená nebyla!

      Vymazat
  2. Je velmi inspirativní číst, že tě prášky inspirovaly k tomu podniknout ve svém životě změny. Myslím, že to je asi nejlepší účinek, jaký mohly mít :-) A na koncert držím palce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Hrozně se na něj těším. Do prvních jsem chtěla dlouho. Ve školním orchestru jsem se zasekla v sekundech, aby tam byl někdo schopný, kdo je povede... :D

      Vymazat
  3. Snad bude už všechno jen dobré. Jsi šikovná, moc držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na začátek bych jen chtěla podotknout, že z vašeho blogu mám opravdu dobrý pocit a obdivuji to, jak se dokážete se spoustou překážek v životě poprat :) A žít si po svém je i dle mého jeden z nejlepších nápadů , které člověk snad může mít! Vždyť nemusíme mít za sebou mnoho href="https://www.premier-clinic.cz/zakroky/zvetseni-prsou//">těchto zákroků, abychom dokázali být konečně krásní, neboť to, co dělá člověka krásným je ukryto úplně jinde než ve velikosti podprsenky :)

    OdpovědětVymazat
  5. ještě správný odkaz - a href="https://www.premier-clinic.cz/zakroky/zvetseni-prsou//">těchto

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.