Kterak abstinentka zorganizovala degustaci vína

Mezi příchozími e-maily jsem našla nabídku barterové spolupráce s e-shopem Vínoodbodlaku.cz. Zasmála jsem se. Já a víno? To by asi nešlo. Pak jsem ale zjistila, že obchod nabízí i několik nealkoholických vín, a řekla jsem si, že do toho půjdu. Ochutnám něco nového a muž bude mít aspoň co vypít, až ho něčím naštvu. Objednala jsem nealko Revine Rosé a Neustifer Merlot Exklusiv Hermannschachern

Víno od bodláků

E-shop je stvořen pro milovníky vína, já ho jako abstinentka, ač ne úplně poctivá, nedokážu ocenit. V mých očích je tam prostě strašně moc vína z různých oblastí a odrůd. Pro labužníky jsou připraveny degustační balíčky. A kdo chce víno někomu darovat, zvolí dárkovou sadu. 

Překvapilo mě, jak rychle byla objednávka vyřízena. Hned další den mi psal kurýr, že víno vyzvedává, a den na to mne sháněl s balíčkem v ruce. A tak se mimořádně stalo, že jsem balík převzala rovnou, nemusela jsem pro něj běžet někam na parcel shop. 

Láhve byly zabaleny poctivě, takže přežily bez jediné známky poškození. 

Abstinentka pořádala degustaci vína 

Tak jo, víno je doma. Teď ho jen ochutnat. 
Pozveme si někoho na návštěvu? To bychom mohli. 
Termín degustace byl jasný, sobota. Hosty jsme našli až pár hodin předem na jiné ochutnávací akci - kávovém festiválku. Zkrátka a dobře nejdřív kofein, pak alkohol. 

Muž k té příležitosti nakoupil různé druhy sýru a bagetu. Občerstvení to bylo jednoduché, leč velice chutné. K pití se podávala má vína, jedno víno od hostů a voda, jejíž důležitost podtrhlo hostovo vyprávění o silné bolesti hlavy. 

Na svoje růžové šumivé nealko jsem byla sama. První ochutnání mě příliš nezaujalo, časem jsem mu přišla na kloub, a nakonec mi zachutnalo. Chtěla jsem cucnout i červených alkoholických vín, ale svírala mě pouhou vůní, takže jsem se neodvážila je vzít do úst. Ostatním byli s vínem spokojeni. Čekáte-li odborné hodnocení, bohužel vás zklamu. Sice jsme si hráli na profesionální someliéry, ale bohužel nemáme dostatek znalostí. 

Revine Rosé 

Neustifer Merlot Exklusiv Hermannschachern

Ano, jsme vínoví barbaři, já ten nejbarbarovatější. Večer jsme si ovšem užili, z vína pak manžel cosi uvařil, já jsem svoje nealko pila na žal, když se mi zničil notebook, no a e-shop Víno od Bodláků je fajn, takže až nás zase jednou přepadne chuť vyměnit čaje za víno, určitě se k němu vrátíme. 

Takový novoroční přípitek je s nelko Revine Rosé určitě lepší než s rychlými špunty! 

Kája

Komentáře

  1. Tuhle značku neznám. Ale chutnala jsem jiné nealko šumivé víno a příště si dám radši nealko cider. Nebo vineu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nealko víno jsem ještě nezkoušel, pouze sekt, a ten byl dobrý. :)

    OdpovědětVymazat
  3. O nealko víne som počula, ale ešte som ho nepila. Nie som ani na klasické víno a celkovo alkohol, tak mi ani nenapadlo sa po ňom zháňať. Asi by musela tiež prísť takáto nejaká ponuka 🤣

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.