Cesta k přírodní kosmetice

Kosmetické produkty, které používám, jsou více méně přírodní. Někdo by možná namítal, že bych měla mít přísnější kritéria a snažit se o minimalismus, ale já jsem spokojená. V dnešním článku bych vám chtěla říct něco málo o mých zkušenostech s kosmetikou a představit vám e-shop holime.cz. 

Privátní značka to jistí 

Dřív mi šlo jen o nízkou cenu a o to, aby se kosmetika netestovala na zvířatech. Oběma požadavkům vyhovovala privátní značka jedné drogerie. Ve dvaceti jsem v téže drogérii přesedlala na jinou privátní značku, v době, kdy jsem zatoužila po přírodních produktech.  

Podle ortodoxních uživatelů přírodní kosmetiky není tato značka úplně top, ale není ani drahá, v porovnání s jinými je za hubičku. Dodnes značce fandím, i když se u mne občas vyskytne třeba Purity Vision nebo Lavera.

Jaké výrobky u mne nejvíc frčí? Především různé druhy krémů. Mám suchou pokožku, ozblášť v zimě. Krém na ruce musím mít pořád nablízku, používám ho několikrát denně. K pleťovému krému jsem asi před půl rokem začala používat oční, ať mám lepší pocit ze „stárnutí". 

Přírodní deodoranty jsou fajn, ale nebudí důvěru

Musím se přiznat, že jsem v létě trochu podváděla s deodorantem. Svému přírodnímu jsem nevěřila. Stříkala jsem ho na sebe několikrát denně a přesto jsem měla pocit, že to není ono. Okolí by mi možná řeklo opak, ale neměla jsem odvahu se ptát. Raději jsem sáhla v drogérii po silně parfémovaném spreji. Nyní jsem zpátky u přírodních. Od holime.cz jsem dostala růžový deodorant Purity Vision. 

Méně je více aneb konečně mám krásné vlasy

Stav vlasů mě trápil od puberty. Zdály se mi bez objemu, bez lesku, třepivé, zničené, nepěkné. Bez větších úspěchů jsem vyzkoušela jsem spoustu šamponů slibující zázraky. Zlom přišel po letech, kdy jsem si koupila obyčejný šampon za 30 Kč. Vlasy si oddechly. První spotřebovaná láhev mě přesvědčila, že méně je více. 

Časem jsem se propracovala k přírodním a později k tuhým šamponům, z těch jsem nadšená. Vlasy mám takové, jaké jsem si kdysi přála. 

Špatné svědomí mám z občasného použití suchého šamponu. Pořád se chystám, že si vytvořím vlastní z jedlé sody, ale ještě jsem se k tomu nějak nerozhoupala. Máte doma suchý šampon, nebo to zvládáte bez jeho pomoci? 

Spolupráce s holime.cz 

Článek vznikl na základě spolupráce s holime.cz. E-shop prodává hlavně holící strojky, epilátory, žiletky a podobné věci. Vykládat na blogu o tom, jak se holím, se mi nechce, takže jsem si nejdřív myslela, že spolupráci odmítnu. V nabídce je ovšem i přírodní kosmetiku, a ta mi do obsahu celkem pasuje. V rubrice Alternativní život vyšlo již několik článků o mé snaze o udržitelnost a ekologii. 

Řekla jsem si tedy, že obchod podpořím. Kromě zmiňovaného deodorantu jsem dostala kávový peeling. Měla jsem ho v merku už dlouho. Když jsem ho použila, rozvoněla se koupelna jako kavárna! Dále jsem si vybrala krém na nohy Lavera, mýdlo a hřeben Tangle Teezer. Před deseti lety ho doporučovala každá beauty blogerka. Musím uznat, že je fajn, nicméně podle všech nadšených reakcí bych čekala větší zázrak. 


A co vy, jakou používáte kosmetiku? Řešíte obsah a obaly, nebo je vám to jedno a jdete spíše po vůni či ceně? Jaká značka je vaše nejoblíbenější? Nakupujete v drogerii, v supermarketu, nebo na internetu? 

Kája

Komentáře

  1. Poslední měsíce jsem zainvestovala do značky Lobey, brzy o tom snad sepíšu článek. Řekla bych, že střídám přírodní a komerční kosmetiku, jak dekorativku, tak pečující. A na složení koukám, ale stejně mi to nic moc neřekne.

    Oblíbenou značku momentálně nemám.

    OdpovědětVymazat
  2. Pro mě je hlavní cena kombinovaná z funkčností. Celkem mi vyhovuje šampon z Lidlu. Co to je tuhý šampon, netuším a suchý jsem také nikdy nepoužila, takže nevím, co je na něm špatného. Zda je kosmetika přírodní, nebo na čem testovaná, neřeším. A peeling, ať už kávový nebo kdoví jaký, to také netuším, co je.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jedu už roky převážně přírodně, přičemž většinu mých stálic mají i v kamenném DM nebo Rossmannovi, kde je dnes už nabídka přírodní kosmetiky velmi slušná a úplně jinde než před 5-7 lety, kdy jsem na přírodní kosmetiku přecházela. U nových výrobků jsem se naučila číst složení, ale obecně moc neexperimentuji. Nejlepší deodoranty má, aspoň podle mě, Schmidt's, účinkem nerozeznám od klasického antiperspirantu. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ten kávový peeling jsem letos koupila ségře k Vánocům.
    Jinak já kosmetiku nijak nehrotím. Na ruce mi vetšinou stačí Indulona. Na chodidla jsem si naposled koupila krém od značky Naturalis a kupodivu mi vyhovuje víc, než ten z Avonu, co stojí čtyřikrát víc. A micelárni vodu kupuju tu, která je asi zrovna v akci. Ale tu stejně používám párkrát do roka. Ale hodně řeším šampony a kondicionéry. Ještě jsem také nenatrefila na žádný, který by byl opravdu dobrý.

    OdpovědětVymazat
  5. Musím sa priznať, že prírodnú kozmetiku nehľadám, najradšej kúpim niečo v supermarkete alebo DMke.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.