Angína a vůně květin, březnový deník

Příchod jara jsme se synáčkem oslavili angínou a antibiotiky. Dnešní článek bude obyčejný deníkový zápisek. Jak se bavíme doma, když nemůžeme ven, jak se mi (ne)daří ve škole, jak šílím z Bedřicha Smetany a tak dále. 

Březen začal ostavským Knižním festivalem.  Odvezla jsem si domů tři knížky od Arta Paasillinny. Jeho humor je mi šitý na míru. Další víkend přijela sestra a zorganizovala rodinný bowling. Stihli jsme s ní i navštívit babičku. Pak už to šlo s březnem z kopce. 

Synáček měl vysoké horečky. Jelikož nepolevovaly, vypravili jsme se k doktorovi. Diagnóza? Angína! Trochu mě to vyděsilo. Tušila jsem, že brzo onemocním i já. Na angíny jsem náchylná. Navíc to znamenalo, že musím syna dvakrát denně krmit sirupem. 

Čekala jsem boj. A taky to boj byl. Ze začátku jsme z toho brečeli oba. Synek proto. že sirup nechtěl, já proto, že nutím syna do něčeho, co odmítá. Po pár dávkách jsme to naštěstí natrénovali. Lžičku sirupu musel vždy následovat piškot... Jak jinak by to mohlo vypadat, když má dítě pejskařka. 

V příbalových letácích chybí dvě zásadní informace: Jak dostat léčivo do dítěte a jak dostat léčivo z oblečení. 

Synkovi se brzy udělalo lépe. Hned druhý den po nasazení antibiotik byl bez horeček a čtvrtý den se mu vrátila energie. Těšila jsem se, že brzy budeme chodit ven. Počasí k tomu lákalo. Než k tomu všam došlo, zkolila angína mne. Léčba nešla zdaleka tak rychle jako u syna, byly to krušné dny. Spoustu času jsme trávili sledováním Ovečky Shaun. Když mi zrovna bylo lépe díky Paralenu, čmáreli jsme fixami, malovali plakátovými barvami nebo jsme muzicírovali. Hrála jsem na klavír a synek ťukal dřívky nebo zpíval. Intonuje docela dobře.  

A co mě nejvíc potěšilo? 
„Beethovena ještě chci!" říkal synek po poslechu Ódy na radost.

Manžel po práci přebíral službu, já jsem mohla nerušeně ležet a dělat, že si čtu. Doufala jsem, že se z nejhoršího vyléčím dříve, než manžel pracovně odjede na celý týden pryč. Povedlo se! Stále ještě nejsem úplně v kondici, nicméně dokážu běžně fungovat. 

Konečně můžeme ven. Syn jezdí na odstrkovadle, brzo bude mít i koloběžku, já se kochám rozkvětlou přírodou a užívám si jarní vůni. Díky záhonům narcisů voní dokonce i křižovatka!

Nemoci jsou snad za námi, teď mi dělá starosti škola. Nedaří se mi zařídit praxe. Ta je přitom zásadní pro splnění čtyř předmětů. Největším oříškem bude dramatická výchova. Školy ji nemívají zařazenou jako samostatný předmět, a tak ani nechtějí, aby k nim chodila nějaká praxistka. Uklidňuju se tím, že je začátek dubna a do konce semestru je ještě času dost. 

Na konci měsíce máme jarní koncert s orchestrem. Tentokrát mám z programu docela dobrý pocit. Jen ten Smetana, ten mi dává! Loni jsem se trápila s Blaníkem, teď hrajeme Z českých luhů a hájů. Za rok bychom měli vystoupit s celou Mou vlastí. Na valné hromadě jsem prohlásila, že snad radši půjdu na mateřskou, abych ji nemusela hrát. Seženu si na léto noty a pokusím se o dodržování nějakého tréninkového plánu. Motivace je ovšem slabá, obávám se, že publiku by bohatě stačilo slyšet Vltavu. 

Pracovně se mi nedaří. Neumím dělat byznys, shánění copywriterských příležitostí je pro mne náročnější než samotné psaní. Pomalu to vzdávám. V září nastoupím do školství. 


Kája

Komentáře

  1. Jsem ráda, že jste už zdraví :) Snad i já jsem si letos už vybrala všechny zdravotní neduhy! Přeju ti hezké jarní dny, a snad se co nejdříve uvidíme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že jo, ty sis ty bacily "užila" pořádně.
      Musíme se vidět, něco vymyslíme. :)

      Vymazat
  2. Vy budete hrát kompletní Mou vlast? Panejo, tak to teda upřímnou soustrast. Je to naprosto šílená kláda. Každopádně držím palce - jak do Smetany, tak do hledání praxe. A taky abyste zůstali dlouho zdraví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeme. Ale říkám si, že upřímnou soustrast si zaslouží spíše posluchači. :D

      Vymazat
  3. Ahojky :) Můžu se zeptat, pochopila jsem to dobře, že hraješ v orchestru? To je super :) Mrzí mě, že vás potrápila angína. Já jsem na ně dříve hodně trpěla, měla jsem problémy s doháněním do školy teď už jsem ji ale neměla dlouho, musím zaťukat... No a přeju štěstí s praxí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, hraju. V amatérském, nejsem žádná velká houslistka. :D
      Děkuji. :)

      Vymazat
  4. Jaro bylo možná pár dní, pak se vrátila zima. Jaro je stále v nedohlednu. Někteří řidiči už stihli přezout gumy, načež včera pěkně nasněžilo. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Letošní jaro sejmulo snad každého. U nás řádil ultra hnusný covid, kolegové odpadli s chřipkou. Snad už jste zdraví a můžete zase výletovat. Držím palce s nácvikem na koncerty i s hledáním zakázek!

    OdpovědětVymazat
  6. Tak som rada, že ste už zdraví :-) Všetko ostatné sa hádam časom spraví. Tiež v to sama dúfam :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.