Art of život, mlsný Ondřejník a Horečky; jarní prodloužený víkend

Jak jste oslavili první máj? My jsme si prodloužený víkend moc užili. Stihli jsme rovnou dva výlety, velkou procházku a prapodivnou výstavu Art of život. Aby toho nebylo málo, zvládla jsem i trochu pracovat a studovat. 


Pracovní nasazení a Art of život v sobotu 

Syn odešel na víkend ke svému otci. Já jsem sedla k počítači a doháněla práci. Hořely mi termíny. Dokončovala jsem články o přebalovacích batozích a dětských cyklosedačkách. Po obědě jsem zpracovala metodické návrhy do hodiny hudební výchovy. Další předmět splněn! 

V dávno nevyužívané budově se konala třídenní kulturní akce Art of život. Na tak zvláštní události jsme nesměli chybět. Šlo o spojení umění a řemesla. V přízemí se konala hudební a taneční vystoupení, ve sklepě byla k prohlédnutí kapku děsivá světelná instalace a v patře se prodávaly všelijaké výrobky jako třeba svíčky, keramika nebo oblečení. 


Mlsný výlet na Ondřejník v neděli 

V neděli jsme se vydali s Teri Glint a jejím přítelem na Ondřejník. Je to velice nenáročná hora, pokud se jde jen k chatě. Cestou jsme se rozdělily na kluky a holky, zatímco my jsme se bavily o životě, naši muži se v hovoru zabývali především prací. Z mého pohledu mluvili o robotech, ale oni by to určitě vyjádřili jinak. 

Na Ondřejníku jsme si dali doma připravenou kávu a pokračovali jsme dále na Opálenou. Po polévce jsme sešli na Čeladnou, kde jsme vzali útokem kavárnu Kovárnu. Trasu a cíl výletu jsem měla dávno v plánu. Také si s mužem dlouho říkáme, že se musíme bavit s nějakými páry. Obojí se povedlo, takže dávám naší mlsné túře jedničku s hvězdičkou. 

Horečkové pondělí 

Ne, neměli jsme horečku. Jde o název místa, část Frenštátu pod Radhoštěm. Na Horečkách se nachází skokanský můstek, amfiteátr, zvonička, restaurace a kousek dál také dětská zoo, což byl náš cíl. Synáček našlapal lesem přibližně dva kilometry. Zpátky jsem ho nesla na zádech. 

V zoo jsme viděli různá domácí zvířata, zajímavě zbarvené bažanty, pávy a lamy. U syna nejspíš zvítězila kočka, tu jsme ovšem jen zahlédli běžet do úkrytu. Věděli jste, že pták emu vydává hrozně divný zvuk? Díky tomu, že jsme se připletli ke skautskému oddílu, jsem si pohladila mládě králíka. Syn se styděl. 

Z výletu jsme se vrátili brzy, a tak jsme vyrazili ještě na dlouhou procházku. Dali jsme si kávu v přírodě. Důkaz, že jsem strávila celý den na slunci, mám dosud na nose. Pihy, vítejte! 



Týden utekl jako voda, je tady další prodloužený víkend. Zatím jsme byli na pískovišti. Další plány zatím nemáme, uvidíme, co se vyvrbí. 

Kája

Komentáře

  1. Já mám hrozně ráda takový aktivní styl života a myslím, že i těm dětem to svědčí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc vás všechny z náměstí zdravím :) Snad brzy zase někam vyrazíme! Mám radost z toho, že začínáme doma zase žít aktivně ve smyslu sportovat...

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to ste si krásne užili predĺžený víkend :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.