Semestr jsem zakončila Áčky, prázdniny jsou tady

Od pondělí mám prázdniny. Hurá! Poslední zkoušku jsem měla z obecné didaktiky a zasloužila jsem si za ní známku A. Jak milé rozloučení se školou. Najednou se těším na další semestr. Jaké bylo uplynulé zkouškové a co mám v plánu dělat přes prázdniny? 

Nejobávanější předměty 

Nejobávanějšími předměty byla geometrie a fonetika a fonologie angličtiny. Před časem jsem zveřejňovala článek o tom, jak jsem v geometrii pohořela při svém prvním studiu. Tentokrát se mi zadařilo o něco lépe. Bohužel musím přiznat, že jsem se příliš nevěnovala přípravám, chyběl mi čas. Na zkoušku jsem šla více méně se znalostmi gymnaziální úrovně. 

Zkouškový test mě na první pohled vyděsil. A nebyla jsem sama. Bylo nás tam asi padesát, sešli jsme s denními studenty. Polovina učebny během prvních dvaceti minut odešla! Já jsem vytrvala. Třásla se mi ruka a bylo mi špatně, protože v byl v místnosti vydýchaný vzduch. Psala jsem do poslední minuty. 

Odcházela jsem se smíšenými pocity... ale vyšlo to na první pokus! Co na tom, že jsem dostala E. Co na tom, že jsem prolezla jen o dva body. 

S fonetikou a fonologií angličtiny to bylo horší, test jsem psala dvakrát. Nejhorší byl pro mne fonetický přepis. Ve znacích bych se ještě vyznala, ale to je mi k ničemu, když přesně nevím, jak se které slovo vyslovuje! Obzvlášť samohlásky jsou problém. Před druhým pokusem jsem usilovně trénovala, přesto úspěch beru spíš jako náhodu. Celkově jsem za předmět dostala D. 

Oblíbené předměty 

,,Můžete popsat i vlastní zkušenosti," řekl zkoušející v didaktice hudební výchovy. 
A tak jsem psala, až se z pera kouřilo. Hlasová výchova a poslechové činnosti. Popsala jsem zkušenosti v roli žákyně (hlavně ze ZUŠ) i z role učitelky. Než jsem se dala do kontroly textu, rozhlédla jsem se po třídě. Nikdo tam nebyl! Jsem s láskou k hudebce jediný cvok? 

Dostala jsem A. Vlastně jsem nepočítala s tím, že bych mohla dostat něco jiného. 

Bavilo mě studovat specifické poruchy učení a chování. Ze své praxe mám s nimi bohaté zkušenosti. Na zkoušku jsem se vyloženě těšila. 

Bavilo mě vytvářet projekty do didaktiky výtvarné výchovy a do projektové výuky. Užila jsem si praxi ve druhém ročníku v rámci dramatické výchovy. Vyplňování formulářů už tak záživné samozřemě nebylo. 

K ostatním předmětům jsem měla neutrální vztah. 

Co prázdniny? 

Čeká mě první opravdová rodinná dovolená. Pojedeme na čtyři noci do Jeseníků. Ubytování máme objednané přes Airbnb. Bude to lenivější dovolená, než jsem měla ve zvyku před těhotenstvím. Synáček ujde cca 3 km, k tomu musíme brát v potaz jeho poobědový spánek. 

Později navštívíme sestru v Praze. Také chci co nejvíc jezdit do Beskyd a vzít syna do zoo. Mám dojem, že nám prázdniny nebudou stačit. Musíme si je ale co nejvíce užít. V září nastupuju do práce. 

Nová éra učitelství se blíží. 

Kája

Komentáře

  1. Jsi šikulka :) užij si prázdniny!

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky! Posílám velkou gratulaci (i k nové učitelské éře) a a užij si prázdniny :-) A rozhodně nejsi jediný hudební cvok, moje nejlepší kamarádka je na tom úplně stejně. Učí hudebku (převážně) a třeba o té hlasovce od ní slyším poměrně často :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji k postupu do dalšího semestru a přeji krásné prázdniny i příjemnou dovolenou.

    OdpovědětVymazat
  4. Gratuluji k úspěšnému zvládnutí dalšího akademického roku :) také už mám prázdniny. Včera jsem přijela z turistického kurzu na Šumavě. Speciální pedagogika mě hodně baví, budu na ni psát i diplomovou práci. Ze specializací jsem si vybrala hudebku :) užij si prázdniny! Těším se na články ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Srdečne gratulujem :-) V tomto máš aj s manželom u mňa obrovský obdiv, ja si teda vôbec neviem predstaviť, kde by som nabrala čas ešte niečo študovať.
    Držím päste v novej práci :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.