Plánovaná Praha a neplánované Pardubice

Manželovu dovolenou jsme využili nejen k dovolené v Jeseníkách, ale i k dalším výletům. Mimo jiné jsme vyrazili i do Prahy, předpovědí horkého počasí navzdory. Díky dešťům to nakonec nebylo tak hrozné, jak se původně zdálo. Cestou zpátky jsme se neplánovaně zastavili v Pardubicích. 

Park s vodními prvky v Malešicích 

Nemyslete si, že jsme se jali dělat něco originálního! Program prvního odpoledne byl jasný. Po obědě v neoriginálně vybrané Ugově salaterii, kde jsem si neorignálně objednala salát s kozím sýrem jako xkrát předtím, jsme putovali k sestře domů za účelem odložit věci a napít se kávy. Cesta byla daleká, neb sestra bydlí za devatero Prahami (rozuměj na Praze 10). Z 11. patra má na všechny ostatní Prahy parádní výhled.

Posilnění kávou jsme vyrazili do malešického parku. Tamější vodní prvky jsme objevili před rokem, když jsme přijeli do Prahy utrácet na Svět knihy. Voda byla poněkud špinavější, než ji pamatujeme, ale od osvěžení nás neodradila. Jen jsme se tentokrát museli prostřídat, protože s námi přijela na výlet i fena, která do vody přirozeně nesměla. 

Zoologická zahrada Praha 

Neoriginálnější program jsme si nemohli vymyslet. Synek bude mít teprve tři, a už byl v pražské zoo počtvrté. Jenomže co chcete vymyslet, když máte malé dítě a fenu? (Ještě mě napadala Divoká Šárka. Tak snad příště. Budu muset sbalit nosítko.) 

Co si budeme povídat, nejlepším místem je ohrádka s mlsnými ovečkami. Krmili jsme, hladili jsme, byli bychom schopni tam strávit více času než ve zbytku zoo dohromady. Super byli taky papoušci. Jeden mi přistál na hlavě. Na fotce jsem pobavená i vyděšená zároveň. V tu chvíli jsem ještě netušila, že na manželovi budou za chvíli sedět ptáci tři. 

Poznámka: Nepokakali nás. 


Procházka Prahou a Pardubicemi 

Poslední den výletu jsme zahájili v Kávafaktuře v Malešicích. Pak jsme vyprovodili sestru do práce a procházeli se centrem, dokud nepřišel čas odjezdu domů. 

RegioJet nás tentokrát trochu vypekl, zrušil vagón, ve kterém jsem měla rezervovaná místa do dětského kupé. Nebudu vás zatěžovat popisem toho, jak jsem si cestu představovala a jaká byla nakonec realita. V zájmu zachování psychického zdraví a dobrých rodinných vztahů jsme vystoupili v Pardubicích. 

Podívali jsme se do parku u zámku, kde je mimo jiné velké dětské hřiště. Po třech hodinách jel RegioJet s tolika volnými místy, že jsme měli pro sebe nejen celé dětské kupé, ale nakonec i skoro celý vagón. Jaká pohoda! 


Dnes šel manžel poprvé za celý červenec do práce. Konečně si všichni odpočineme!

Kája


Komentáře

  1. To zní jako super výlet. Divoká Šárka je krásná, navíc v létě jsou zde dvě koupaliště (klasické koupaliště přímo v údolí a jen o kousek dál přírodní nádrž Džbán), nevím teda, zda i pro pejsky. ZOO se ale musela chlapečkovi určitě líbit, jen je tak rozsáhlá, že jedno odpoledne na ni ani nestačí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bývala kolegyně chodila ke Džbánu se psem, takže ta možnost by tam měla být. Kdyby byly lepší teploty a lépe bychom se vyspali, zvládli bychom asi i Šárku. No, nebyli jsme v Praze na posledy, sestra se zatím nechystá pryč.

      Vymazat
  2. Musel to byť určite krásny výlet. Náš prcek bol v zoo pred dvomi rokmi a dosť to ešte prespal, ale koncom leta, keď už nebudú také horúčky, tak ho chceme zobrať do bratislavskej opäť a muž, keďže je z Košíc, tak aj do košickej, lebo tam sú tučniaky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj syn byl už v zoo tolikrát, až si říkám, jestli ho to vůbec ještě může bavit. Ale asi baví. :D
      Letos jsme zatím dali "jen" dvě plus malý zoopark. Ještě bych chtěla něco takvého v létě stihnout. Stačí něco menšího, kde bude možnost pohladit zvířata.

      Vymazat
  3. Co manžel provedl tak hrozného? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. @Kája Dnes šel manžel poprvé za celý červenec do práce. Konečně si všichni odpočineme! - tak se ptám co provedl. :D

      Vymazat
    2. Za tu dobu, co měl dovolenou, jsme měli šíleně moc aktivit a byli jsme z toho utahaní. I on si mohl v práci konečně odpočinout.

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.