Tiskárny se proti mne spikly

Může se zdát, že učitelé pracují jen pár hodin denně, ale není tomu tak. Po vyučování máme spoustu práce. Třeba zápasení s tiskárnami. Můj včerejší souboj skončíl 2:0 pro tiskárny. Spikly se, abych měla začátek víkendu trochu pestřejší. Další důkaz, že mě roboti nemají rádi! 


Připravila jsem do češtiny krásný pracovní list. Vyhledávání písmene n ve slovech, rozlišování n, m, spojování slov s obrázky. S hromadou papírů v ruce jsem se vypravila do kabinetu ve vedlejším pavilonu. Skrývá se tam zázrak techniky - barevná tiskárna

Máme dovoleno na tiskárnu chodit, přesto jsem se cítila jako totální rebel a zločinec, když jsem se vloupala do cizího kabinetu. 

První příkaz k tisku jsem zadala špatně - v dokumentu bylo i pár dalších materiálů. Aby se zbytečně netisklo, co nepotřebuji, tisk jsem zrušila. Při druhém pokusu jsem zadala tisk pouze první strany. Poté jsem se přesunula vedle ke kopírce a dala množit stránku z písanky. 

Když se stroj rozběhl, vrátila jsem se k barevné tiskárně. Očekávala jsem, že většina pracovních listů s N bude už na světě. Nebyla. Tiskárna nic nedělala. 

Znovu jsem dala příkaz k tisku. Nic se nedělo. 
Zkusila jsem to vypnout a zapnout. Nic se nedělo. 
Aha! Když jsem předchozí tisk rušila, v tiskárně se zasekl papír! 

Pokus o vytažení nepřežil, roztrhnul se. Zkoumala jsem, jak bych se k němu mohla dostat. Zároveň jsem se bála do tiskárny vrtat. Co když ji pak nedám dohromady? 

Napsala jsem kolegyním z onoho kabinetu na lístek, co se stalo.


Sotva jsem dopsala, ukázalo se, že kopírka má stejný problém! Jeden papír se mi podařilo dostat ven vcelku, ale v nějakém tajném zákoutí zůstal další. Materiály do výuky mi chyběly, za to jsem měla na kontě dvě zaseknuté tiskárny. 

Původní lístek jsem zmačkala, vzala jsem velký kus papíru a napsala dopis popisující, co všechno se mi přihodilo. Přitom mi spadl na zem vršek z půjčeného fixu, takže jsem měla ještě jednu zábavu navíc. 




Věřte nevěřte, příběh končí šťastně! Postěžovala jsem si kolegyním ze svého rajonu. Šly se na ně podívat se mnou. Jedna byla opatrná podobně jako já, druhá k problému přistoupila opačně. V tiskárnách se vrtala tak dlouho, až z nich papíry dostala. 

Tisk pracovních listů s písmenem N mohl se vším všudy trvat pět minut. Protáhl se na více než půl hodiny. Příště radši požádám o pomoc školní asistentku. Nebo ty listy vybarvím dětem ručně. Fixů mám plnou krabici. 

Roboti mě nemají rádi! 

Kája

Komentáře

  1. Souzním a mávám :) Mně se v pátek stalo něco podobného. Prodávala jsem dárkové poukazy. 3 vyjely bez problémů a u čtvrtého se tiskárna ne a ne rozjet. Blikala červeně, když se rozjela, furt jsem zkoušela opakovaný tisk. Po asi 15 minutách se dílo zadařilo! Paní, co to kupovala byla naštěstí moc milá, mezitím si zaběhla do obchodu a vůůbec se za zdržení nezlobila. Technika je někdy fuj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to nepřítelkyně, ty tiskárny!
      Ještě že byla paní v klidu. Jinak by ta tiskárna určitě zlobila ještě víc.

      Vymazat
  2. Vždycky jsem si myslel, že v multifunkčních tiskárnách jsou šotci, kteří nás - běžné uživatele - trápí, aby měli zábavu. U nás v kanceláři má největší smůlu jedna má kolegyně, která otročí u skenování a kopírování faktur takřka celý den. Nejednou se jí přihodilo, že nešlo skenovat, kopírovat, nebo že jí kopírka muchlala papíry a já jsem musel uržené kusy papírů tahat z míst zařízení, kam slunce nesvítí. Nejhorší je, když se dotkneš nějaké části, která je tak horká, že je to jako kdybys strčila ruku do vařící vody.

    Někdo má na tiskárny štěstí, někdo naopak ne. Vím ze zkušenosti, že hodně záleží na tom, jakou má tiskárna zrovna v ten den náladu. Občas mi připadá, že naše je jako živá... tiskne jen když se jí chce. Když má špatný den, odmítá spolupracovat. V tom případě, když se naše tiskárna rozhodne, že nebude spolupracovat s kolegyní, přijde za mnou, požádá mě, abych se s ní šel podívat na to zlobidlo a jakmile přijdu, zřejmě asi má aura záhadně tiskárnu opraví a vše zase funguje, jak má.

    Vzhledem k tomu, že máš smůlu s telefony, počítači a dalšími stroji, domnívám se, že musíš mít kolem sebe nějakou negativní auru, že stroje s tebou nechtějí spolupracovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že mi ajťák potvrdí myšlenku o náladovosti tiskáren. :D

      Vymazat
  3. Tlačiarne sú zlo, ja to furt tvrdím a verím, že v tom nie som sama. Mám vedľa seba v práci jednu aj s kopírovaním a skenom, ale som rada, keď nič viac ako automatické tlačenie na nej robiť nemusím.
    Nedávno došiel toner a to bola robota pre polovicu oddelenia, lebo nikto netušil, kde sa to vymieňa a keď sa našiel niekto, kto to vedel, zistili sme, že nemáme náhradný toner tohto typu :-D

    OdpovědětVymazat
  4. My máme v práci tak chytrou tiskárnu, že hned na obrazovce napíše problém, např. při zaseklém papíru se spustí video, kterou část tiskárny otevřít a jak daný papír vyjmout - bez roztržení. Prostě tiskárna jak pro blondýny, ale někdy dá zabrat i zkušeným kancelářským krysám. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je docela chytré.
      Jedna z těch dvou problematických tiskáren ukazuje návody na svém pididispleji. Jako jo, dá se podle toho zorientovat. Teď už se nebojím ji pořádně otevřít, tak jsem úspěšnější při problémech. :D Ale musela bych asi tisknout denně, abych si s nimi opravdu rozumněla.

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.