,,Jsem maniak," přiznala známá blogerka Kája

Moji milí čtenáři, přichází šok: nabídli mi spolupráci. Stalo se to dokonce už podruhé. První nabídku jsem odmítla, neplynulo z ní nic, co bych využila. Před měsícem mi, stejně jako pár dalším blogerkám, přišla nabídka od módního eshopu Manzara. I tu jsem chtěla odmítnout. Hadry se na tomto blogu neprobírají, ne? Pak mě ale napadlo, že by to nemuselo být úplně marné, stačí článek pojmout po svém.

,,Musím zhubnout do plavek!" děsí se holky, sotva se trochu oteplí. Začnou se trápit nadměrným pohybem a minimem potravy jenom proto, aby se mohly několikrát vystavit na koupališti. Tam si  dají na oběd hranolky, na večeři hambáč a obojí zají obrovskou zmrzlinou, takže když léto končí, jsou kila zase zpátky.

,,Sakra, blíží se plesová sezóna, musím zhubnout, ať vypadám dobře v šatech!" vyděsí se ty holky znovu a dají se zase do hubnutí. Taková blbost! Starý známý vtip radí, aby místo hubnutí koupily větší plavky. Proč si podle tohoto vzorce nekoupit i plesové šaty? Obojí si můžou koupit na Manzara.cz. K tomu i pár dalších věcí. Trápení s hubnutím je prostě a jednoduše zbytečné.


V takových šatech bych moc ráda někam šla! 

Tyto plavky jsou velice zajímavé. 



Kájo, taky teď hubneš do plavek?

Ne. Já do plavek hubnout nemusím, heč. A to rovnou ze dvou důvodů:

  1.  Kdybych zhubla byť nevinná tři kila, dostala bych se na kritickou podváhu. Obecně se mi doporučuje spíše trochu přibrat.
  2.  Plavky pro mne nejsou letní záležitost. Plavu pravidelně v průběhu celého roku. Není tudíž důvod, proč bych do nich na jaře najednou musela začít hubnout. 

Kájo, kolik máš plavek?

Oproti jiným jsem možná trochu exot, neboť mám všehovšudy jedny. Koupila jsem si je před rokem ve sportovním obchodě za hromadu peněz. Oči se mi protáčely a peněženka plakala, když jsem je kupovala, ale překonala jsem se, protože jsou moc hezké a hlavně hodně dobře drží

Předtím mi žádné nedržely, přestože jsem vlastnila troje najednou. Přišly postupně v průběhu několika let, odešly skoro najednou. 

  1. Jedny zůstaly u bývalého přítele. Byly to plavky s trojúhelníčky, které se posunovaly. Doslova katastrofa. Opravdu mi nestály za to, se s tím klukem ještě nějak spojovat a pokusit se je získat. Budiž jim popelnice lehká (i když kdo ví, jak ve skutečnosti dopadly).
  2. Krátce po té se mi rozsypaly červené plavky od Vietnamců. Doslova rozsypaly, nepřeháním. ,,Tak už mám jenom jedny," říkala jsem si zoufale a modlila se k bohu plavek, aby můj modrý plavecký úbor ještě nějakou dobu vydržel. Nebyla jsem vyslyšena...
  3. Spodnímu dílu modrých plavek přestala fungovat gumička! Doplavat na druhou stranu bazénu oblečená byla téměř nemožné. Po několika týdnech bylo nemožné dokonce i dojít oblečená ze šatny k bazénu. 

Hrůza. Koupě těch drahých plavek vlastně byla jakousi útěchou a terapií. 

Kájo, šaty máš taky jenom jedny?

Dovolte, abych se zasmála. 

V sedmnácti to tak skutečně bylo. Měla jsem jenom jedny úplně obyčejné letní šaty. Černé s bílými kvítky, jestli vás to zajímá. V takovém stavu jsem byla pozvána na ples: ,,Cože? Nemůžu, nemám v čem jít!" vyděsila jsem se.  Absence šatů byla sice jen jeden z mnoha důvodů, proč jsem na ples nechtěla, ale uváděla jsem ji jako oficiální důvod. 

Netrvalo dlouho a úplnou náhodou jsem uviděla za výlohou je. Černé šaty v gotickém stylu s vrstvenou sukní. Přesně takové, jaké jsem si vysnila. ,,Ty budou moje!" řekla jsem si. Vešla jsem do obchodu, mrkla jsem na cenovku a odešla jsem z obchodu. Stály osm stovek, tedy kapesné za dva měsíce. Tolik přece nemůžu utratit! 

Přes to mi nedaly spát.  I vrátila jsem se do obchodu, popadla vhodnou velikost (158, jsou dětské) a zamířila do kabinky. ,,Ty budou moje!" řekla jsem si znovu, když jsem se uviděla v zrcadle. Rychle jsem utíkala k pokladně, abych si to náhodou nerozmyslela. 

A tak jsem mohla na ples. 

Další rok jsem byla na plese v těch samých šatech. Dámy to prý nedělají, ale co je mi po tom. Jinou možnost jsem neměla, jedině že bych si vzala ty letní. 


Šaty na svatbu - říkali nám Puntikaté :)

Potom se to nějak strhlo. 


,,Jsem maniak," přiznala známá blogerka Kája

Jedna sukně, druhá sukně a nové letní šaty, bílé s notami. Mamka si mé nové mánie ráčila všimnout. Ke dvacátým narozeninám (fňuk, jak škaredý věk) jsem od ní dostala vlastnoručně vyrobenou poukázku na šaty.

Předpokládalo se, že si koupím jedny. Já jsem ovšem přišla do obchodu a líbily se mi dvoje. Nevěděla jsem, které vzít, a tak jsem je přitáhla domů oboje. Čekala jsem, že mi mamka proplatí jenom jedny. Ona zase čekala, že jedny šaty budou stát více než ty dvoje dohromady, a tak mi účet proplatila do poslední koruny (včetně ultra levného trička). 

Půl roku od této události se vdávala sestřenka. Zásoba šatů už byla o něco bohatší, ovšem do společnosti byly pouze dvoje, a to černé a bílé, což jsou barvy, kterým by se měli svatebčané vyhnout. A tak se muselo zase na nákupy. Pořídily jsme si se ségrou stejné. 

Půl roku od této události na mne vyskočila na internetu velice lákavá reklama. Nádherné šaty za pár korun. Neodolala jsem. 

Půl měsíce na to jsem jedny nádherné objevila úplně náhodou, když jsem sháněla něco jiného. Sbírka se zase rozrostla. 

Skříň stále obsahuje ty staré letní šaty, co kdysi tvořily jediný prvek dané množiny. Skříň dokonce obsahuje i sukni, kterou jsem si kupovala v patnácti.  V důsledku toho mám osmery šaty a osm sukní včetně jedné sportovní. Pot mě polil! To jako fakt? Lidi, já jsem naprostý maniak! 

(Pro srovnání - množina Kalhoty obsahuje tyto prvky: jedny rifle, jedny červené kalhoty, jedny na běhání a jedny na litačku. A tepláky na doma, samozřejmě.)

Dámy nosí sukně!

Totiž, nevyložte si to špatně. Kalhoty jsou super. Nikdy si ale v nich nepřipadám dostatečně jako dáma. I proto třeba nevlastním žádné společenské...

Čajů mám víc. :)

Čajů mám doma naštěstí víc než sukňovitých věcí. Uff. 


A je to!

Článek je za námi. Doufám, že jsem vás neunudila k smrti. Mě psaní bavilo. Překvapivě až moc. Musela jsem článek trochu zredukovat, aby délkou nesoutěžil s Bídníky. 



Kája

Komentáře

  1. Ty šaty na fotce jsou super! Já to měla podobně s šaty, do nějakých 16 jsem vlastnila jen jedny jediné a ty byly fakt příšerné. Bohužel jsem v nich vyrazila na imatrikulaci a ty fotky z ní mě budou strašit až do smrti :D Teď jsem na šaty taky maniak a když nějaké hezké vidím, musím je mít. Pár rozpadlých plavek taky pamatuju, často se mi rozežraly od chlóru :D

    LENN

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šaty jsou prostě nej! :D Ale nekupuju je zas tak moc, kromě lásky k šatům je ve mně taky šetřivý duch. ;)

      Vymazat
  2. Kalhoty na lítačku, používáme to jen my ze Slezska? Jinak, ty šaty na fotce jsou moc hezké. Já mám šatů více, především se zásoby rozrostly kvůli tanečním na střední, ale člověk spočítá na jedné ruce, kolikrát za rok mě v šatech vidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, ale když jsem to řekla před mužem, tak se smál. :D
      Děkuji. :))
      Jó, taneční... těm jsem se ráda vyhla. :D

      Vymazat
  3. Moc pěkně jsi článek pojala a určitě dost originálně :)

    Mě vždy bylo doporučováno, abych taky něco málo přibrala... no a nějak se to změnilo a ted mi by něco málo neuškodilo shodit :D :)

    Ty puntíkaté šaty jsou krásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Rozhodně bych nemohla sestavovat outfit nebo tak něco. Na to nemám. :D

      Vymazat
  4. Skvělý článek. :D Myslím, že i kdybys psala o tom, jak se balíš na dovolenou, tak to bude neskutečně vtipný. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)
      Ano, to by bylo opravdu velmi vtipné. Už proto, jak to probíhá. Psaní by byla jen malá třešnička na dortu. ;) :D

      Vymazat
  5. Miluju šaty a sukně, takže naprosto chápu :-D maniak jsem i na boty. A článek opravdu originální a nečekaný, myslím, že lepší reklamu si nemohli přát :-D

    Ve Vlnách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Jsem ráda, že má článek úspěch. Nečekala jsem to. :D

      Vymazat
  6. Taky jsem dostala od Manzary spolupráci. Odmítla jsem - a zvědavě čekám, jestli se tato spolupráce ještě objeví :)

    Příběhy z mlhy a éteru

    OdpovědětVymazat
  7. Já jsem podobným způsobem začala hromadit košile, také to tehdy začalo nevinně a pak se to nějak zvrtlo... :D Ale poslední dobou jsem se pustila do mohutného vyřazování oblečení a při procházení skříně jsem zjistila, že maniak jsem ještě na trička, "trička na doma", ponožky, saka, plavek... Snažím se s tím něco udělat a nějak to omezit, minimálně si nechat jen jednu položku od každého ve stylu tvých plavek - lepší kvalita než kvantita. :D A puntíkaté jsou nádherné, po těch bych také hned sáhla!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže jsi prostě maniak na všechno. :D
      Triček mám taky hromadu.

      Vymazat
  8. Nějaká spolupráce, to je přeci dobré :)
    Jsem si před dvěma roky asi koupila nové plavky, protože jsem se už dlouho nekoupala a tyhle mi sednou dodnes, uvidíme jestli letos bude pěkné počasí na koupání. Na kryté koupaliště moc nechodím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to dobré je, jenom nemám ráda blogy, které jsou vyloženě o spoluprácech a člověk se tam nic moc nedozví o autorovi... :D
      I proto jsem článek pojala tak, jak jsem ho pojala.

      Vymazat
  9. Krásné šatečky i plavky, jako chlap bych se přimlouvat za sukně. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Tyjo celkem jsem se zasmála :D Ani jsem netušila, že bílé šaty se nehodí na svatbu :) Zrovna zítra na jednu jdeme a já mám v plánu si vzít takové růžové :) Jinak šatů a sukní moc nemám :) Jsem spíše sportovně založená, tak se v tom moc necítím :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tak půl na půl. :) Nemám problém obléct rifle, trekovky, sbalit se do sportovního batohu a vyrazit do města. :D Ale když chci vypadat jako dáma, tak jedině v sukni, i když se dá společensky obléknout i do kalhot.
      V bílých šatech by se na svatbu nemělo. Nevěsta jimi má být jedinečná. :) Výjimkou jsou družičky.

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.