Beskydská terapie IV, pro líné turisty

Hory čistí hlavu!  Proto jsem vydala už tři díly Beskydské terapie. Dnes je tady čtvrtý! Pojďte se podívat, jak jsou Beskydy krásné a nasbírejte inspiraci pro své výlety. Tentokrát mám dvě nenáročné trasy vhodné i pro línější turisty. Všechny jsou otestované či znovu ověřené v nedávné době.



Visalaje - Gruň - Visalaje 

Z Visalají se dá tras vymyslet snad milion. My jsme v půlce srpna vyrazili takto:
Po modré značce k rozcestníku Těšinoky, dále po žluté k Poledňaně, po zelené na Kozlenu a pak znovu po žluté. Ta vede až na Bílý Kříž, kam jsme ovšem nešli, na rozcestníku Smrkovina jsme to stočili po zelené zpátky k autu. Nachozeno 13 km bez námahy, stoupání bylo mírné a nenápadné. Otravné je, že velká část trasy vede po asfaltu.


Modelky na fotkách se jmenují Eliška, Chloé a Lysá hora. :-) 





Frýdlant n. O. - Ondřejník - Skalka - Kunčice p. O. 

Původně jsme měli jít 24 km přes Radhošť až na Ostravici, ale jelikož "moje" kluky sužovaly puchýře, rozhodli jsme se pro kratší, nenáročnější altarnativu. Do Frýdlantu jsme vyrazili vlakem už o půl osmé, takže to byl bleskový výlet. V jednu hodinu jsme byli doma, stihli jsme to dokonce i s obědem. 

Cesta na Ondřejník, resp. k chatě Ondřejník, neboť na jeho vrchol nevede značená stezka a obvykle se k němu nechodí, je oblíbená procházka pro všechny věkové kategorie. Modrá značka v lese sice dost stoupá, ale netrvá to dlouho. Kdo jde s kočárkem, může použít asfaltku. 

V cíli je občerstvení a dětské hřiště. Jelikož jsme cíle dosáhli už o půl deváté, byli jsme tam sami. Vyřádili jsme se na dětské lanovce, já jsem si zaskákala i na trampolíně. 

Jak se dostat dolů? Možností je více. My jsme si vybrali tu nejtěžší, přes Skalku. 

Vylézt na její vrchol není problém, ovšem slézt potom dolů do Kunčic pod Ondřejníkem, to už je o něco zajímavější. Klesá to dost rychle. Celá trasa má dohromady 11 km, je kvůli stoupání a klesání je však o něco těžší než první zmiňovaná











Komentáře

  1. Já to říkám pořád, i u nás je krásně!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, určitě jste tam načerpali hodně sil :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky! Chloé je úplně jako vlk <3 :). Máte to tam moc krásné :). A ještě lesy. U nás už bohužel skoro žádné nejsou :(

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.