Se zákazníky je někdy peklo! 5 nejdivnějších zážitků

Během své pracovní činnosti jsem stihla prostřídat prostředí obchodní a pedagogické. Často si říkám, jestli jsou horší zákazníci nebo rodiče svěřených dětí. Odpověď není jednoznačná. Momentálně neučím, pohybuju se jako dříve v obchodním centru, a tak jsem plná zákaznických dojmů. Zahoďte koronové starosti a přečtěte si o nejvýraznějších lidech z Tesca a 5D kina.




Původní nápad zněl „5 nejhorších zážitků", ale nakonec jsem si řekla, že by to vyznívalo až moc negativně. Sotva zákaznci odejdou, mění se stresová situace v zajímavou historku.


Okradla jsem pána o korunu! 

Do Tesca chodil každý den starý muž. Nikdy se neusmál, nepozdravil. Nemluvil, dokud jsem mu OMYLEM nevydala o korunu méně. Většina lidí by si toho nevšimla, peníze by shrabla do peněženky a šla. Tento pan si peníze pečlivě přepočítal, což mu samozřejmě nemám za zlé. To, co následovalo, mě už z míry vyvedlo. Z ničeho nic začal řvát, že jsem se ho pokusila okrást! Co si mladí o sobě myslí, že takhle obírají staré o peníze? Měl by na mne volat policii!

Omlouvala jsem se o sto šest, uvnitř jsem se klepala. Ne že bych se bála přivolané policie, jen špatně nesu, když na mne někdo křičí. Naštěstí se mě zastal další zákazník ve frontě.

Vy mladí vůbec neumíte šetřit! 

Krátce před koncem minimální trvanlivosti se na výrobky lepí žluté štítky se slevou. Podobně se řeší starší ovoce a zelenina.

Jedna „milá" postarší zákaznice měla takového zboží plný vozík. Během markování mi paní dělala přednášku o tom, jak je spořivá, šetří každou korunku a díky tomu jede na drahou dovolenou.

„Jo? A kam jedete?" zeptala jsem se. Myslela jsem si, že chce konverzovat.
„Do toho vám nic není!" okřikla mě. Pak spustila, mladí vůbec neumí šetřit, vyhazují peníze za blbosti a pak závidí lidem, kteří mají finance pod kontrolou.

Trochu se mě to dotklo, jsem přece šetřílek. Proč hází mladé do jednoho pytle? Zároveň jsem kroutila hlavou nad její logikou. Nákup hromady téměř prošlého jídla je šetření?


Podvodnice 

Dvěma nijak nápadným ženám se povedlo okrást mě o tisíc korun. Dodnes jsem nepochopila, jak se jim to povedlo. Chtěly platit dvoutisícovkou, pak tisícovkou, různě to střídaly, aby mě zmátly. Podobné triky prý zkoušely i v jiných obchodech, já jsem jako nezkušená naletěla a při přepočítávání peněz se dost divila.



O holčičce, která má z kina doživotní trauma

Pro malé děti může být 5D kino nemilý zážitek. Nejen proto je sedadlo vybaveno nouzovým tlačítkem, kterým se film okamžitě vypne. Většina rodičů to chápe. Ne tak jeden muž, jehož dcerka zbrečela po několika vteřinách. Muž film okamžitě zastavil a vyjel na mne. Jak jsem mohla jeho dceři pustit něco takového? Vždyť bude mít doživotní trauma!

Podotýkám, že jsem před spuštěním filmu muži všechno vysvětlila.

Vyžádal si kontakt na vedení. Volali jsme vedoucímu, ten absolutně nechápal, o co jde. Snažila jsem se mu situaci nastínit, i když jsem ji sama nerozuměla. Pánové se po telefonu pohádali. Protivný zákazník nakonec bez rozloučení zmizel.


Neznámí známí 

Mám-li obsluhovat někoho známého, je mi to kapku nepříjemné. Úplně nejhorší jsou ale neznámí známí. Lidi, které znám, ale dlouho nejsme v kontaktu, takže nevím, jak se k nim chovat. Lidi, u kterých si nejsem jistá, jestli si mě pamatujou, lidi ze základky, se kterými jsme neměli dobré vztahy apod. Říct jim ahoj se mi úplně nechce, vykání a dobrý den je zase dost divné.

...


Přesto všechno mě práce s lidmi baví. Je pestrá, nikdy nevíte, co se stane.



Pracovat nebo nepracovat za kasou? 

Přemýšlíte o práci za kasou, ale bojíte se, že z toho zcvoknete? Není to tak hrozné, jak zdá a jak se říká. Přečtěte si můj starší článek Na brigádu za kasu - ano nebo ne? 


Koronuda? Přečtěte si kino články! 

Nudíte se? Nekupujte si medvídka mývala, obchody jsou stejně zavřené. Raději si přečtěte moje staré články inspirované zážitky z 5D kina. U některých se možná zasmějete!




Kája

Komentáře

  1. Jo, s lidmi je to někdy fakt na hlavu. Znám to z brigády na věži. Někdo mi nadává, že za to (vylezení schodů), musí ještě platit!!

    OdpovědětVymazat
  2. Jooo to mi připomíná mojí brigádu v Lidlu, kde se lidi byli schopní i poprat o bundy :D ach ty jejich akce pondělí a čtvrtek... :D byla to celkem sranda čekat, co se hlavně v tyto dny stane :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, na podobné podvodnice jsem taky narazila. Dělala jsem dřív brigádu v cukrárně a naštěstí se to stalo přímo majitelce, jinak by byl obrovský průser, ale obraly ji také o asi dva tisíce stylem, že ji úplně zmátly při placení.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.