#bloggerchallenge: Hudební směs podle Káji

Další článek z výzvy je tady, tentokrát se zadáním Share 10 songs that are on your favourite playlist. Pojďte se mnou poslouchat moji oblíbenou hudbu. Shodujeme se v něčem?  

Dříve bych s tímto článkem neměla nejmenší problém. Teď musím trochu přemýšlet. Většinou totiž poslouchám v lepším případě Svěráka, v horším Dádu, Míšu Růžičkovou nebo Štístka a Poupěnku, v nejhorším Čiperky. O to se s vámi rozhodně dělit nechci. 

Pracovní hudba 

Když chci psát, zadám na Youtube do vyhledávání slova work jazz. Střídavě pouštím několik prvních videí, která naběhou. Pár lidí mi řeklo, že by je to uspalo, mi to pomáhá se soustředit. 

Klasika

Slovo klasika myslím tak, jak mu rozumí většina běžných smrtelníků. Hudebně znalí mi snad odpustí, že v následujícím seznamu míchám různé hudební směry. 

Johann Pachelbel: Canon in D 

Kvartet, orchestr, úpravy pro sólový smyčec s klavírním doprovodem, i verze s elektrickou kytarou. 


Antonín Dvořák: Symfonie č. 9 Z nového světa 

Nemůžu se rozhodnout, kterou větu mám nejradši. 


Felix Mendelsson Bartholdy: Houslový koncert e-moll

První větu jsem se před pár lety učila, bolel mě z ní malíček.


Rock

I slovo rock berte s rezervou, zahrnuji zde všechny hudební styly, které se z rocku vyvinuly. 

Green day: 21 guns 


Nightwish: Ever dream 

Ve skutečnosti nejde od Nightwish vybrat jednu jedinou písničku! 


Sonata Arctica: I have a right 

Podobně jako u Nightwish. Jsou to moje nejoblíbenější kapely...


Iron Maiden: Fear of the dark 

Tuto písničku nejčastěji poslouchám ve svém vlastním klavirním provedení. 


Mletý Standard: Betonová díra

Frýdecko-místeckou scénu jsem si nemohla odpustit! 

Populární písně v instumentální verzi 

Poslední dva tři roky ráda poslouchám různé písničky v podání (především) smyčcových nástorojů. Dostala jsem se k nim přes Apocalypticu, od které miluju všechny covery Metallicy. 

Lady Gaga & Bradley Cooper: Shallow

Jako příklad uvedu písničku z filmu Zrodila se hvězda. Film se mi absolutně nelíbil a píseň v původním znění mě taky nijak zvlášť nenadchla. Když ji hraje smyčcové kvarteto, mohla bych ji poslouchat pořád. 



Kája

Jakou hudbu doporučují spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Mendelssonův koncert už jsem tedy nějaký pátek neslyšela. Já kdysi hrála větu druhou a byla to teda opravdová výrazová chuťovka :-)

    OdpovědětVymazat
  2. 21 Guns - tu písničku jsem neslyšel hodně dlouho, a to jsem si ji dříve pouštěl i několikrát denně, včetně Know your enemy. Klasiku mám rád a při práci si obvykle nepouštím nic, protože mě to ruší, ale poslední dobou si dost často doma pouštím na HiFi jazzovou hudbu. Nebo jazz z 50-60. let. Ta atmosféra v těch barech musela být úžasná: whiskey, doutníky, elegantní obleky, klidná hudba... Strašně moc bych si přál okusit tento zážitek.

    OdpovědětVymazat
  3. Green Day mám veľmi rada. :) Inak zaujímavý výber piesní.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné písničky. Také mám moc ráda klasiku. Ať je to Bach, Beethoven, Vivaldi, Smetana či Dvořák... Z nového světa mám nejradši druhou větu. Moc ráda si hraji na klavír Vltavu. Je to moje srdcovka <3 hrála jsem ji dokonce i u maturity. Poslední dobou jsem si hodně oblíbila Čajkovského. Učím se od něj už 4. skladbu. Moc se mi jeho styl líbí :)
    21 Guns je výborná! Souhlasím s výběrem. Na nějaký tvrdý rock, heavy metal apod. vůbec nejsem. Ráda poslouchám i české a slovenské zpěváky (klidně i 20. století, nemusí být dnešní). Hodně mě zasáhla včerejší smrt Mekyho Žbirky. Celý včerejší i dnešní večer si pouštím jeho krásné písničky...
    Jinak nemám úplně nějaký vyhraněný styl. Co se mi v rádiu líbí, vyhledám si na YTB a poslouchám stále dokola :)
    PS: To smyčcové kvarteto je úžasné!

    OdpovědětVymazat
  5. Jéj, Strach z tmy <3 moja obrovská srdcovka :-) No, Nithwish mám rada, ale od nich mám vďaka jednej konkrétnej osobe rada inú skladbu najviac a osobne mám hrozne rada Nemo. No, toto by som si mala spraviť.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.