#bloggerchallenge: Mám ráda lidi, kteří mají co říct

Dnešní úkol? Describe a type of person that you're attracted to. Dá se říct, že jsem s tímto tématem už pracovala o pár úkolů dříve, když jsem mluvila o kytaristovi z Nightwish. Ale berme to vážně a trochu obecněji. Jací lidé mi přijdou zajímaví? Se kterými se ráda bavím?

Jako první mi na mysl přišla inteligence. Vím, že to ode mne může znít zle, ale věřte mi, že opravdu nechci svou geniální hlavu povyšovat nad ty, kteří inteligenčním kvocientem tak tak dosahují na průměr. Nepochybuji o tom, že má každý své kvality a že mě běžná populace může hravě strčit do kapsy. Při setkávání s jinými lidmi ovšem oceňuji podnětné konverzace na úrovni, a ty se lépe vedou s nadprůměrně inteligentními. Pičování bez hlubšího zamyšlení mě nebere. 

Když má slovo hlavu a patu, ráda si poslechnu cokoli, i kdyby to měl být výklad z jaderné fyziky. Více mě samozřejmě baví humanní obory. Vyžívám se v diskuzích muzikologických a lingvistických, baví mě poznatky z psychologie a sociologie a ráda rozšiřuju povědomí o pedagogice. 

Líbí se mi povídaní o životě od lidí, kteří jsou pro něco zapálení. Ať už je to nadšený muzikant, horal, fotograf nebo knihomol. Mohla bych hodiny poslouchat každého, kdo svou radost umí předávat dál. 

Sympatičtí mi jsou lidé s kladným vztahem ke zvířatům, ideálně majitelé domácích mazličků. Dojem na mne udělá ten, kdo se mazlí s Eliškou nebo si s ní sám od sebe začne hrát. Připadá mi, že kdo zvířata nemiluje, není dobrý člověk. Nejsem si však jistá, jestli je to tak doopravdy, nebo je tak jen vnímám. 

Kája


Jak se s tématem poprali spoluúčastníci výzvy? 
Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Já se nerada bavím s lidmi, co si pořád na něco stěžují, co jenom negativističtí a pořád o tom melou, takoví lidé ze mě vysávají energii a snažím se jim vyhýbat, co to jen jde. Taky je pro mě unavujicí mluvit s někým, kdo pořád mluví a mluví a nepustí mě ke slovu, neposlouchá mě a nezajímá ho moje reakce. Snažím se takhle ani nikdy nepůsobit na ostatní.

    OdpovědětVymazat
  2. Humanitní obory jsou i moje oblíbené téma :-) Nemám ráda pesimisty a teď už nevyhledávám ani ezoterická témata. Přejedla jsem se toho pár let zpátky a teď mi spíš vadí, jak se ti lidé navzájem vykrádají a pak se mezi sebou handrkují :-)

    Zapomenuté sloupky

    P.S.: Promiň že ti tady v tom dělám bordel - měla jsem tam chybu a nešlo to opravit :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.