#bloggerchallenge: Studuju podruhé to samé

Při přečtení dnešního úkolu z výzvy jsem se zastyděla: What your education level is and why you chose that path. Haha. Ačkoli je mi 25 a jsem mimořádně inteligentní, zatím jsem to nedotáhla dál než k maturitě. První vysokou školu jsem si zkazila, teď to zkouším podruhé na tomtéž oboru.

Po maturitě jsem šla na dálkové studium, o denním jsem nechtěla ani slyšet. Studentský život mě nelákal, chtěla jsem pracovat a žít "dospěle". Každodenní vysedávání ve škole jsem považovala za ztrátu času, vadilo mi to už na gymplu. Rozhodnutí nelituji a nikdy jsem nelitovala, ačkoli bych v opačném případě pravděpodobně byla více než rok Mgr. 

První dva roky šly hladce, pracovala jsem jen brigádně, měla jsem cca 25 hodin týdně. Ve třeťáku jsem se dostala ke svému oboru, začala jsem učit na prvním stupni. Se studiem se přestalo dařit. Mít normální vedení, asi bych to jakž takž zvládla. Ředitelka ale dělala totální peklo a mnohdy mě odmítala pouštět do školy. V létě jsem dodělávala zkoušky a sbírala kredity potřebné pro postup do dalšího ročníku. Spoustu předmětů jsem si táhla s sebou dál. 

Nastoupila jsem do nového zaměstnání, kde bylo vedení vstřícné, přesto se mi studium nepodařilo zachránit. Kdybych se snažila, určitě bych to na univerzitě nějak vyřídila, bohužel jsem byla vyčerpaná z náročné třídy i vztahových problémů a boj vzdala. Rok před státnicemi jsem se nechala vyhodit... 

Dala jsem si pauzu a pak jsem se na obor Učitelství pro 1. stupeň ZŠ přihlásila na jiné univerzitě. Přijímačky jsem dělala v 7. měsíci těhotenství. Dostala jsem se. Semestr začal, když mělo miminko měsíc. Někeré předměty mi uznali, většinu jich však musím poctivě odstudovat. 

Moje vize je zatím taková, že budu státnicovat v létě 2023, přičemž v posledním roce budu jen pracovat na diplomové práci a chystat se na státnice. Vyjde to, nevyjde? Ve výsledku na tom nezáleží. Jen doufám, že jednoho dne budu víc než absolventka gymnázia. Nic proti nevystudovaným lidem, ale já ten diplom prostě budu mít a basta fidli. 

Kája


Co o svém vzdělání napsali spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Věřím ti a držím všechny palce :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To jsi dobrá. Na dálkové studium bych si asi netroufla. U mě to vychází asi 2025, jestli všechno dobře dopadne :D kdo ví... Třeba jednou budeme kolegyně :DD

    OdpovědětVymazat
  3. Moc držím palce! Studium s miminkem, to si nedokážu představit. Vždyť i prezenčně je VŠ náročná...

    OdpovědětVymazat
  4. Máš môj obdiv a držím päste :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.