#bloggerchallenge: Shrnutí blogerské výzvy, nebojte, vracím se k pěti článkům měsíčně

Listopad utekl jako voda a s ním i výzva, do které jsem se pustila s dalšími dvěma blogery. Dovolte mi k ní zařadit ještě jeden článek, ve kterém shrnu své dojmy. Do komentářů mi můžete napsat, které téma se vám nejvíce líbilo nebo čím jsem vás nejvíce překvapila. 

S nápadem na výzvu přišel Marek. Vlastně vůbec nevím, jak ho to napadlo ani co mě vedlo k tomu, že jsem mu skoro bez přemýšelní odepsala, že do toho půjdu. Přišlo mi to jako skvělý nápad a zábava. Záhy jsem zjistila, že to nebude jednoduché. O množství textu by ani tak nešlo, spíš o nápady. Některá témata byla hodně osobní, jiná mi skoro nic neříkala. 

Výzvu přijala i Dominika. Jsem ráda, že jsem ji poznala. Ráda píše a maluje, takoví lidi jsou mi sympatičtí. Své články jsem téměř všechny napsala ještě v říjnu. Pak jsem se těšila, jak je pojali spoluúčastníci. Zadání jsme nechali otevřené, nijak jsme články nesjednocovali. 

Nejčtenější článek 

Nejvíce zobrazení má první článek z výzvy, Snad mi to s tím klukem vyjde. Nevím, zda je skutečně tak lákavý, nebo je to jednoduše tím, že jste na jeho přečtení měli nejvíce času. Na druhém místě je článek Jak jsem se změnila za posledních pět let? a na třetím Budu pást v Alpách kozy? Osobní témata vás zajímala více než oblíbené písničky, filmy nebo účty na instagramu. Nedivím se - sama se radši dozvím "pikantnosti." 

Nejosobnější téma 

Osobních témat bylo ve výzvě více, mně osobně se nejvíce dotklo hned první, současný vztah. Když si onen článek přečetl můj muž, pravil, že si připadá, jako kdyby mi nahlížel do deníku. Kdybych si ovšem vedla i nějaké soukromé zápisky, vypadalo by to úplně jinak - a to by se muž teprve divil... To, co jsem zveřejnila, je podle mého vkusu zveřejnitelné. Téma se mě nedotklo ani tak proto, že bych měla v zásadě nějaký problém mluvit o milované osobě. Nepříjemné je to za aktuálních okolností. Vztah je čerstvý, předtím jsem byla těžce zklamána. Ještě se to neutřepalo. 

Nejdivnější téma 

Guilty pleasure, o tom jsem totiž nikdy neuvažovala. Přitom je Soudkyně Barbara jasná věc! Pak nejoblíbenější účty na Pinterestu, sociální sítí, kterou jsem sotva políbená. Jelikož tam žádné účty nesleduju, zaměřila jsem se na Instagram. A z čeho jsem byla nejvíce paf? Ze zadání Share a quote that sums up the way you feel about your generation. Nevím o ničem, co by moji generaci výrazně odlišovalo od jiné. Trvalo mi dlouho vymyslet, jak uchopím článek Moje generace

Nejtěžší téma 

Nejtěžší bylo téma o dosaženém vzdělání, protože mě znovu nutilo myslet na to, jaká jsem neúspěšná studentka. Kdo ví, jak se mi podaří letošní akademický rok. Mám chuť teď přerušit studium, protože se v něm ztrácím. Semestr ale ještě zkusím doklepat a uvidím pak. Ještě že mám jako matka výhody, můžu si třeba prodloužit zkouškové. Jen to asi bude chtít další dítě, abych mohla déle studovat zadarmo... 😅

Které téma mi nejvíce sedlo? 

Jednoznačně téma, které jsem pojala trochu jinak, než znělo zadání. Článek Přátelský vztah s dětmi jsem měla v plánu už delší dobu, mám teď plnou hlavu výchovy. Díky výzvě konečně získal svou podobu. Mrzí mě, že získal jen jeden komentář. Je důležitý. 

Vracíme se k normálu 

Nejvíc jsem se bála toho, že vás bude výzva nudit. Doufala jsem, že kvůli ní nepřijdu o čtenáře. Moji milí, jestli už mě máte plné zuby, můžete si oddechnout. Výzva je za námi! Teď už budou články vycházet tak, jak jste zvyklí, což je přibližně jednou za týden. 

Takto rozsáhlé výzvy se asi dlouho nezúčastním, jestli vůbec někdy. Jestli ale víte o nějaké jednočlánkové, sem s ní. Baví mě, když více lidí pracuje se stejným tématem. 

Užívejte advent. 

Kája

Komentáře

  1. Také jsem se vždycky chtěla zúčastnit nějaké blogerské výzvy. Ale vždycky jsem měla strach právě z toho, že mi většina témat nesedne a pak se budu cítit jako u slohovky do školy.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že jsi se zapojila, tvoje články mě bavily. Doufám, že se i zapojíš do Tématu měsíce, dvě témata na celý měsíc není moc a když se ti nebude psát, tak vynecháš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, myslela jsem na to, ze bych konecne mohla neco napsat. Ostatne Vanoce jsou dost otevrene.

      Vymazat
  3. Jo, byl to fičák - obdivovala jsem tě, že jsi toho tolik zvládla napsat. Já se pomalu a ztuha vracím k jednomu článku cca za čtyři dny :-)

    Světlo a já

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvládla a bavilo mě to. Nebyla nouze o nápady, tak to šlo samo.

      Vymazat
  4. Články se mi moc líbily, přečetla jsem pečlivě všechny. Muselo být strašně náročné, klobouk dolů!

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som tolko clankov v tak kratkej dobe ani nestihala citat.
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  6. Článek každý den, to musel být s miminkem a školou docela fičák. Jsi dobrá, že jsi to doklepala až do konce. Ráda jsem články z výzvy četla. Ten o komunikaci s dětmi se mi líbil moc, ačkoliv sama jsem k němu neměla co dodat, když s dětmi nijak nepracuji a vlastní ještě nemám.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.