Milý Ježíšku

Milý Ježíšku, mám za sebou náročný rok. Hodněkrát jsem se chtěla vzdát, jindy jsem na sebe byla příliš přísná, občas jsem byla na někoho trochu vzteklá, možná jsem zanedbávala povinnosti. S nástrahami, který mi rok přinesl, jsem se ale poprala. Myslím si, že si zasloužím od tebe dostat pod stromeček pár dárků. Jestli si nevíš rady, mám pro tebe pár tipů. Ráda bych, prosím, pod ním našla...

Knihu... hromadu knih

Raději nějakou veselou, třeba něco od finského autora jménem Arto Paasilinna. Doma mám zatím tituly Prostopašný modlitební mlýnek, Chraň nás pánbůh před Finem a Syn boha hromovládce. Kdyby sis s výběrem knihy nevěděl rady, zamiř rovnou k pokladně a nechej mi vystavit poukaz, já to pak v knihkupectví zvládnu sama. Vlastně mi bude potěšením ho navštívit. 

Čaj 

Mívala jsem obrovské zásoby, teď si se svými dvěma pravými a třemi bylinnými připadám směšně. Mám ráda japonské zelené čaje a červené oolongy. Taky by se mi hodil černý čaj, den poslední dobou piju ze všech nejvíc. Vyhni se, prosím, čaji s jasmínem a neber ani hojiju. 

Kávu

V uplynulém roce se můj vkus výrazně posunul, upřednostňuji kávu s výraznější aciditou. Soustřeď se proto na ovocné tóny, čokoládě a oříškům se vyhni. Přiber, prosím, i bezkofeinovou kávu. Pozor, tu od Laura Coffee z Ostravy nebo Hard Beans z Opole. 

Peněženku Vasky 

Model Lily Red. Aktuální peněženka od Vietnamců sice vypadá dobře, ale tahle by vypadala podstatně lépe. Úplně nejlepší by bylo, kdyby byla i s mými iniciály. Starostlivě bych o ni pečovala. 

Barefoot baleríny 

Černé. 24 cm na délku, 9 cm na šířku. Bosoboty jsem vyzkoušela poprvé v červenci, teď jiné skoro nenosím. Jen svoje dvoje Vasky, na ty nedám dopustit. Když jsem po delší pauze vyšla v dříve oblíbených teniskách od Alpine pro, nechápala jsem, co mi na nich připadalo tak pohodlné. Spolu s dalšími páry jsem je odevzdala do Adry. Protože chodím ráda v sukni, ráda bych rozšířila sbírku bosobot o baleríny. Jasně, o Vánocích je nevyužiju, ale na jaře to v nich rozjedu! 

Permanentku na bazén 

...a pak ještě zařiď, ať bazén nezavřou. 

Kája

Komentáře

  1. Ó ano, barefooty. Adaptuji se na ně pozvolna, ale jsou pohodlné jako žádné jiné boty. Pravda, esteticky nejsou z nejkrásnějších, ale to je jen otázka zvyku. A tenhle zvyk rozhodně stojí za to změnit :-) Tak ať se ti přání splní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chystám o nich článek, taky je považuji za nejlepší boty. A z estetické stránky mi už nijak nevadí.
      Děkuji. :) Částečně se mi přání určitě splní. Na knihu, kávu a čaj spoléhám! :D

      Vymazat
  2. Přeji, aby jsi vysněné dárky pod stromečkem našla :) Já si přála každý rok knihu. Na svém seznamu, co bych chtěla přečíst mám přes 60 knih. Vždy jsem si přála jen ty, co nebyly v knihovně. Teď jich tam také pár není, ale věřím, že je to tím, že jsou nové a brzy se tam dostanou. Tento rok jsem si knížky nepřála. Už by se mi nevešly do knihovničky. Musím ji trošku pouklidit a udělat více místa :D... Přála jsem si stolní lampu. Tu stávající mám od 1. třídy a už trošku padá :D, potom pyžamo, veselé ponožky, svetr... Spíše měkké dárky. Jak já je nenáviděla, když jsem byla malá :D teď je ocením :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Seznam knih, které chci číst, si raději nedělám. Čtu, co mi přijde pod ruku.
      Chtělo by to knihovničku protřídit, v tom mi pomáhá online výkup knih. (https://1url.cz/AKgJE)
      S lampou jsem to měla podobně. :D Snad se ti přání splní.

      Vymazat
  3. Nech sa Ti splnia všetky priania :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Podle mě taková klasická na Vánoce už je kosmetika, a to ať už ta běžná nebo přírodní, třeba odtud. Tvoje přání jsou skutečně praktická, zajímavá a skromná, tak doufám, že se aspoň většina splnila, i když se zavíráním bazénu teda moc nevím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé čtení

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.