Bydlím v centru města, ve stěhování už mám praxi

Tři týdny bydlím na novém místě. Ve srovnání se sestrou, která během jediného roku změnila sídlo šestkrát, jsem ve stěhování zelenáč, ale i tak mám pocit, že už jsem na stěhování machr. Po necelém roce, který jsem strávila zpátky ve svém dětském pokoji, jsem se s přítelem nastěhovala přímo do centra města.

Je to trochu úsměvné. Když jsem před třemi lety mizela z Prahy, těšila jsem se, že budu blíž k horám a přírodě. V hlavním městě jsem přitom bydlela hned vedle lesa, teď mám okolí domu vydlažděné, takže jsem vlastně dosáhla opaku. Mám to ale kousek na vlak i autobus, dostat se do hor není žádný problém. Park je nedaleko. A to, že mám všelijaké obchody mnohem blíž, než jsem měla na kraji bohnického sídliště, je nakonec taky fajn. Představte si, že kdybych dostala chuť na kávu z kavárny, stačilo by mi jen sejít schody! Mohla bych se tam objevit bez bundy a v papučích. 

Byt se nachází ve starém domě, ale je opravený. Kuchyň, obývák a jídelna/pracovna tvoří velký otevřený prostor, nejspíš proto jsem se v prvních dnech cítila jako v nějakém hotelu. Navzdory tomu, že je okolí domu rušné, doma máme klid. Okna jsou orientována do vnitrobloku, odkud slyšíme jen holuby.

Na nový domov jsem si zvykla rychle. Vlastně mi připadá, že tady bydlíme déle. Stěhování předcházely prohlídky tří bytů. V prvním se mi moc líbilo, ale majitel si vybral jiného zájemce. Druhý byt nás neoslovil prostorovým řešením. První dojem z našeho bytu byl spíš neutrální, nalákal nás až později, když jsme o něm přemýšleli. Přišli jsme znovu - a už to bylo jasné. 

Balení jsem nechala skoro na poslední chvíli, přišlo mi, že všechno, co si chci vzít s sebou, průběžně používám. Pár dní před stěhováním jsem vybrala v kuchyni své hrnky, naskládala je do krabice k dalšímu nádobí, které jsem u rodičů ani nevytahovala, neboť by to bylo zbytečné, a hurá sláva, mohla jsem zalepit první krabici. Další na pořadí byly výtvarné potřeby. Ostatní věci jsem pobrala až těsně před stěhováním, šlo především o knihy, oblečení a synáčkovy hračky. 

Oproti muži jsem to měla jednoduché, ten musel svůj byt kompletně vyklidit, navíc řešil, co s nábytkem. Postele jsme věnovali Ukrajincům, měly by teď na nich spát nějaké děti. Pračka se přestěhovala do nového domova, přestože tu už jedna byla. Všechny návštěvy se diví tomu, že máme dvě.  

Synáček získal svůj první pokojíček. Zalíbil se mu hned, od začátku se v něm zavírá, aby měl klid na hraní s legem. Eliška se taky zabydlela. Problém je jen to, že to chvíli trvá, než při venčení dojdeme na trávu. 

Jeden z velkých úkolů letošního roku je splněn. Hurá! 

Kája


Komentáře

  1. Hezky, gratuluju! Tak ať vám to klape a dobře se vám bydlí :-) Jo a dvě pračky jsou skutečně lehce dada :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ať se vám hezky bydlí :) A myslím na to, že jsme se stále neviděly. Pokusím se to napravit tak do konce dubna :)

    OdpovědětVymazat
  3. Gratuluji ti k novému bydlení. Též ti přeji, aby se ti hezky bydlelo. Vrtá mě ale hlavou na co máte ty dvě pračky? Jednu na extrémní špínu a tu druhou na běžné praní, protože má lepší energetickou třídu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je dobrá myšlenka. :D Ale sešly se tak nějak náhodou a zapojená je jenom jedna. Druhá slouží jako taková speciální dekorace. :D

      Vymazat
    2. Dekorace? :D To musí být dost zvláštní dekorace, zejména když přijde někdo na návštěvu. Ještě mě napadlo, že by ta nepoužívaná pračka mohla sloužit jako skrýš pro nějaké TOP SECRET věci. Nebo jako boudička pro Elišku (pokud se do toho bubnu vejde). :D

      Vymazat
  4. Gratuluji ke klidnému (v rámci možností!) stěhování! Ať jste v novém spokojení. :)

    Osobně mám ke stěhování dost negativní přístup, a tak, když vidím, že se po roce na bytě budu stěhovat zase jen do prozatímního na další cca rok, naskakuje mi husí kůže. Ale asi to tak má být.

    OdpovědětVymazat
  5. Gratuluji k novému bydlení :)! Já se stěhovala v ČB do nového bytu a bylo to hodně náročné :D člověk si tam naveze tolik věcí, že je pak těžko stěhuje :D

    OdpovědětVymazat
  6. Gratulujem k presťahovaniu :-) Už som sa párkrát sťahovala, ale vždy len sama so sebou, naposledy pred tromi rokmi do aktuálneho nájmu. Dúfam, že nabudúce sa budeme sťahovať niekam, kde bude mať tiež synček svoju izbu.

    OdpovědětVymazat
  7. Už jsme skoro rok v Ově a nedokážu si představit, že se stěhujeme jinam, hlavně kvůli nábytku, který jsem pracně skládal a ve složeném stavu se s ním těžko manipuluje, např. manželská postel... :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to gratuluju, jsem ráda, že se povedlo odstěhovat se relativně bez nějakých větších komplikací, jak tomu někdy bývá. Já se právě zrovna taky dívala na byty sem, i když zatím se naštěstí stěhovat v plánu nemám, alespoň v blízké době. Tak nakonec jen přeji, ať jste s novým bydlením všichni co nejvíce spokojeni :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.