Notebook to zase schytal, děti jsou nebezpeční tvorové

Není to tak dávno, co mi popelářské auto zničilo notebook. Z opravy jsem se neradovala dlouho, včera jsem ho místnímu odborníkovi na počítače odevzdávala znovu. Tentokrát se zničeným displejem. Šla jsem tam celá vyplašená, neboť články na internetu sýčkovaly, že bych mohla platit klidně 20 000 Kč. Jak došlo ke zničení tentokrát? Synáček na něm seděl! 

Maminky malých dětí by neměly chodit na záchod. Obvykle, když to udělám, se nestane vůbec nic. Tentokrát mi synáček vylezl na stůl. Využil příležitosti. Dobře totiž ví, že to nemá dělat a přede mnou si na to většinou netroufá. Vůbec jsem nevěnovala pozornost tomu, že sedí na notebooku. Sundala jsem ho a přiměla ho posbírat psací potřeby, které stihl rozházet po celé místnosti. Pak jsme šli na procházku. 

Když jsme se vrátili, chtěla jsem pustit nějakou hudbu. Jenomže ejhle, na části displeje bylo bílo! Zatočila se mi hlava. Zkusila jsem notebook znovu uspat a otevřít, ale nic se nezměnilo. Ani staré známé vypnout a zapnout nezabralo. To už mi bylo jasné, která bije. 

Strýček Google mě strašil, že oprava bude stát pěkný balík. Nejhorší články mi vyhrožovaly 20 000 Kč. To je skoro tolik, jako mě můj notebook kdysi stál. Koupím si v nejhorším nějaký repasovaný, napadlo mě. Byla to ale chabá útěcha. Vždyť do Macbooku jsem investovala proto, aby mi vydržel spoustu let!

V opravně se mi ulevilo. Vyjde to prý na 4 500-6 500 Kč. Ujistila jsem se, že to nepůjde nad osm. Prý ne, mám štěstí, že mám starý model. A tak jsem tam notebook bez dalšího rozmyšlení nechala. Za deset dní bych ho měla mít zpátky. Budu ho zavírat do šuplíku s dětskou pojistkou! Dvě škody za sebou mi stačily. 

Se svým trápením jsem se svěřila na jedné mateřské FB skupině. Zjistila jsem, že v tom nejsem sama. Jiným děti poškodily mobily, dražší variantu Macbooku nebo i lak na úplně novém autě. Vlastně jsem dopadla docela dobře, mohlo to být horší. 

Občas vidím na internetu články typu "kolik stojí dítě od narození po vysokou školu". Autoři by měli počítat i s takovými škodami. Jednou to snad synáčkovi povykládám jako zábavnou historku. 

Kája

Komentáře

  1. Nemám dítě, ani v nejbližší době dítě nechci, ale vzpomínám si kolik jsem toho jako malý rozbil já. Dodnes mi matka připomíná incident, kdy jsem otevřel dvířka pračky, zatímco máchala. Tehdy pračky ještě neměly bezpečnostní zámek. Vytopil jsem byt a sousedé pod námi si stěžovali. Říkám si, že ta tvoje kletba, že ti nic nevydrží, stále přetrvává... Ale prasklý displej není tak strašná závada, zatímco by ti kluk přímo do toho počítače něco vylil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oj, zlatý notebook, vytopení domu je horší.
      Ještě že už na to výrobci myslí a pračka nejde otevřít, když je v bubnu voda. Kdyby to tak nebylo, byli bychom taky několikrát vytopení. Pračka je pro synáčka moc zajímavá, někdy ji třeba pustí na prázdno.

      Vymazat
    2. Já jsem zničila snad jenom gymnastický míč. Zkoušela jsem ho propíchnout jehlou. Nevím, co mě to napadlo, v jedenácti jsem musela vědět, že to míč nepřežije. :D Ale dodnes si pamatuju, jak to vypadalo, když jím jehla projela... super pokus! :D

      Vymazat
  2. Jejda, Káji, to je mi líto! Ať je ntb brzy spravený :) Sama mám teď nový, a děsím se, aby mi třeba nespadl, nebo tak něco. Na případnou škodu nemusím mít dítě, poradím si sama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To můžeš odpovídat lidem na otázky, kdy budeš mít dítě.
      Věřím, že se o nový ntb postaráš. ;) A ano, říká to ta, které se kdysi s novým notebookem utrhlo ucho kabelky a notebook se hned natloukl.

      Vymazat
  3. Jej, to je teda pech! Tak ať to stojí co nejmíň a je to co nejrychleji hotové. A čistě pro zajímavost a spojitost s předchozím článkem - jak jsi tuhle lapálii řešila se synem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sundala jsem ho ze stolu, připomněli jsme si, že nechci, aby tam lezl, protože by mohl spadnout a to by dost bolelo. Pak jsme posbírali rozházené psací potřeby, to nebyl problém, je zvyklý si po sobě uklízet.
      Rozbitý notebook jsem objevila později a se synáčkem jsem ho neřešila. Vzhledem k tomu, že to nejspíš bylo tím sezením, si myslím, že by nechápal, co udělal špatně. Takže to skončilo tím, že maminka je smutná a potřebuje být chvilku sama. Získala jsem tak čas se trochu uklidnit. Jinak bych ho asi přetrhla, to je fakt.

      Vymazat
  4. 1,5 melounu do 18 let? To je mazec. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.