Batolecí koncert, mikrovýlet a procházky

Po deštivých dnech se počasí konečně umoudřilo. Díky tomu jsme si užili parádní víkend plný různorodých aktivit. Stihli jsme sportovat, projít se lesem, a dokonce i vystupovat. Viděli jste už někdy na pódiu batolata? Vystoupení s Yamahou, kam druhým rokem chodíme do hudebního kroužku, není zrovna umělecký zážitek, ale to nic nemění na tom, že jde o krásnou akci. Ráda vám o ní povím víc. 



V sobotu dopoledne jsme vyrazili ven s koloběžkami. Se synáčkem to není kdo ví jaká projížďka, ale oba se dobře bavíme. Naučila jsem ho brzdit. Baví ho to tolik, že brzdí co pár metrů. Po obědě jsem ho vzala na spaní do kočárku, usne v něm rychleji než v posteli. Čtení v parku mělo jedinou chybu, místo něčeho zábavného jsem četla Pedagogiku pro učitele

Na vystoupení jsme jeli autem, konalo se v mém gymnaziálním městě, Frýdlantě nad Ostravicí, a to prosím pěkně v den výročí od maturity. Ani mi nepřijde, že už je to osm let. Farská zahrada byla plná malých dětí. Zastavili jsme se u králíčků, pak jsme se všelijak přesunovali mezi průlezkami. Nenápadně jsem syna připravovala na to, že brzy bude předvádět na pódiu, co se během roku naučil v hudebním kroužku. Každou čtvrt hodinu začínala nová skupina. Předvedla, jak pracuje s písničkami, básničkami i poslechovou ukázkou. Nejstarší děti (cca 5 let) hrály na flétnu. 

S napětím jsem očekávala, jak vystoupení proběhne. Loni se mnou synáček spolupracoval jen chvilku. Pak ho zajímaly jiné věci, chvilku postával opodál a pak utekl. V areálu bylo plno zábavnějších věcí než nějaký kroužek, do kterého chodí každý týden. Letos to ale bral jinak. Byl pyšný na to, že se může předvést babičce, dědovi a mému manželovi. S nadšením bouchal do bubnu, štěrkal na vajíčku a předváděl jízdu autem. Jen zpěv si nechal až na doma. 

Na řadu přišel výtvarný koutek, kde jsme si z papíru vyrobili usměvavé sluníčko. Synáček znovu oběhl prolézačky a navštívil králíky. Vystoupení s Yamahou zkrátka není obyčejný koncert, je to plnohodnotný dětský den. Když se synáček dostatečně vyřádil, vydali jsme se do nedaleké kavárny. Vypekli nás! Přestože jsem měla rezervovaný stůl, bylo zavřeno. Změna plánu, mlsali jsme na Ostravici. 

Ve Frýdlantě nás vypekli, tak jsme mlsali v Pepe Bakery and Coffee na Ostravici

Neděli jsme zahájili dlouhou procházkou. Odpolední spánek se opět konal v kočárku, tentokrát jsem k Pedagogice pro učitele měla kávu a vedle sebe manžela. Po svačině jsme znovu vyrazili do Frýdlantu, byl to takový spontánní rychlovýlet. Je tam poměrně nová naučná stezka zvaná Vyhlídka. Okruh má jen jeden kilometr, ale je plný naučných tabulí a cestou narazíte i na pár (primárně dětských) atrakcí. 




Víkend jsme zakončili pobytem na hřišti. 
...a teď doháním povinnosti. 

Kája

Komentáře