Když ne hory, aspoň hůrky, ani o zkouškovém nevynechám výlety

Zase jsem tady trochu opožděně s deníkovým zápisem z víkendu. I když je zkouškové v plném proudu a já mám práce až nad hlavu, neumím si odpustit výlety. Tak či tak bych se nedokázala učit celé dny. Poslední víkend jsme stihli dva výlety a den otevřených dveří v Technických službách. 

Do areálu Technických služeb jsme uháněli hned ráno, abychom si ho stihli prohlédnout dříve, než půjde synáček na víkend ke svému otci. Nebýt něj, vůbec by mě nenapadlo jít se koukat na sekačky a čistící vozy. Byla to ale moc hezká akce, zajímavá nejen pro moje kluky, ale i pro mne. Je přece jen něco jiného prohlédnout si všechny ty stroje z blízka. 

Odpoledne jsme (už bez syna) jeli vlakem na Ostravici. Prošli jsme se kolem řeky, vyškrábali se na kopec ke kostelu (zvolila jsem dobrodružnou zkratku) a nakonec jsme chvilku poseděli v Beskydském pivovárku. V mezičase jsem dokončovala nějaké články.

V neděli ráno jsme vyrazili na výlet s Teri Glint a jejím přítelem. Na Beskydy jsme se tentokrát jen dívali. Procházali jsme se Palkovickými hůrkami, což jsou o dost menší kopce. ,,Zdolali" jsme nejvyšší vrchol Kubánkov (661 m), a pak ještě Kabátici (601 m), kde je rozhledna. 

I když se zdálo, že to bude výlet pro lenochy, našlapali jsme asi 16 km a mám pocit, že to byl o něco náročnější pochod, než když jsme před měsícem byli na Ondřejníku. Pod Hůrkami jsme šli přes jetelové pole. Z toho jsme byla paf, krásně vonělo a bez jakéhokoli snažení jsem našla sedm čtyřlístků. Výlet jsme zakončili v kavárně Kolmo se zmateou obsluhou. 


Doma jsem si udělala další kafe a dala jsem se do práce. 
Na plánu letního semestru postupně přibývají smajlíci, ale než budou u všech předmětů, chvíli to potrvá. Včera jsem na plné čáře projela anglickou fonetiku a fonologii. Vůbec nevím, jak a kdy se naučím fonetickou transkripci. Tu snad budu psát ještě v srpnu. 

Držte palec. 
Kája

Komentáře

  1. Když je venku hezky, tak je škoda nevyrazit někam :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Fonetika (v mém případě francouzská) byla jediný předmět, který jsem pro velký úspěch opakovala v dalším ročníku. S hudebním sluchem to máš o chloupek snazší, tak moc držím pěsti, aby byl příští pokus dostatečný k uzavření. Snad krásný čtyřlístek pomůže. :) Výlety vypadají parádně, akorát jsem o nedělním četla u Teri.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snažím se, snažím se, zatím to vypadá, že fonetický přepis bude více méně o náhodě, protože u mnoha slov mám špatnou představu o jejich výslovnosti. Zbytek testu už snad zvládnu, teorii se holt musím poctivěji našprtat. Cvičení s koncovkami bych teď měla zvládnout levou zadní, odhalila jsem nedostatek v původním testu.
      Tak uvidíme ve středu. Bylo by to na nic, kdyby mi v učitelství bránila zrovna fonetika!

      Vymazat
  3. Jak je ten jetel v dálce krásně vidět 😀

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.