Akční víkend: Gastrofestival, Hyundai, hory

Minulý víknend jsme s manželem slavili první výročí svatby. Oslavili jsme to akčním víkendem s přespáním v Rožnově pod Radhoštěm, přestože se dlouho zdálo, že jen zajdeme na kávu a dobrou večeři. Nakonec jsme stihli gastrofestival, prohlídku automobilky Hyundai, celkem tři kavárny a poctivý výšlap. 

Slavení začalo v sobotu dopoledne, když synáček odešel na víkend za otcem. Manžel dostal chuť na kávu. Když je to výročí, proč nezajít do kavárny? Manžel měl ten den vařit oběd, ale u kávy si uvědomil, že se mu vůbec nechce. Okamžitě jsme vymysleli alternativu: Najíme se na Gastrofestifalu Frýdek-Místek plný chutí

Náměstí bylo plné lidí a stánků. Po dlouhém pátrání jsme si vybrali Poke Bo. Dala jsem si veganskou verzi s tofu. Najedení jsme se z gastrofestivalu vypařili, na kávu a dezert jsme se nezdrželi. V plánu toho bylo ještě hodně. Příští zastávka: Hyundai Family Day

Jak název napovídá, je to akce pro celou rodinu a organizuje ji jihokorejská automobilka. Na pódiu hrajou kapely, areál je plný různých atrakcí a doprovodného programu, a co je nejzajímavější, výrobní haly se otevřou zvědavým návštěvníkům

Letos jsem do nich nakoukla poprvé. Dlouho jsme sledovali roboty v akci. Jsou fascinující, jak spolupracují a čekají na sebe. V jiných halách mi manžel ukzoval, jaké stroje zapojoval, když ještě pracoval v předchozím zaměstnání. Mám z továrny dobrý dojem. Působí mnohem přívětivěji, než jsem si ji představovala. 

Další aktivity jsme si nechali ujít. Sedli jsme do auta a se zastávkou v kavárně Kovárně na Čeladné jsme dorazili do Rožnova pod Radhoštěm, kde nám manžel rezervoval krásné ubytování v penzionu Anděl. Čas kvapil, a tak jsme se rychle převlékli, upravili a vyšli na výroční večeři do rožnovského pivovaru. Tentokrát samozřejmě pěšky. 

Restaurace nepříjmala rezervace, naštěstí jsme si hned našli místo. Objednala jsem si vegetariánské lasagne. Byly výborné, jen bych příště prosila trochu menší porci. 



V penzionu byl bohatý snídaňový raut. Jelikož tam ale nepřipravují filtrovanou kávu, což byl pro manžela mínusový bod, zastavili jsme se pak ještě v osvědčené kavárně Vespa. Než jsme konečně byli připravení vyrazit na hory, bylo skoro poledne. Proto jsme zkrátili trasu. Bylo to jednoduché, stačilo změnit výchozí místo. 

Za výšlap na Velký javorník jsme byli odměnění pěkným výhledem. 



Výroční víkend byl akčnější než naše svatební rychlocesta do Vídně. Zítra nás čeká další výlet, tentokrát při příležitosti synáčkových narozenin. Určitě o něm napíšu. 


V pondělí hurá do práce. 
Kája

Komentáře

  1. Nádherná oslava :-) Tak ešte aspoň 70 ďalších rokov :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! :)
      ...proč zrovna tento komentář byl označen jako spam, to teda nechápu.

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.