Budování učitelské imunity

Na začátku školkové docházky bývají děti často nemocné. U mnohých se to zopakuje po nástupu do první třídy. A učitelé? Ti na tom nejsou jinak! Po lehké rýmě v září a angíně v říjnu mám něco, co je dost možná covid nebo chřipka. Musím vytrvat! Postupně si vybuduju učitelskou imunitu. Ta je silná a neporazitelná! 


Budování imunity č. 1

Může se zdát, že jsem teď nemocná často, ale ve srovnání s prvním podzimem za katedrou jsem na tom lépe. Když řeknu, že jsem tehdy byla nemocná s malými přestávkami od září až do začátku prosince, vůbec nepřeháním. Pár dní poté, co jsem odložila kapesníky a uznala, že jsem zpátky v kondici, jsem znovu cítila, že na mne něco leze

Pro imunitu to musel být ohromný šok. Před učitelskou érou jsem dva roky vysedávala před 5D kinem a vyhlížela zákazníky. Mívala jsem obvykle ranní směny a na těch jsem obvykle moc lidí nepotkala, mnohdy jsem nepustila jediný film. Pak jsem z ničeho nic byla zavřená v malé třídě s kuckajícími dětmi! Navíc jsem to do práce měla daleko, a tak jsem jezdila autobusem. No a MHD, to je takový velký inkubátor pro viry a bakterie. 
V prosinci se to zlomilo. Teplota mi vystoupala ke 39 stupňům. Dala jsem si prášek, usnula, propotila postel skrz na skrz... a tím moje tříměsíční onemocnění skončilo. Závan nemoci jsem pocítila až v březnu, když do školy došla chřipková epidemie. Pár dní jsem nebyla ve své kůži. Nic hrozného mi však nebylo.

Další školní rok byl na pohodu. V září rýma, moje soukromá tradice od prvního stupně, v zimě náznak chřipky. Jinak nic. Dětským bacilům jsem odolávala. No a práce, ta mě vůbec nestresuje. Kolegyně jsou milé, podmínky školy příznivé a vedení se k nám chová slušně. Chodím tam ráda. 

Letos jsme na tom lépe, než jsem čekala

Bála jsem se, jak se synkem zvládneme nástup do práce a do školky. Daří se nám mnohem lépe, než jsem čekala. Synek má dokonce lepší score než já. Rychle ťukám do stolu, aby to tak zůstalo. 

Rodičovská mi obranyschopnost vytrénovala mnohem lépe než 5D kino. Vždyť jsem se synáčkem aktivně chodila do kolektivu malých dětí! Aktuální práce mě vůbec nestresuje Kolegyně jsou milé, vedení s námi jedná slušně, podmínky školy jsou příznivé. Chodím tam ráda. Vlastně se do práce vyloženě těším. Jen kdyby to neznamenalo, že se musím rozloučit se synkem...

Věřím, že aktuální nemoc bude na delší dobu poslední. 
Učitelská imunita mě ochrání! 

Kája



P. S. Ráda bych se rozepsala... Zkusím zveřejňovat větší množství krátkých článků, abych probudila pisatelskou část osobnosti. Usnula spolu s malířskou a čtenářskou. 
P. P. S. Z podobného důvodu se pokusím oživit Instagram @kajazbeskyd

Komentáře

  1. Nemocná zdraví nemocnou! U mě je to letos hodně vinou stresových situací. Ale! My se z toho vyhrabem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Držím päste :-) Veru synček už skončil na ATB, ale zatiaľ vynechal škôlku len na 2 týždne, tak to beriem vlastne ako úspech.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.