5 každodenních maličkostí, bez kterých by můj svět nebyl ono

K dnešnímu článku mě inspirovalo téma měsíce v Klubu blogerů. Řeč bude o každodenních maličkostech, které mi dělají život lepším a veselejším a bez kterých bych se (dlouhodobě) neobešla. 


Snídaně je základ

Každý den musí začít snídaní. Odkládám ji jen tehdy, kdy je třeba hodně brzy vstávat (před pátou) a k dobru je každá minuta navíc, kterou můžu trávit v posteli. V takovém případě snídani házím do kabelky a jím ji až v autobse/vlaku nebo při jiné nejbližší příležitosti. 

Pokud se nenajím krátce po vstanutí, bolí mě břicho a motá se mi hlava. Stane-li se, že doma není nic rozumného a jídlo je třeba koupit, musím do sebe hodit alespoň jablko nebo pár piškotů. Jsem schopná vynechat svačiny nebo odfláknout oběd či večeři, ale snídaně je základ, bez kterého by to prostě nešlo. 


Čaj a káva

Ke správné snídani patří neodmyslitelně čaj. Dříve jsem pila zelený, nyní upřednostňuju bylinky. Čaje popijím průběžně celý den, jak mi čas dovolí. Vrcholem čajování je posezení v čajovně. 

Podobně jako k čaji tíhnu též ke kávě. Potrpím si na kvalitu, z špatných podmínek si kávu raději odpustím. Než si dát na návštěvě Nesco nebo v restauraci přeextrahované "preso", radši budu o vodě.

Dobrá čajovna Václavské náměstí (Čajovna Matka)


Procházka

Každé odpoledne vyrážím s Eliškou na delší procházku a moc si to užívám. Protáhneme nohy, vyčistíme hlavu, občas se pomazlíme, zastavíme nebo si chvilku hrajeme. Zatím nezáleží, jestli jsme samy, nebo máme s sebou miminko, to buď spí, nebo tiše sleduje okolí. Až bude chodit po svých a bude povídat, procházky ztratí svoje tiché kouzlo. Svělé budou určitě i tak - a ty relaxační si vychutnáme, když bude synáček trávit čas s tatínkem nebo u babiček. 

Nedávná procházka kolem Olešné


Čtení 

Bohužel teď nečtu tolik, jak bych si představovala a přála, stále však platí, že mám knihy moc ráda. Čtení je mi bližší než třeba sledování seriálů či filmů, ač poslední dobou k této pasivní zábavě sklouzávám. 

Hudba

Hudba k poslechu, hudba k tanci a hlavně hudba aktivní, kterou sama produkuju. To je vůbec nejlepší a je jedno, jestli ji hraju na housle, flétnu, klavír nebo zpívám, což ostatně dělám nejčastěji. Před pár lety jsem o tom vyprávěla v článku S Písničkou je veseleji, tak buďte tolerantní. Popsala jsem v něm řadu muzikálních projevů, které ze mne nekontrolovaně vyšly během dvou tří hodin. 



Jaké maličkosti rozzáří dne vám? Napište mi o nich do komentářů nebo o nich rovnou vydejte článek. 

Kája

Komentáře

  1. Vidíš, hudbu aktivní jsem během všech těch karantén dost zanedbala. Velká škoda - s písničkou je totiž veseleji zcela jednoznačně :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vůbec jsem nevěděla, že existuje něco jako Klub blogerů :O

    K článku: Souhlasím se snídání, procházkama a čtením :) Za sebe bych doplnila ještě dobré jídlo (domácí/v restauraci) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to pár měsíců věděa, ale přidala jsem se až na začátku ledna.
      Hm, dobré jídlo je fajn, ale nijak zvlášť mi na něm nezáleží. Za to takové zákusky a čokoláda, hmm!

      Vymazat
  3. Jak říkáš, také bez snídaně nedám ani ránu. Mám ráda teplé kakao, nebo čaj :)
    Taky moc nesleduji filmy nebo seriály, spíše knížky. Těším se, až bude po zkouškách a budu se moci do nich zase ponořit :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tady potkala další snídaňové lidi, většinou se setkávám spíše s těmi, kdo snídani zanedbávají.

      Vymazat
  4. Nějak se z toho covidu nemůžu vyhrabat. Nejdřív karanténa, pak po měsíci konečně vycházky a teď jsem bůhví kde chytla příušnice. Takže mám zase utrum s vycházkama...

    OdpovědětVymazat
  5. Na začátek bych jen chtěla podotknout, že z vašeho blogu mám opravdu dobrý pocit a obdivuji to, jak se dokážete se spoustou překážek v životě poprat :) A žít si po svém je i dle mého jeden z nejlepších nápadů , které člověk snad může mít! Vždyť nemusíme mít za sebou mnoho těchto</ zákroků, abychom dokázali být konečně krásní, neboť to, co dělá člověka krásným je ukryto úplně jinde než ve velikosti podprsenky :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.