#bloggerchallenge: Kamarádka učitelka

Úkol zní: Write about someone whom you find fascinating (and why). Zajímavá mi přijde řada lidí kolem. Povím vám o své kamarádce, se. kterou se známe od malička. Uvidíte, že je fascinující!

Abych chránila její soukromí, nebudu psát její jméno. Budu o ní mluvit jako o Kamarádce. 
Na naše první setkání si nepamatuju, jelikož mi v té době nebyl ani rok. Kamarádka se narodila o půl roku později než já mamčině spolužačce ze střední školy. Jelikož se spolu často vídaly, vídaly jsme se i my. Moje první vzpomínky na Kamarádku se týkají sklopené stříšky kočárku pro panenky a sluníčka kresleného černou pastelkou. (Proč si sakra Kamarádka nevzala žlutou? Hrozně mi to vadilo!)

Kvůli nemocné mamince neměla Kamarádka lehké dětství. Přesto nosila domů jedničky, dobře kreslila a psala spoustu povídek. Co se týče kreslení, udělala jsem v sedmé třídě tak trochu chybu. Řekla jsem jí o výtvarné soutěži, které jsem se zúčastnila. Kamarádka se umístila na prvním, já na druhém místě. Ochudila jsem se o výhru! 🙊 V době gymnaziální jsme obě uspěly v literární soutěži. Tentokrát naštěstí nevyhodnotili, která z nás je lepší, spolu s dalšími účastníky jsme se dělily o 4.-10. místo. 

Psaní ani kreslení či jiné tvoření Kamarádku neopustilo, jen jí to teď moc nedovolují studijní a pracovní povinnosti. Vždycky mě fascinuje, kde bere tolik nápadů, hlavně na psaní příběhů. 

Kamarádka šla na vysokou školu o rok později než já. Kvůli rodičům nejdřív studovala cosi chemického, což se ji bohužel moc nelíbilo. Studia proto zanechala a dala se raději na učitelství, o kterém snila už na základce. K prezenčnímu studiu navazujícího magisterského programu pak přibrala zaměstnání na poloviční úvazek. Na střední škole vyučuje matematiku. 

...a to je prostě úplně nejvíc wow. 

Šla si za svým snem a teď zvládá jednu školu prezenčně studovat, ve druhé odučit 10 hodin týdně, na obě školy se poctivě připravuje a pracuje na diplomové práci. Ne že by mě tím překvapovala, znám ji, ale musím uznat, že je opravdu skvělá. Inteligentní, talentovaná a aktivní. 

A ještě k tomu má dlouhotrvající funkční vztah. Jak to dělá? 
A hodně čte! 

Tak. Znáte taky někoho tak skvělého? 


...a teď jen doufat, že nikoho neurazí, že jsem do článku nevybrala jej, nýbrž Kamarádku... 

Kája

Koho popsali spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře