#bloggerchallenge: Počítá se kofein jako droga?

Třetí den výzvy a třetí téma. Tentokrát zní: Write about your experience with drugs and alcohol (your own or not). Vlastních zkušeností moc nemám, takže jsem váhala, jak dnešní článek uchopím. 

Chutná mi pivo a nedávno jsem kladně vyhodnotila i víno, ale alkoholu nefandím, vlastně mám k němu spíše odpor. Podrobně jsem se vyjádřila v článku Proč pijete alkohol? 

Co se týče drog, asi je vám jasné, že v tomto ohledu jsem úplně čistá. Jednou se mě teda pokoušeli pasivně zhulit, nikam to ovšem nevedlo. Buď to nejde, nebo na mě dýchali málo. Možná by museli kouřit silnější materiál. Výsledkem bylo jen načichlé oblečení, nic víc. A s takovými lidmi jsem, prosím pěkně, dělala instruktorku na školách v přírodě. 

Jako silná droga na mne působí Kinedryl a všelijaké další prášky. Doporučená dávka Kinedrylu by mě položila na celý den, silně utlumená jsem po pouhé čtvrtině. Dokonce i po Dithiadenu, který mi měl na noc ulevit od záchvatů kašle, jsem byla jak praštěná lopatou. Kdo ví, jak by na mě působil Neurol. Za těch pár měsíců, co ho mám pro jistotu doma, jsem ho naštěstí ještě nemusela užít. Snad na to ani nedojde. 

Analgetika mi způsobují nezastavitelné záchvaty smíchu. Stačí paralen a jsem vysmátá jak lečo. 

Ujíždím na návykové látce, která je všeobecně kladně příjímaná. Kofein! V čaji i v kávě je u mne na denním pořádku. Vždycky jsem tvrdila, že mi jde o samotný nápoj, ale když kofein občas na pár dní vysadím, dostaví se silná bolest hlavy, která naznačuje opak. Počítá se kofein jako droga?

...a co čokoláda? 

Nekouřím, nepiju, ale nějaké neřesti přece mít musím. :) 

Kája


Spoluúčastníci výzvy: 

Komentáře

  1. Z jiného uhlu pohledu lze považovat kofein i čokoládu za drogu - jsou velice návykové a ve větším množství mohou i ublížit. S kofeinem jsem nikdy problém neměl, ale s čokoládou ano. Díky čokoládě jsem se dozvěděl, že jsem na ni alergický.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve větším množství mohou ublížit, ale dosáhnout toho množství je mnohem složitější než u alkoholu.
      Nemohla bych vypít tolik espress, aby to mělo následky, to bych dřív padla žízní... :D

      Vymazat
  2. O bolestech hlavy jako o abstinenčním příznaku po kofeinu slyším prvně a zní to docela děsivě! Mimochodem viděla jsem výsledek jednoho zajímavého pokusu na pavoucích - zkoušeli jim dávat různé drogy a pak je nechávali tkát pavučiny a sledovali výsledek. A kofein zabodoval. Ta pavučina byla tak mimo, že se s tím ani LSD nemohlo měřit :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na začátku července jsem si dávala bezkofeinový týden. První den byl příšerný, hlava mě začínala bolet odpoledne, večer se to už nedalo vydržet a sáhla jsem po paralenu. Úplně mě to ale přešlo až během dalšího dne. Přitom jsem věděla, že by mě spravilo jedno malé kafíčko... Od třetího dne jsem byla v pohodě.
      To je vážně zajímavý pokus.

      Vymazat
  3. Káva a čokoláda sú moje obľúbené drogy. :D A čo sa týka liekov, bez antipsychotík, ktoré dostávam od psychiatričky už nezaspím, takže... tiež tak trochu droga. Niektoré lieky sú fakt návykové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou návykové... kvůli se mě občas lidi snaží odradit od užívání antidepresiv. Já ale vím, že mě dostaly z toho nejhoršího, takže ne, nechci je vysazovat dříve, než to uzná za vhodné doktorka.
      Naopak u té kávy se zase mnohdy diví, že ji řeším a že si třeba občas dávám bezkofeinové dny. Trochu nerovnováha.

      Vymazat
  4. Alkolohu taky neholduju, nikdy mi nechutnal, přijde mi moc hořký. Max si dám Radler, nebo ochucený Birell (stejně je to nealko :DD). Trávu jsem nikdy nezkoušela, asi bych ji možná ani nepoznala po čuchu :D. Potáhnout z cigarety jsem si zkusila, ale vůbec mě to neoslovilo, naštěstí... Kafe taky nepiju, ale čaj si dám ráda :) Já vidím asi spíš drogu ve sladkém, ale není to nějak moc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že na sladkém ujíždím poslední dobou až moc. Snažím se krotit, ale po úspěšných dnech stejně nakonec neodolám... problém je, že jsem si nějak navykla na spojení čokolády a kávy. Kupuju si teď pro jistotu hořkou. Ale i tak. Měla bych se sebou něco dělat. :D

      Vymazat
  5. Moje drogy jsou sladké a čokoláda. Alkohol si hodně vybírám. Pivo mi nechutná vůbec, víno hlavně to sladké jako je portské, likérové. Ráda to ochutnávám, rovněž různé sladké likéry. Nevzpomínám si ale na žádný alkohol přes 40 % , co by mi chutnal. Z toho soudím, že mi jde o tu chuť, hlavně sladkou, a samostatný alkohol mě příliš neoslovuje :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Taky se mi jednou potvrdila závislost na kofeinu. Bylo mi strašně zle, jak kdyby na mě něco lezlo. Stačila ale jedná káva a najednou mi bylo absolutně dobře. 😂

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.