#bloggerchallenge: Vymysleli jsme Žabismus

Dnešním téma výzvy zní: Share your religious view. Nevěřím v žádného boha, vílu ani sílu vesmíru, a tak vám povyprávím o Žabismu, který jsme kdysi vymyslely se spolužačkou z gymplu. 

Žabismus tak trochu shazuje Křesťanství, ale účelem nebylo nejrozšířenější náboženství nějak hanit. Také rovnou upozorním na to, že jsme Žábu neucítvaly doopravdy. Celé to byla spíše taková recese. 

Žabisté věří, že se o jejich blaho stará Žába, která sleduje svět z obláčku. V péči o lidi ji pomáhají šneci. Jejich snahu bohužel kazí hlemýždi. Říkáte si, že se jedná o tytéž plže? Nikoli! Zatímco šneci jsou žabí stvoření, hlemýždi jsou nepovedené napodobeniny od Boha. Slimáci jsou šneci bezdomovci, kteří zhřešili a přišli o ulitu. Páchají ještě více škody než hlemýždi. 

Nebyl to Bůh, kdo stvořil svět, byla to Žába. Na počátku bylo slovo, to slovo bylo od Žáby, to slovo bylo metal. Žába si chtěla poslechnout kvalitní hudbu, a tak stvořila hudební nástroje a první lidi, kteří dali dohromady metalovou kapelu. Kvůli kapele pak vzniklo všechno ostatní. Svět, aby měli muzikanti kde žít, další lidi, aby se měli s kým bavit. 

Když je k vám celý svět otočený zády, nezapomeňte, 
 že Žába stále zůstává s vámi.

Žabista neusiluje o vstup do nebe, tam chodí jen hodní Křesťané. Žabistu by to nebavilo. Ten se snaží dostat se do dobrého pekla, které je synonymem pro nekonečný metalový festival. Dostane se tam ten, kdo žije v souladu s hodnotami žabismu. Ostatní jsou pekelným šnekem odesláni k nebeské bráně, kde se o špatné žabisty postará svatý Petr. Kdo se dostane do nebe, se má samozřejmě lépe než ten, kdo jde do špatného pekla. Ve špatném pekle totiž hraje dechovka a hip hop. 

Ptáte se, jestli existuje souvislost mezi žabismem a mou přezdívkou Žabka Umělkyně? S přezdívkou jako takovou ne, určitě se nepovažuju za Ní, Žábu, která nás všechny ochrání. Souvislost je obecnější, měla jsem takové žabí období, pořád jsem je kreslila a tak. Bylo to první, co mě napadlo. 

Kája

Spoluúčastníci výzvy: 

Komentáře

  1. To je vtipný. :D Rozumím tomu správně, že vlastně toužíš po tom jít do pekla, protože tam bude metal? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Hip hop s dechovkou je tedy skutečně ďábelská kombinace. Tam by se nechtěl dostat asi fakt nikdo!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.