#bloggerchallenge: Zamilovaná

Dnešní článek bude zamilovaný. Úkol výzvy zní: Describe the first time you fell in love. Poprvé to bylo hned ve školce. Pak se to se mnou táhlo, z jednoho kluka jsem se odmilovala až ve chvíli, kdy jsem se zamilovala do nového... V jednom období jsem se s láskou dost tajila. 


První láskou byl Mireček ze školky. Protože se mnou neplánoval svatbu, našla jsem si další dva kluky, Daliborka a Filípka. Mirečka jsem měla ze všech nejradši, doufala jsem, že se nakonec přece jen pochlapí. V první třídě se mi líbil o rok starší Míša. Spolužáci si toho všimli a dělali si z nás legraci. 

Ve druhé třídě se mi zalíbil Vašek. Tohle asi byla první větší zamilovanost. Po večerech jsem přemýšlela o tom, jak mu to říct. Nikdy jsem se k tomu samozřejmě neodhodlala. Bála jsem se, že by se se mnou přestal bavit. Dodnes proto nevím, zda mou lásku opětoval či nikoli. Celkově jsem se za zamilovanost styděla. Hrozně jsem se obávala, že by se o ní dozvěděli rodiče! 

Ve čtvrté a páté třídě jsem milovala Peťu. A on mne. Věděli jsem to díky hře pravda nebo úkol. Věčně jsme dostávali otázky, koho máme rádi, a my věčně navzájem říkali naše jména. Bylo to moc hezké, Peťa byl gantleman a zvedal mi židli. S nástupem do šesté třídy láska nějak vyprchala, škoda. Dodnes však Peťu považuji za pohledného, milého a zábavného kluka. Sem tam ho potkám a vždycky mám radost. 

Více jsem se rozepsala v článku Pozná doktorka zamilovanost

První vztah jsem navázala ve čtrnácti se spolužákem. Na začátku prváku jsem ho nenáviděla, protože nás neustále otravoval v biologii. V pololetí jsem se s ním skamarádila, postupně jsme se více sblížili, pak jsem se s ním pohádala a nebavila a koncem prázdnin jsem uznala, že jsem do něj zamilovaná. Jako totální stydlivci jsme si lásku vyznali přes Facebook, a to v morseovce. Půl roku jsem se s ním doma tajila, všichni to ale asi tušili. Zpětně tento vztah hodnotím trochu jako dětskou lásku. Oproti platonické zamilovanosti z předchozí doby to byl samozřejmě velký pokrok.

Kája


Co o zamilovanosti napsali spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. Ja si na tie svoje detské platonické už ani presne nespomínam...ale najväčšou platonickou bol chalan z vedľajšej triedy, od ktorého by som aj pozdrav brala ako osvietenie :-D dnes si sporadicky píšeme na FB...čo by som za to pred 20 rokmi dala :-D :-D :-D a prvá taká tá "ozaj" láska prišla v 15tke a s prestávkami sme to ťahali 10 rokov...zlé aj povedať :-D ale odmilovala som sa tak naozaj až keď som stretla niekoho ďalšieho.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, tolik prvních lásek... Jsi byla dost akční, ne? :D
    Jak píšu u sebe, má první láska bydlí jen kousek ode mě a pokaždé, když se potkáme, je to takové divné. Alespoň z mé strany. Ona má dceru a věrného přítele, který se shodou náhodou křestím jménem jmenuje stejně jako já. :D

    Ze všeho nejradši bych byl, kdybych jí už nikdy neviděl. Kdykoliv jí vidím, vrátí se staré vzpomínky, což dneska není zrovna příjemný.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.