Koupání ve Wisle

Muž měl volno a synáček čerstvou občanku. Ideální příležitost pro výlet do zahraničí. Přemýšleli jsme o Krakově, nakonec jsme se rozhodli pro Wislu a aquapark Tropikana. Já jsem v něm kdysi byla, kluci vůbec nevěděli, do čeho jdou. Všichni jsme si to užili. Plavání i pstruha, kterého jsme pak měli na oběd. 


Do Wisly je to od nás jen necelá hodina cesty. Synáček cestu prospal, přestože jsme vyjížděli docela brzo. V autě ho to holt moc nebaví. Aquapark se nachází v obrovském drahém hotelu. Když jsme procházeli kolem recepce, skoro jsem se styděla za to, jak jsem oblečená. Pak už jsme potkávali hosty, kteří k bazénu přicházeli v županech, a rázem mi bylo všechno jedno. 

Vstupné na bazén stojí aktuálně 70 zlotých na hodinu a půl, za každou další půlhodinu se platí 35 zlotých. V přepočtu je to cca 366 Kč a doplatek 182 Kč. My jsme stihli nějakou prázdninovou slevu, i tak jsme trochu protáčeli panenky. Nějak to nebylo v souladu s myšlenkou, že budeme šetřit. 

Vyzvedli jsme si náramky, zaplatili šli jsme se převléknout. Synáček je na bazény zvyklý, a tak hned pochopil, o co jde. Jen u sprch došlo k malému nerodorumění. Nemohl se rozhodnout, zda chce do dámských nebo do pánských. Ve dvou letech si ještě může libovolně vybírat. 

Nejprve jsme vlezli do rekreačního bazénu. Většinu času jsme ale strávili ve vířivkách. Teplá voda je tak příjemná! Líbila se i synáčkovi, plácal se vesele ve vodě a nic jiného dělat nechtěl. My dospělí jsme měli původně v plánu si na střídačku zaplavat, jenže kdo by lezl do studeného bazénu? Sport se odložil na neurčito. Za to jsem si pořádně užila skluzavky. Vyzkoušela jsem dokonce i trychtýř, kterého jsem se před osmi lety bála. Byl to zvláštní okamžik, když jsem se skoro zastavila nad otvorem, za kterým mě čekal dlouhý pát do hlubokého bazénu. Příležitostně si to však ráda zopakuju. 

Chvíli jsme si hráli na písku a také jsme odpočívali v solné komoře. Synáček si olizoval prsty a křičel ňam ňam, čímž bavil všechny přítomné. Voda, písek, sůl, skoro jako u moře! 

Aquapark má i venkovní část, tu jsme si jen prohlédli. 

Vykoupaní jsme vyrazili do restaruace na oběd, a potom i do drogerie a do Biedronky na nákupy. Plenky o třetinu levnější než u nás, no neberte to! 


Kája

Komentáře

  1. Tak to musel byť krásny výlet. Synček sa tiež s autom kamaráti tak prvú pol hodinu až hodinu. Snáď, keď nebudem potrebovať toľko radiť so šoférovaním, dostane muža ako spoločnosť dozadu

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.