Nej z roku 2022

Konec roku je tady a já určitě nejsem jediná blogerka, která se ho pokusí vyhodnotit v silvestrovském článku. Co myslíte, povedlo se mi splnit předsevzetí? Co bylo v letošním roce nejzajímavější a co bych chtěla zvládnout v tom následujícím? 


Nej uplynulého roku

Nejvýznamnější události 

Svatba. Proběhla podle mých představ, žádná kýčovitá načančanost, žádné hloupé zvyky a žádné nepohodlné podpatky. Jestli plánujete sňatek, nenechte si do toho nikým kecat. 
Další velkou události byl opatrovnický soud. Byl to krušný půlrok, pořád jsem musela komunikovat s cizími lidmi a něco vyřizovat. 

Výlety 

Letos jsem moc nedala horám, ale pěkných výletů bylo dost. Po svatbě jsme byli na dva dny ve Vídni, dvakrát jsem byla i se synáčkem v Praze, několikrát jsme byli v zoo a zvládli několik dalších drobných výletů. Takové drobné rodinné cestování se mi líbí víc než velké akce v předkovidové/předsynáčkové době. 
Přestože jsem vynechala důležitý podzimní koncert, hrála jsem letos veřejně nejvíc od té doby, co nejsem žákyní ZUŠ. Nejvíc se mi líbil koncert na Sweetsen festu s Tomášem Kočkem. Spojoval symfonický orchestr s folklorem a trochu i rockem, což je pro mne naprosto idální kombinace. 

Foto Radek Špok

Nejtěžší krok

Nejtěžší bylo dát synáčka do školky! Když zrovna nemá rýmu, chodí dvakrát týdně do malé třídy pro dvouleté děti. Líbí se mu tam, pokaždé se tam moc těší. Mně to také svědčí, především mi to usnadňuje studium. Ovšem začátky, ty pro mne byly náročné... 

Největší utrácení 

Za boty. Ach jo. Jestli nebudu marnivá, v roce 2023 za ně neutratím ani zdaleka tolik. Botník přecházel velkou revolucí, všechny páry jsem nahrazovala barefootovou variantou. 

Hodně peněz jsem utratila i za opravy notebooku. Proběhly dvě. Musím si ho lépe hlídat! 

Mám kamarádku 

Musím to tady vypíchnout, blogerka Teri Glint, která dříve bydlela v Brně, bydlí po přestěhování docela blízko od nás. Díky tomu mám novou kamarádku. Hurá! Kamarádky z dřívějška už mají své životy, kamarádi se taky vypravili úplně jinou cestou, a tak mi nakonec zbyl jenom Peťa, o kterého se „musím" dělit s manželem. 

A když už jsme u kamarádění, zmíním, že jsem se začala bavit se spolužačkou. Chodím s ní na většinu předmětů, studium má podobně nekonečné jako já. Blízká kamarádka z ní asi nebude, ale je fajn mít v lavici někoho do dvojice. Neuvěřitelné, že i asociál má oblíbené spolužáky. 

Předsevzetí 2022 i 2023

  • Přestěhovat se. Byt jsme si s přítelem našli už v lednu, od konce února v něm bydlíme. 
  • Zbavím se antidepresiv. Neberu je a je mi dobře i bez nich. Hurá. 
  • Uběhnu dohromady aspoň 120 km. To nebudu komentovat. Naběhala jsem tak 25. 
  • Začnu znovu pořádně chodit po horách. Tak to už vůbec nebudu komentovat. Ne že bych na horách nebyla vůbec, ale představa, že po nich budu chodit aspoň jednou dvakrát za měsíc, byla velice, velice, velice zcestná. 
  • Přečtu aspoň 35 knih. Přečetla jsem jich 51. 
  • Vysoká škola: Původně jsem psala o postoupení do 5. semestru, pak jsem ale přerušila studium a za úkol jsem si dala ho v září obnovit. Obnovila jsem a zatím to se studováním vypadá celkem dobře. 
Kromě sportovních předsevzetí se mi dařilo. Mrzí mě to, hlavně ty hory, ale o pohyb jsem nouzi neměla. Hodně chodím a skoro každý den doma cvičím. Nic náročného, snažím se trochu zpevňovat a zároveň protahovat, aby mě nebolela záda. 

V roce 2023: 

  • Budu chodit po horách! 
  • Nevdám vysokou školu. 
  • Vezmeme synáčka do zoo ve Vídni. 
  • Střihnu si ještě jeden Sweetsen jako moderátorka. 
  • Navštívím aspoň 5 nových míst v ČR. 
  • Budu dodržovat bezkofeinové dny. 
Kája

Komentáře

  1. Sportovní předsevzetí asi zamrzí, ale myslím, že to podstatné se ti splnilo. A to je moc dobře :-) Ať je další rok ještě lepší!

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce, ať předsevzetí vyjdou

    OdpovědětVymazat
  3. Přeju Ti krásný vstup do roku 23 :) A brzy doufám něco podnikeme!

    OdpovědětVymazat
  4. Káji, vše nejlepší do nového roku přeji! Buďte zdraví, spokojení a držím moc palce s pokračováním studia.

    Teri je skvělá! Dobře, že si rozumíte a máte jedna druhou poblíž.

    OdpovědětVymazat
  5. Kaji, ja si myslím, že si to dala na pána, mne sa nepodarilo tiež všetko, hlavne knihy, ktoré som chcela prečítať, čo mi je aj ľúto, ale na druhú stranu, z knižnice doma mi neujdú, môžem sa o to pokúsiť tento rok.
    Držím Ti päste, nech Ti rok 2023 vyjde čo najviac podľa Tvojich predstáv, nech ste celá rodinka zdravá a nech si to čo najviac užijete :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.