Luhačovice: zdravé prameny, Karolinčina vyhlídka a Jezírko lásky

Vyrazili jsme s manželem na výlet. Měli jsme v plánu celý víkend chodit po horách, ale kvůli předpovídaným dešťům jsme se rozhodli strávit první den v Luhačovicích. I když jsem tam několikrát byla, poznala jsem nová místa. Celý den jsme si užívali sluníčka. Došlo i na lehkou pěší turistiku. 

Dle původního plánu mělo auto odpočívat doma, ovšem dostat se bez něj do Luhačovic by bylo zdlouhavé. I tak cesta trvala necelé dvě hodiny. Většinu času vedla zakroucenými cestami mezi vesnicemi. Krátce před cílem se rozpršelo. Vypadalo to na výlet v duchu svatební rychlocesty do Vídně, tedy procházku s deštníkem a schovávání se v restauraci. 

V cíli jsme ale žádné kapky neviděli. 
„To bychom mohli zvládnout i Karolinčinu vyhlídku," napadlo mě. Delší dobu jsem ji měla na seznamu míst, která chci vidět. Jmenuje se přece jako já! Z oblohy se na nás začalo usmívat sluníčko, a tak jsme po ochutnání Vincentky a a pramene Dr. Šťastného vyrazili s taškou plnou lázeňských oplatků do kopce. 

To je prosím Karolínka a její výhlídka: 

luhacovice karolincina vyhlidka

Chvilku jsme se slunili na improvizované lavičce. Říkala jsem si, jak je to fajn výlet. Jsem na dosud nenavštíveném místě, a dokonce došlo i na původně plánovanou pěší turistiku. Byla jsem spokojená, a to jsem ještě netušila, jak se bude výlet vyvíjet dál. 

Vraceli jsme se kolem kostela Svaté Rodiny. Podél Luhačovického potoku jsme došli k pramenu Ottovka. Ve srovnání s předchozími je skoro bez chuti. Kousek nad Ottovkou je pramen Viola. Šli jsme k němu lesem zablácenou pěšinkou. Ještě horší stezkou jsme pokračovali k prameni Marie. Míjeli jsme při tom rozcestník, který určil náš další cíl. Prozradil nám, že se kilometr od něj nachází Jezírko lásky. Na to jsme se museli podívat. 

Jezírko lásky je uměle vytvořená nádrž. Měla sloužit jako zdroj vody pro lesní zvěř. Jestli k němu stále zvířata chodí, jedině až večer. Přes den by je rušili turisti. Předpokládám, že nejsme jediní, koho zlákal název. Navíc je vedle jezírka altán a kousek nad ním silnice. 

luhacovice jezirko lasky


Od jezírka jsme směřovali k autu. Další den konečně přišly hory. 

Kája


Komentáře

  1. Káji, vy jste tedy spali v autě, nebo na jakém ubytku :)? Děkuji.

    Jinak; Luhačovice jsou krásné, až na ty davy lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli jsme ubytování v Rožnově. Trochu jsme se nacestovali, ale nevadilo nám to.

      Vymazat
  2. To jste měli pěkný výlet. Poslední dobou na to počasí není spolehnutí. Dělá si co chce, mění se několikrát během dne atd. Takže plánovat nějakou cestu je o nervy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musíme být prostě flexibilní, když se chceme někam podívat. :)

      Vymazat
  3. Vyzerá to na krásny výlet :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.