První máj s veterány

Jak jste trávili první máj? Já prohlížením starých aut. Přesně tak jsem si lásky čas vždycky představovala! (Haha.) V Ostravě u Slezskoostravského hradu se konalo zahájení veteránské sezony a z frýdeckého náměstí vyjížděla prvomájová jízda veteránů. Protože jsme velcí milovníci starých vozů, stihli jsme obě akce. Výlet spíš pro kluky, ale podobně jako na výstavě vláčků jsem byla nadšená i já. 



Zahájení veteránské sezony bylo velkolepé. U hradu stálo tolik aut, že se nám zdálo nereálné si je všechny prohlédnout. V průběhu naší návštěvy navíc další vozy přibývaly a přibývaly. Myslím, že počtem aut vítězila Škoda, tak jako to bývá na běžných parkovištích. Stará Octavia vypadá ovšem mnohem lépe než ta naše. 

Trochu mě vyvedla z míry "moderní" auta, nejmladší možné veterány. Vozy z počátku devadesátých let sice nevypadají jako nejnovější modely, ale na ulicích jsem je vídala celé dětství, takže mi mezi ostatní vůbec neseděly. Uvědomila jsem si, že za dvanáct let by se mohli zúčastnit rodiče se svým Focusem. Celkem zábavná myšlenka. Když ho koupili, voněl novotou a vůbec mi nepřijde, že už je to tak dávno. 

Procházeli jsme se sem tam, prohlíželi jsme si auta ze všech stran, uskakovali jsme přijíždějícím veteránům a fotili se s vozy značky Alfa Romeo, protože ty jsou ze všech nejhezší. Poslední auta už jsme neprohlíželi zrovna poctivě, pomalu nás to přestávalo bavit, ale od druhé veteránské akce nás to neodradilo. 







Na frýdeckém náměstí mi bylo příjemněji, aut i lidí bylo podstatně méně. Alfu nikdo nepřivezl, za to se sešlo několik Fiatů 500. Úplně nejvíc se mi líbila Tatra z třicátých let. 


Byl to pěkný první máj. Jak jste ho strávili vy? 

Kája

Komentáře

  1. To je teda krásne :-) Ja som chvíľu aj uvažovala, že by som zo svojho auta spravila veterána, keďže mu k tomu už veľa nechýba, ale počtom kilometrov by to asi nedal :-( A hlavne nebolo by ho kde "skladovať".
    Mám akcie podobného typu veľmi rada :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Kolik let musí mít veterán? U rodičů ještě pracuje Renault Megane z roku 1997. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 30. Ještě chvilku a můžou s ním na přehlídku.

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.