6 věcí, které si koupím, až budu jednou bohatá

Před půl rokem jsem neměla nouzi o peníze. Pak jsem ale přestala učit a všechno šlo tak nějak do háje. Teď skládám korunku ke korunce a je mi z toho smutno, často mám chuť se vzdát a nastoupit do zaměstnání (kam sakra? za kasu?), abych měla jistotu, že mi vždy x. přijde na účet výplata. Pak jsou naštěstí chvíle, kdy věřím, že se z momentální finanční nejistoty vyhrabu a že si zase jednou budu moci kupovat, co se mi zrovna zamane. Prozradím vám, co si koupím jako první.




Totiž, nebojte se, že strádám. Měla jsem našetřeno tolik, že bych se mohla rok válet a pro výdělek ani nehnout prstem. Protože ale nechci úspory čerpat, téměř neutrácím za nic, co není nezbytně nutné.


Až budu jednou bohatá, koupím si:


1. Zimní bundu Kilpi 

Po nové zimní bunde jsem začla toužit už loni, ta moje je totiž krátká, což není zrovna pohodlné, když se ochladí. Vzhledem k tomu, že jsem teď zamilovaná do hor mnohem dříve než dřív a ráda bych po nich chodila i v zimě, je pořádná bunda nezbytná výbava. Proč zrovna Kilpi? Důvod je trapný. Heslo tested by north... a Finsko. 😇

Sehnat ve slevě tuto, tak si pískám. Igelitkování na Pustevnách by pak nebylo tolik studené.


2. Šaty

Nejsem milovnice oblečení a jeho nakupování mě přímo otravuje. Šatů a sukní ale nikdy není dost! Obzvlášť teď, když se ochladilo, a tak jsem se musela minimálně na půl roku rozloučit s lehkými letními šatičkami, které v kombinaci s koženými kotníkovými botami vůbec nevypadají dobře.



 3. Kávu od velkého blonďáka
Klesla jsem tak hluboko, že piju kávu ze supermatketu. Až budu mít peníze, budu si zase kupovat kavárny z malých pražíren. Nedávno ve Frýdku vznikla pražírna Big Blond Coffee. Zatím na jejich kávu chodím do Lucy's piano Cafe and Jazz, ale jednou se to změní a budu ji pít každý den doma!
(V kavárnách, čajovnách a hospodách obyčejně piju na účet mužů. 😇😇😇)


4. Fiat 500

Ojetý, samozřejmě. Na nový asi hned tak nevydělám, jednodušší by bylo vdát se za milionáře. Vzhledem k tomu, že nemám řidičák, budu společně s autem platit taky autoškolu. A pak si budu vesele jezdit v nejkrásnějším autíčku na světě.



5. Permanentku na bazén 

Plavání je můj oblíbený sport. Kdysi jsem chodila pravidelně každý týden. Jakmile to jen trochu půjde, koupím si permanenku a vrhnu se do toho znovu! 


6. Kukichu, zlaté jehly čaj 1000 + 1 noc

Mám co pít, kamarádi mi do nového bytu nanosili stovky gramů čaje. Jsem ale rozmlsaná a zmiňované tři čaje dost postrádám. 





Děkuji, že jsem se s vámi mohla zasnít.
Snad si brzy budu moci dovolit aspoň permanentku a kafe!

Kája

Komentáře

  1. Ten fiátek je roztomilouš! Tak přeju, ať se ti daří a můžeš si ho brzy pořídit.
    Já občas přemýšlím, co bych si koupila, kdybych byla fakt bohatá. A kromě nějakého obydlí (hypotéka mě docela děsí) mě asi nic moc nenapadá. Mívám zápaly nadšení pro různé drobnosti (teď to třeba byly primky), ale ty si buď časem pořídím, nebo mě to přejde - a nikdy to nebývá nic superdrahého. A tak vždycky dojdu k tomu, že si vlastně i se svým vcelku normálním platem přijdu obrovsky bohatá. Protože na světě je fůra lidí, kteří nemají ani na ty základní věci, a já si můžu dovolit koupit si čokoládu, protože chci, koupit si dražší inkoust, protože je fialový, nebo něco málo přispět dalším, protože ne každý má takové štěstí.

    OdpovědětVymazat
  2. Nezbývá, než si najít bohatého chlapa.

    Permanentku na bazén, myslíš na Olešnou? Tož tam je to za hubičku s abonentkou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Horničák. Na krytém na Olešné se nedá plavat.

      Vymazat
  3. Ta bunda je moc krásná :). Přeji, ať se Ti přání splní :). Některá dříve, některá později, ale hlavní je věřit. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já si koupím luxusní plavbu kolem světa na luxusní zaocenské lodi ala Titanic....jen s lepším zakončením :-)
      O všem? Ovšem!

      Vymazat
  5. Ahoj. Moc se mi líbí, to co si napsala v bodě 3 :) Napiš mi na email, kam ti můžeme poslat jedno pořádně velké balení kávy ať se ti život lépe snáší :) že tady o nás tak hezky píšeš :) Čau kluci z kavárny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste prostě nejlepší! Asi k vám přijdu pracovat.

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.