#bloggerchallenge: Vzpomínky na dětství

Dnešní článek z výzvy je vzpomínkový: Remember the best thing you remember about being kid. Vybrat jednu věc by bylo těžké, takže jsem vybrala tři. A protože jsem se podobným tématem zabývala už loni, najdete dole odkazy na dva články s dalšími milými vzpomínkami. 

Anička 

Vánoce v první třídě, ještě jsem jakž takž věřila, že dárky nosí Ježíšek. Rozbalila jsem hranatý dárek a v něm byla krabice s nádherným miminkem. S Aničkou! Na dopis pro Ježíška jsem ji nakreslila už v sprnu, pak jsem se dlouhé měsíce nemohla dočkat, než konečně zmizí z parapetu. Byla jsem tou panenkou ohromena. Každý den jsem ji zpívala ukolébavky. 

Anička dostala jméno podle spolužačky ze školy, jednu dobu to byla dokonce nejlepší kamarádka. Zatímco s ní jsme se později pohádaly, panenku Aničku mám ráda dodnes. Díky ní a dalším panenkám jsem se naučila šít. Oblečení pro panenky je drahé, musela jsem tvořit vlastní. 

Loni Anička sloužila jako model miminka. Fotka pochází z doby, kdy Anička i synáček měřili 38 cm. 

Štěňátko 

Když mi bylo deset, pořídili jsme si štěňátko Fíka. Byla to velká událost srovnatelná s narozením syna, vezmeme-li v potaz odlišnou mentality předpubertální holky a dospělé ženy. Brala jsem to hrozně vážně, hodně jsem četla o péči o psa a snažila jsem se být co nejlepší panička. Pro sestru jsem vyrobila učebnici a pokoušela se ji vzdělávat v sobotní "bišoní škole". Štěně mi změnilo život. Do té doby se mi psi jen líbili, najednou se stali mým středobodem vesmíru. Fíkovi teď táhne na šestnáct, tělem je starý, duší pořád mladý cvok, pokud zrovna nespí. 

Hrála jsem Sněhurku

V páté třídě jsem byla velká herečka, měla jsem hlavní roli v pohádce o Sněhurce. Představení bylo několik, všechny jsem si užila. Vadilo mi jen to, že mě líčili. Od té doby mám pořád choutky hrát divadlo, žel v momentě, kdy jsem k tomu měla příležitost, jsem se zastyděla a na schůzku souboru se nedostavila. Herectví jsem si kompenzovala recitací na soutěžích, na svou krátkou divadelní dráhu jen vzpomínám. 


Kája


Další články: 

Jak na dětství vzpomínají spoluúčastníci výzvy? Přečtěte si i jejich články. 

Komentáře

  1. To je super přirovnání panenky k bříšku :). Vzpomínky na dětství mám hezké. Měla jsem ho krásné <3 ve školce jsme vždycky na Vánoce hráli živý Betlém. Dělala jsem pastýře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásne spomienky a tá fotka s Aničkou je božská <3 Ja som mala ako dieťa bábätko Zuzku, ktorá mala 50cm, rovnako ako Pampúšik, keď sa narodil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, takže jsi tu péči měla už natrénovanou. :D

      Vymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.