Adventní nemocenská

Advent uplynul, ani nevím jak. Když jsem vydávala článek Pečení je letos mnohem snadnější, naivně jsem si myslela, že podobně laděných stihnu vydat více. A ono nic. Vymluvím se na fakt, že byl advent krátký. S ním i vánoční prázdniny. Ale já jsem ráda, že je konečně zase mám. 



11. 12.

Hlásím kolegyním, že jsem se přes víkend konečně vyléčila. Cítím se dobře a můžu zpívat, hurá. Synka vyzvedávám ze školky tak, abychom stihli vánoční autobus. Stavujeme se v obchodním centru a vybíráme dárek pro fenku Elišku. 

,,Chci na skluzavku s medvědem!" hlásí chlapec, když máme nakoupeno, a tak mi nezbývá, než se ještě zastavit v dětském koutku. Při tom začínám tušit, že ranní informace o zdravotním stavu přestává být aktuální. 

12. 12.

Budím se kolem třetí hodiny ranní. V krku obrovský knedlík, v zátylku podezřelá bolest. Mám to spočítané, oslabené tělo z nachlazení osídlily bakterie a způsobily mi angínu! Snažím se znovu usnout, ale hlava mi nechce odpočinek dovolit. Zdeptaně přemýšlí, co to se mnou sakra je, že pořád marodím. Kde je učitelská imunita

Ráno mám nápad: Budu chodit normáně do práce, jen si dnes odskočím k lékaři pro antibiotika. Naštěstí jsem uznala, že je to nápad dosti hloupý. Tělo se mi přece snaží dát jasně najevo, že potřebuje pauzu! Volám do práce, později do ambulance. Nikdo nesmí přijít neobjednán, a tak záznamníku vysvětluji, proč potřebuji přijít. Kdykoli volám, mám pocit, že ošetření si člověk musí zasloužit

Pan doktor se diví, že mám zase angínu. Nepsal mi antibiotika před dvěma měsíci? Pak zjišťuje, že jsem učitelka a divit se přestává. Učím první rok, s ničím jiným snad ani nemůžu počítat. Napsal mi vycházky tak, abych zvládala jezdit do školky a odpoledne i vyvenčit na chvilku fenu. I když bych radši chodila do práce, raduju se z téměř týdenního odpočinku. 

Přijdu domů, otevřu aplikaci školky a zjišťuju, že žádný odpočinek nebude. Pro vysokou nemocnost pedagogů se instituce do pátku zavírá. 


13. 12.

Antibiotika zabírají rychlostí blesku. Nakonec je dobře, že školka nefunguje. Ještě by mě to táhlo do práce... a to by mi tělo časem mohlo nepěkně oplatit. 

18. 12.

Konečně zase v práci! Na ten nejhezčí týden hned po týdnu před výsvědčením. 
A zároveň nejnáročnější. 


Ale o tom zase příště. 

Kája

Komentáře